Tutorial

3 manieren om de zoekmachine in Opera te veranderen in Bing, DuckDuckGo, enz

Gebruikt u de Opera-webbrowser en wilt u de standaardzoekmachine van Google wijzigen in Bing, DuckDuckGo of iets anders? Hier zijn drie methoden om het te veranderen, zodat elke keer dat u naar iets zoekt in de adresbalk van Opera, de zoekmachine die u zoekt uw zoekresultaten zal retourneren:

OPMERKING: deze handleiding is gemaakt met Opera-versie 49. Als Opera enorm wordt geüpdatet en deze gids niet meer werkt, aarzel dan niet om een ​​opmerking achter te laten en we zullen deze zo snel mogelijk bijwerken. Dank je!

1. Verander de standaardzoekmachine in Opera in Bing, Yahoo! of DuckDuckGo

Opera maakt het eenvoudig om de standaardzoekmachine te wijzigen, als u wilt overschakelen naar Bing, Yahoo !, DuckDuckGo, Amazon en Wikipedia. Als de zoekmachine die u zoekt een van hen is, volgt u de instructies in dit gedeelte. Open eerst Opera en klik of tik op de knop O die in de linkerbovenhoek wordt weergegeven. Deze knop heeft de naam "Opera aanpassen en beheren". Kies Instellingen in het menu dat wordt weergegeven.

Het tabblad Instellingen wordt weergegeven. Klik of tik links op Browser . Zoek vervolgens naar het gedeelte Zoeken en klik op de vervolgkeuzelijst die hier wordt weergegeven. Selecteer in de lijst met zoekmachines degene die u wilt gebruiken.

Sluit het tabblad Instellingen en u bent klaar. Opera gebruikt nu de zoekmachine die u hebt geselecteerd en gebruikt Google niet langer.

2. Bezoek de zoekmachine die u wilt gebruiken en volg de instructies

Sommige zoekmachines, zoals DuckDuckGo of Qwant, tonen wanneer u ze bezoekt in Opera een knop om deze aan uw browser toe te voegen. Als de zoekmachine die u wilt gebruiken dit doet, klikt u op de knop Toevoegen / installeren die wordt weergegeven en volgt u de instructies om deze toe te voegen als de standaardzoekmachine in Opera.

De betreffende stappen verschillen van zoekmachine tot zoekmachine.

3. Controleer de lijst met beschikbare zoekmachines van Opera

Als de zoekmachine die u wilt gebruiken niet beschikbaar is in de lijst die wordt weergegeven in de eerste methode van deze handleiding, gaat u naar deze webpagina op de website van Opera. Het bevat een lange lijst met zoekmachines die kunnen worden toegevoegd aan uw Opera-webbrowser.

Blader door de lijst tot u de zoekmachine vindt die u zoekt en klik of tik op de naam ervan. Een beschrijving wordt getoond en een knop "Toevoegen aan Opera" . Klik of tik erop en u wordt geïnformeerd wanneer deze is geïnstalleerd.

Welke zoekmachine wil je gebruiken in Opera?

U bent aan het einde van deze training aangekomen omdat u geen grote fan bent van Google of een andere zoekmachine wilt proberen om te zien of deze beter is dan Google. Voordat je deze tutorial afsluit, kun je met ons delen in welke zoekmachine je bent geschakeld, in een opmerking hieronder. We zouden heel graag willen weten.