Tutorial

Fix Fuzzy Fonts / Blurry Text Problem in Windows Essentials & Browsers

Gebruikt u een moderne videokaart van AMD, zoals de AMD Radeon HD 5000 of 6000-serie? Heeft u problemen met tekst die zeer wazig is in internetbrowsers of toepassingen van Windows Essentials zoals Mail, Messenger of Photo Gallery? Dan heb je geluk - we hebben een oplossing voor jou om dit probleem op te lossen.

Ziet de tekst er zo onscherp uit?

Is de tekst in een van de toepassingen in het Windows Essentials-pakket vergelijkbaar met de onderstaande schermafbeelding? Is het allemaal wazig en onmogelijk te lezen?

Verschijnt deze onscherpte ook in een internetbrowser? Als het antwoord ja is - lees dan verder.

Het probleem - Morfologische anti-aliasing (MLAA) van AMD-stuurprogramma's

De schuldige wordt morfologische anti-aliasing genoemd, een functie die AMD introduceerde in zijn stuurprogramma's voor recentere videokaarten (AMD Radeon HD 5000 en 6000-serie). Deze technologie probeert de kwaliteit van afbeeldingen te verbeteren door full-scene anti-aliasing toe te passen als een nabewerkingseffect voor alle toepassingen die grafische renderingfuncties gebruiken die zijn opgenomen in de DirectX-programmeerinterface, die standaard wordt gebruikt in Windows-besturingssystemen. Blijkbaar werkt deze technologie niet zo goed en kan dit problemen veroorzaken met de kwaliteit van de weergegeven afbeeldingen. Toepassingen die hardwareversnelling gebruiken om inhoud en tekst te genereren, hebben waarschijnlijk problemen met deze functie. Zeer gebruikelijke voorbeelden zijn internetbrowsers met hardwareversnelling ingeschakeld (Firefox-versies 4 en hoger, Internet Explorer 9, Chrome 10 en hoger) en de toepassingen die deel uitmaken van de Windows Live Essentials-suite.

De Fix - Disable Morphological Anti-Aliasing (MLAA) uit het Control Center

Klik eerst met de rechtermuisknop op uw bureaublad en selecteer "AMD VISION Engine Control Center" .

Ga in het "AMD VISION Engine Control Center" -venster naar Gaming -> 3D-applicatie-instellingen . " Schakel in het gedeelte Anti-aliasing " Morfologische filtering "uit en klik op Toepassen .

Sla eventueel werk op dat u misschien doet, sluit uw geopende applicaties en start uw computer opnieuw op. Open vervolgens de toepassing waar u problemen had en controleer of het probleem is opgelost.

De tekst moet opnieuw kristalhelder zijn, zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding.

Dit helpt niet? Probeer ook deze Windows 7-update!

De fix die we hebben geplaatst, zou u moeten helpen het probleem op te lossen. Als dit niet het geval is en u Windows 7 gebruikt, moet u ook Windows Update KB2454826 proberen . Dit is een betrouwbaarheidsupdate die problemen oplost en de prestaties verbetert voor toepassingen die hardwareversnelling gebruiken. De 32-bits versie is hier te vinden en de 64-bits versie hier. U vindt deze update ook in Windows Update.