Tutorial

14 manieren om het Configuratiescherm in Windows te starten (alle versies)

Wat zijn alle manieren om het Control Panel te openen, te beginnen met de voor de hand liggende en eindigend met de geekier manieren om het te doen? Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een beetje getest en geëxperimenteerd. We moesten dit doen omdat in Windows 10 en Windows 8.1 het Configuratiescherm is verborgen in vergelijking met Windows 7. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd een lijst samen te stellen met veertien manieren om het Configuratiescherm te starten, in alle moderne versies van Ramen. Laten we beginnen:

OPMERKING: deze handleiding behandelt Windows 10, Windows 7 en Windows 8.1. Sommige methoden werken in alle drie de versies van Windows, andere alleen in een of twee versies. Voor elke methode vermelden we de Windows-versie waarin deze werkt. Als u de versie van Windows niet kent, leest u deze zelfstudie: Welke versie van Windows heb ik geïnstalleerd?

1. Gebruik zoeken (alle Windows-versies)

Een van de snelste manieren om iets in Windows te starten, is om de zoekfunctie te gebruiken. In Windows 10 klikt of tikt u in het zoekvak op de taakbalk. Typ vervolgens "configuratiescherm" en klik of tik op het zoekresultaat van het "Configuratiescherm" .

Open in Windows 7 het menu Start en typ "Configuratiescherm" in het zoekvak. Klik vervolgens op de snelkoppeling op het bedieningspaneel in de lijst met programma's van resultaten.

Ga in Windows 8.1 naar het startscherm en begin met het typen van "configuratiescherm". Voordat u het eerste woord typt, moet het zoekresultaat van het regelpaneel al worden weergegeven. Klik of tik erop.

2. Gebruik Cortana (alleen Windows 10)

In Windows 10 kunt u ook met Cortana praten: klik of tik op het microfoonpictogram aan de rechterkant van het zoekvak van uw taakbalk om Cortana naar u te laten luisteren. Je kunt ook je stem gebruiken om 'Hallo Cortana' te zeggen als je deze functie in Windows 10 hebt ingeschakeld. Zeg vervolgens 'Configuratiescherm starten'.

U kunt in de verleiding komen om andere soortgelijke opdrachten te gebruiken, zoals "Open Control Panel" of "Start Control Panel". In onze tests werken ze niet zoals verwacht, wat betekent dat ze verschillende resultaten bieden, maar nooit het Configuratiescherm daadwerkelijk openen. De enige die werkt is degene die we eerder hebben genoemd: "Start het Configuratiescherm."

3. Gebruik de snelkoppeling op het bedieningspaneel van het startmenu of het startscherm (alle Windows-versies)

Een iets tragere manier om het Configuratiescherm in Windows 10 te starten, is via het Startmenu . Klik of tik op de knop Start en scrol in het menu Start naar de Windows System- map. Daar vindt u een snelkoppeling op het bedieningspaneel .

In Windows 7 vindt u een regelpaneellink rechtstreeks in het menu Start aan de rechterkant.

U kunt ook naar "Alle programma's" gaan en de map "Systeemwerkset" openen. Binnenin bevindt zich een andere sneltoets voor het Configuratiescherm .

Ga in Windows 8.1 naar het startscherm en open de Apps-weergave door op de kleine pijl onder aan het scherm te klikken of erop te tikken. In de map "Windows System" is er een snelkoppeling voor het Configuratiescherm .

4. Maak een snelkoppeling en plak deze op uw bureaublad (alle Windows-versies)

U kunt ook een snelkoppeling voor het Configuratiescherm maken en deze op uw bureaublad vastzetten. Als u niet weet hoe u dat moet doen, lees dan deze handleiding: Het bureaublad aanpassen: standaardsnelkoppelingen toevoegen of verwijderen.

5. Pin het controlepaneel op de taakbalk, het startmenu of het startscherm (alle Windows-versies)

Om snel toegang te krijgen tot het Configuratiescherm, kunt u een snelkoppeling ernaar plaatsen op een plaats waar u deze zonder moeite kunt zien. Sommige plaatsen waar u zou moeten overwegen om het te pinnen, zijn de taakbalk of het Startmenu .

Om dat in Windows 10 te doen, zoekt u naar het Configuratiescherm zoals bij de eerste methode. Klik in de resultatenlijst met de rechtermuisknop of houd het zoekresultaat van het regelpaneel ingedrukt en klik of tik op "Vastzetten op taakbalk" of "Vastzetten aan start", afhankelijk van wat u verkiest.

Zoek in Windows 8.1 naar het Configuratiescherm zoals in de eerste methode uit deze handleiding. Klik vervolgens in de lijst met resultaten met de rechtermuisknop of houd het zoekresultaat van het regelpaneel ingedrukt en kies 'Naar taakbalk' of 'Naar start vastzetten ', afhankelijk van wat u wilt.

6. Gebruik de snelkoppeling op het bedieningspaneel van onze verzameling (alle Windows-versies)

We hebben de meest uitgebreide verzameling snelkoppelingen voor Windows verzameld. Download en pak het uit en binnenin vindt u de snelkoppeling voor het configuratiescherm in de submap Beheerprogramma's voor uw Windows-versie.

7. Gebruik het venster Uitvoeren (alle Windows-versies)

Druk op de Win + R- toetsen op uw toetsenbord om het venster Uitvoeren te openen. Typ vervolgens "configuratiescherm" en druk op Enter of druk op OK .

8. Gebruik Command Prompt of PowerShell (alle Windows-versies)

Als je Command Prompt of PowerShell leuk vindt, moet je weten dat de opdracht voor het starten van het Configuratiescherm "configuratiescherm" is. :)

Typ deze opdracht in een opdrachtprompt of PowerShell- venster en druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord. Hiermee wordt het configuratiescherm onmiddellijk gestart.

9. Gebruik Taakbeheer (alle Windows-versies)

Een andere manier om het Configuratiescherm te openen, is via Taakbeheer. Start Task Manager (een snelle manier om dit te doen is door op de Ctrl + Shift + Esc- toetsen op uw toetsenbord te drukken ). Als u Windows 10 of Windows 8.1 gebruikt en de Task Manager opent in de compacte modus, klikt of tikt u op 'Meer informatie'. Open vervolgens in alle Windows-versies het menu Bestand en klik of tik op "Nieuwe taak uitvoeren".

Typ "Configuratiescherm" in het venster "Nieuwe taak maken " en druk op Enter of OK .

10. Start het Configuratiescherm vanuit Windows Verkenner of Verkenner (Windows 7 en Windows 8.1)

Een ingenieuze manier om het Configuratiescherm te starten is om de Windows Explorer te gebruiken . Ga naar Computer en klik vervolgens op de knop "Open Configuratiescherm" aan de bovenkant van het venster.

Open in Windows 8.1 ook File Explorer en selecteer "This PC" aan de linkerkant. Open vervolgens het tabblad Computer in het lintmenu boven in het venster en klik of tik op de knop "Open Configuratiescherm" .

11. Voer control.exe uit (alle Windows-versies)

Het uitvoerbare bestand voor het Configuratiescherm is control.exe . Je vindt het in de Windows- map, in de submap System32 . Dubbelklik of tik erop en het Configuratiescherm wordt onmiddellijk gestart.

12. Gebruik het WinX-menu (alleen Windows 8.1)

Deze methode werkt goed voor de meeste Windows 8.1 pc-gebruikers: druk op de Win + X- toetsen op uw toetsenbord en klik vervolgens op de snelkoppeling op het bedieningspaneel in dit menu.

OPMERKING: deze methode werkte in de eerste versies van Windows 10, maar dit veranderde sinds Windows 10 Creators Update. Voordien bevatte het WinX- menu een snelkoppeling op het configuratiescherm . Als u het terug wilt krijgen, volgt u de stappen in deze zelfstudie: Voeg het Configuratiescherm en de opdrachtprompt toe aan het WinX-menu, in Windows 10.

13. Gebruik de charm Instellingen (alleen Windows 8.1)

Een andere manier om het Configuratiescherm te openen in Windows 8.1 is om de charms te gebruiken. Druk op Windows + I om de charms Instellingen te bekijken. Op een apparaat met een aanraakscherm veegt u vanaf de rechterkant van het scherm en drukt u op Instellingen . In de charm Instellingen kunt u verschillende items vinden, waaronder een snelkoppeling voor het Configuratiescherm .

14. Voeg de werkbalk Bureaublad toe aan de taakbalk (alle Windows-versies)

Deze laatste methode is minder intuïtief, maar het resultaat zou vele gebruikers kunnen plezieren. Ga naar het bureaublad en klik met de rechtermuisknop of houd de spatiebalk op de taakbalk ingedrukt. Ga vervolgens naar Werkbalken en selecteer Bureaublad .

Hiermee wordt een bureaubladwerkbalk aan de rechterkant van de taakbalk toegevoegd. Klik of tik erop en ga naar Configuratiescherm .

Het leuke aan deze werkbalk is dat deze de hoofdsecties en snelkoppelingen van het configuratiescherm weergeeft. Het kan voor veel gebruikers een productieve tool zijn.

Welke methode heeft jouw voorkeur?

Dit zijn alle methoden die we kennen om het Configuratiescherm in Windows te starten. Sommigen van hen zijn eenvoudig, terwijl andere te omslachtig zijn. We hopen dat je deze lijst nuttig hebt gevonden en, als je andere methoden kent, aarzel niet om ze te delen in de comments hieronder. We beloven om de lijst zo snel mogelijk te updaten.