Tutorial

9 manieren om Internet Explorer te starten in alle Windows-versies

Heb je je ooit afgevraagd op hoeveel verschillende manieren je Internet Explorer kunt openen? Heb je jezelf in een situatie gevonden waar je gewoon geen snelkoppeling voor kon vinden en geen idee had hoe het te starten? Het is een veel voorkomend probleem met veel oplossingen. Als u nieuwsgierig bent om ze allemaal te vinden, lees dan deze reeks manieren om Internet Explorer te openen in alle moderne Windows-versies: Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

1. Gebruik de snelkoppeling Internet Explorer op uw bureaublad (Windows 7 of ouder)

Als u Windows 7 of ouder gebruikt, zoals Windows Vista of Windows XP, hebt u waarschijnlijk een snelkoppeling naar Internet Explorer op uw bureaublad. De snelste manier om Internet Explorer te openen, is door te dubbelklikken of dubbel te tikken op de snelkoppeling op het bureaublad.

Als u echter Windows 8.1 of Windows 10 gebruikt, staat er standaard geen dergelijke snelkoppeling op uw bureaublad. Je moet een van de volgende methoden volgen om het te openen of zelf een snelkoppeling maken.

2. Gebruik de snelkoppeling Internet Explorer op uw taakbalk (Windows 7 en Windows 8.1)

De taakbalk is een andere veel voorkomende plaats om een ​​snelkoppeling voor Internet Explorer te vinden . Als u Windows 8.1, Windows 7 of oudere versies van Windows gebruikt, kijkt u aan de linkerkant van uw taakbalk, voor het klassieke "e" -pictogram, direct naast het Start- pictogram.

Dit is hoe het eruit ziet in Windows 7:

En hier moet je op letten in Windows 8.1:

Helaas vindt u in Windows 10 geen snelkoppeling naar Internet Explorer op uw taakbalk. U kunt echter zelf een snelkoppeling vastzetten.

3. Gebruik de snelkoppeling Internet Explorer in het menu Start

Een methode die in alle Windows-versies hetzelfde werkt, is om Internet Explorer te starten vanuit het Start-menu (in Windows 10 en Windows 7) of het Start- scherm (in Windows 8.1).

Open in Windows 10 het Startmenu en ga naar Alle apps -> Windows-accessoires . Daar vindt u een snelkoppeling voor Internet Explorer .

Open in Windows 7 het menu Start, klik op "Alle programma's" en vervolgens op Internet Explorer .

Als u Windows 8.1 gebruikt, gaat u naar het startscherm en zoekt u naar een live-tile met de naam Internet Explorer .

Als u geen actieve tegel voor Internet Explorer hebt, opent u de lijst met apps door te klikken of te tikken op de pijlknop in de linkerbenedenhoek van het scherm. Navigeer door de lijst met apps en u vindt een snelkoppeling voor Internet Explorer op de letter I. Klik of tik erop en de webbrowser wordt geopend.

Houd er rekening mee dat als u in Windows 8.1 Internet Explorer start met deze methode, u de versie van het universele Windows Platform-appbestand krijgt, niet de desktopversie. Als u de desktopversie wilt gebruiken, gebruikt u een van de andere methoden in deze handleiding.

4. Zoek naar Internet Explorer

Zoeken is altijd mogelijk in Windows en het is ook een van de snelste manieren om Internet Explorer te vinden . In Windows 10 gaat u naar het zoekveld van Cortana op uw taakbalk en schrijft u 'internet explorer'.

Helaas is het moeilijk om Cortana te vragen om Internet Explorer te openen. Toen we dat probeerden, vroeg Cortana welke Internet Explorer we wilden lanceren: Microsoft Edge of Internet Explorer . Als je wilt dat ze Internet Explorer opent en niet Edge, antwoord dan met de woorden "de eerste" of "de tweede", afhankelijk van de volgorde waarin ze de snelkoppelingen voor deze twee browsers vermeldt. In de onderstaande schermafbeelding moesten we 'de tweede' beantwoorden.

Laten we nu naar Windows 7 gaan: om Internet Explorer te openen, kunt u de zoekfunctie in het Startmenu gebruiken . Voer het woord internet in en klik vervolgens op het resultaat van Internet Explorer .

Ga in Windows 8.1 naar het startscherm en typ 'Internet Explorer'. Zodra de resultaten verschijnen, klikt of tikt u op Internet Explorer .

Merk op dat deze methode de universele app-versie van Internet Explorer zal starten. Als u de desktopversie wilt, volgt u een van de andere manieren in dit artikel.

5. Gebruik het uitvoerbare bestand van Internet Explorer in programmabestanden

Een methode die nooit faalt in een Windows-versie is om het uitvoerbare bestand iexplore.exe te gebruiken in de map Internet Explorer in Program Files .

Ongeacht of u Windows 10, Windows 8.1 of Windows 7 gebruikt, open File Explorer / Windows Explorer en ga naar "C: \ Program Files \ Internet Explorer", waarbij "C" de letter is van de partitie waarop Windows is geïnstalleerd. Zoek vervolgens naar het bestand met de naam "iexplore.exe" en dubbelklik erop of dubbeltik erop.

6. Gebruik het venster Uitvoeren

Dit is een andere methode die in elke versie van Windows werkt. Start het venster Uitvoeren door tegelijkertijd op de Windows + R- toetsen op uw toetsenbord te drukken, voer het commando iexplore in het veld Openen in en druk vervolgens op Enter of OK .

7. Gebruik de opdrachtprompt om Internet Explorer te openen

Als u de opdrachtregel prefereert, opent u Opdrachtprompt en voert u deze opdracht uit: "C: \ Program Files \ Internet Explorer \ iexplore.exe", waarbij "C" de letter is van het station waarop Windows is geïnstalleerd. Vergeet niet om de aanhalingstekens op te nemen, anders werkt het commando niet.

Deze methode werkt in alle Windows-versies.

8. Gebruik PowerShell om Internet Explorer te starten

U kunt PowerShell ook gebruiken om Internet Explorer te starten. Open het en voer dan de opdracht uit: cd "C: \ Program Files \ Internet Explorer" . Zorg ervoor dat u de aanhalingstekens opneemt. Voer dan . \ Iexplore.exe in (geen aanhalingstekens) en druk op Enter .

Deze methode werkt in Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

9. Gebruik Microsoft Edge om Internet Explorer te starten

In Windows 10 kunt u Microsoft Edge ook gebruiken om Internet Explorer te starten. Open Microsoft Edge en ga naar een website naar keuze: www. zou een uitstekende keuze zijn. :)

Klik of tik op de menuknop 'drie stippen' in de rechterbovenhoek van het venster en klik of tik vervolgens op 'Openen met Internet Explorer'.

Deze methode werkt alleen in Windows 10.

Conclusie

Dit zijn alle negen manieren die we kennen voor het starten van Internet Explorer in Windows. Er zijn er genoeg, en de meeste werken hetzelfde in alle moderne Windows-versies: Windows 10, Windows 8.1 of Windows 7. Kent u andere manieren om het te doen? Aarzel niet om ze met ons te delen, in de reacties hieronder.