Anders

Hoe meer sap te geven aan de batterij van je smartphone

Gezien hoeveel smartphones ons leven hebben veranderd, is het verbazingwekkend hoe zwak ze zijn als het gaat om de levensduur van de batterij. De meeste mensen zijn bereid om te accepteren dat een smartphone op een dag amper in staat is om het te halen. Zoals we allemaal op een gegeven moment hebben meegemaakt, is dit lang niet genoeg. Als gevolg hiervan is de aftermarket van machtsalternatieven enorm. We analyseerden deze rommelige markt en we willen enkele van de beste manieren om de kracht van je smartphone uit te breiden delen. Laten we beginnen:

Heeft u meer macht op uw smartphone nodig?

Een paar jaar geleden zouden telefoons gemakkelijk 4-5 dagen duren tussen de kosten in. Vandaag verhuisden we van telefoons naar smartphones die ons amper naar de avond brengen. De almachtige apps van het smartphonetijdperk maken ons zwak in de knieën en dat doen ze met een reden. De almachtige smartphone kan op tientallen manieren berichten uitwisselen, je bankrekening beheren, je muziek onderweg bedienen, verbinding maken met je sociale kring, je het laatste nieuws laten zien, toegangsscores van verslavende spellen en de lijst gaat door en op. Het raadsel hier is dat hoe meer je kunt doen op je smartphone, hoe sneller het zal verlopen.

Dus wat kan je doen? Laten we ervoor zorgen dat je een volledige lijst met opties voor je hebt staan.

Om dit onderzoek van opties praktisch te maken, zullen we enkele populaire smartphones oppikken. We hebben besloten om er een te kopen van iOS, Android en Windows Phone. Wanneer we opties bespreken, plaatsen we links naar de producten die daarmee werken, zodat u toegang hebt tot afbeeldingen en specificaties en het gemakkelijker wordt om vergelijkbare opties voor uw smartphone te krijgen.

Hier is de lijst met smartphones die in dit artikel worden besproken en hun specificaties voor de power:

 • iPhone 6s: batterij 1.715 mAh, Lightning-connector
 • Nexus 6P: batterij 3.450 mAh, USB-C-connector
 • Lumia 640: batterij 2.500 mAh, Micro-USB

Een mogelijkheid die opvallend ontbreekt op alle bovengenoemde smartphones is draadloos opladen. Verlies de hoop nog niet. We zullen creatieve manieren vinden om dit aan de mix te laten toevoegen.

Opladers, opladers overal!

Het eerste dat u kunt overwegen om de levensduur van de batterij van uw smartphone te verlengen, is om extra opladers te krijgen. De investering is vrij klein in vergelijking met de prijs die u voor uw smartphone hebt betaald en de bonus van verdubbeling of verdrievoudiging van het gebruik ervan is het geld waard.

De sleutel hier is om zorgvuldig te overwegen waar u uw dag (en nacht!) Precies doorbrengt. De gebruikelijke plaatsen waarvoor u extra opladers nodig hebt, zijn de werkplek en uw auto, ervan uitgaande dat u de originele oplader thuis houdt en deze vooral 's nachts gebruikt. Als u thuis een fervent smartphonegebruiker bent, kunt u zelfs overwegen om twee opladers daar te hebben: één voor de slaapkamer en één voor de woonkamer.

Een ander scenario is om een ​​oplader in je tas te hebben. Ik heb veel respijt gekregen in cafés, treinen of luchthavens toen ik een stopcontact vond.

Foto: Etsy

Een opvallende variatie zijn de dockingladers. Deze staan ​​een rechtopstaande positie van uw smartphone toe, waardoor het gemakkelijker wordt om te controleren op meldingen. Uw bureau of uw nachtkastje zijn de favoriete locaties voor dergelijke dokken.

Het alternatief voor een volwaardige elektrische oplader is om een ​​USB-kabel te krijgen die op je smartphone wordt aangesloten en elke computer of een ander apparaat kan gebruiken, met een USB-poort die als stroombron beschikbaar is.

Er zijn veel fabrikanten die laders verkopen. Het risico hier is dat een goedkope oplader mogelijk niet zo snel uw smartphone oplaadt of deze zelfs op lange termijn beschadigt. Het is altijd een goed idee om de beoordelingen van andere kopers zorgvuldig te controleren om dit risico te minimaliseren. De opladers geproduceerd door de originele fabrikanten van de smartphone zijn de veiligste gok, hoewel ze meestal duurder zijn.

Hier zijn enkele goede opladers voor de smartphones in onze lijst:

 • iPhone 6s: muurlader, docking-lader, autolader
 • Nexus 6P: wandoplader + USB-C-kabel, docking-lader, autolader
 • Lumia 640: lader voor in de muur, docking lader, autolader

Voordat we dit onderwerp sluiten, moeten we een paar woorden zeggen over snel laden. Dit is een ander gebied waar fabrikanten er niet in slagen om (nog) te convergeren naar uniforme standaarden. Qualcomm Technologies promoot al enkele jaren standaarden op dit gebied met de nieuwste Quick Charge 3.0 die in september is aangekondigd. Hoewel twee van onze smartphones zijn uitgerust met Qualcomm-processors, voldoet geen enkele aan de Quick Charge-normen. De Nexus-smartphone heeft een snelle claim, maar deze is gebaseerd op eigen apparaten van Google, die een speciale combinatie van voltage en stroomsterkte gebruiken.

Wat u hierbij nodig hebt, is dat snel opladen een belangrijke functie is die mogelijk van toepassing is op uw smartphone. Qualcomm beweert dat, in tests met een bepaalde batterij, een reguliere oplader in 30 minuten 12% behaalde, een Quick Charge 1.0-apparaat 30% en een Quick Charge 2.0 een 60%. Quick Charge 3.0 zou in dezelfde hoeveelheid tijd meer dan 80% moeten kunnen leveren.

Bekijk de specificaties van uw smartphone en pak een oplader die voldoet aan dezelfde snellaadnorm als uw smartphone voldoet.

De dubbele batterij

Hier moeten we de beslissing van Google afwijzen om Apple te volgen bij het niet-verwijderbaar maken van de batterij van de Nexus 6P. Lumia 640 is van onze lijn de enige smartphone die vervanging van de batterij mogelijk maakt. Als u uw huis verlaat met twee volledig opgeladen batterijen, geeft u het vertrouwen om uw smartphone te gebruiken zolang u wilt gedurende de dag, zelfs als u nergens op uw route bent, genoeg tijd heeft of een stopcontact heeft om opnieuw op te laden. Afsluiten, de batterij vervangen en je smartphone opnieuw opstarten neemt slechts enkele minuten in beslag, wat misschien nog minder is dan de tijd die nodig is om een ​​stopcontact in de coffeeshop te achtervolgen.

Een nadeel is dat de achterkant van je smartphone mogelijk veel sneller is versleten dan normaal. De hoes is immers ontworpen om zelden te worden geopend en gesloten. Door dit een dagelijkse oefening te maken, kan zijn weerstand tot het uiterste gaan. Het vervangen van de cover is echter een kleine uitgave voor de meeste smartphones.

Nog een laatste beetje hardware in deze mix: opladen van de extra batterij is een gedoe als je je smartphone moet gebruiken. Wakker worden midden in de nacht om de eerste batterij eruit te halen en de tweede erin te stoppen, is niet het ideale scenario voor een goede nachtrust. In dit geval raden we aan dat u een batterijlader aanschaft. We raden aan om deze opladers niet strikt te kopen op basis van prijs. U hebt een slimme oplader nodig die weet wanneer de batterij vol is en vermijdt overladen, waardoor de capaciteit en levensduur worden verminderd.

Laten we eens kijken hoe deze opties eruitzien voor onze enige kandidaat met een vervangbare batterij:

 • Lumia 640: batterij, batterijlader (twee extra batterijen inbegrepen)

Het stopcontact met u meenemen

Als uw smartphone de vervanging van de batterij niet toestaat of als u eenvoudigweg uw vingers en nagels niet buigt om de smartphone elke dag te openen, kunnen draagbare opladers een alternatief zijn. Dit is in feite een extra grote batterij die een oplaad-USB-poort biedt waar u een kabel kunt aansluiten die compatibel is met uw smartphone. De kracht die is verpakt in een draagbare oplader kan uw smartphone verschillende keren opladen.

Foto: zwaar

Deze capaciteit wordt aangegeven in mAh (milliampere-uur), hetzelfde als de batterij van uw smartphone. Het is een eenvoudige wiskundeoefening om te begrijpen hoe vaak u uw smartphone kunt opladen. Houd er rekening mee dat de overdracht van energie verre van perfect is en dat je 25-30% van die capaciteit wegneemt om het echte leven te krijgen om je smartphone op te laden.

De capaciteit is ook strikt gerelateerd aan de grootte. Als je een klein apparaatje wilt dat in je zak past, kijk dan naar iets rond 5.000 mAh. Voor grotere capaciteiten zoekt u een apparaat dat u in een tas kunt dragen. We hebben hieronder enkele opties genoemd van draagbare opladers met verschillende capaciteiten. Houd er rekening mee dat de capaciteit van een draagbare oplader meer dan 25.000 mAh kan zijn, maar dit wordt geleverd met zowel grotere afmetingen als prijzen.

 • 5.200 mAh draagbare oplader
 • 10.000 mAh draagbare oplader
 • 15, 600 mAh draagbare oplader

De krachtige omhelzing

Er is nog een andere optie om uw smartphone aan te zetten op een manier die geen extra kabels met zich meebrengt, hem openmaakt of knielt onder de tafels op zoek naar stopcontacten: de batterijhouder. Hier hebben we een groot debat over het ontwerp van de smartphone.

De reden dat je iPhone 6s een kleine batterij heeft, is de grootte van de smartphone, vooral de dikte. Ondanks het feit dat veel gebruikers feedback geven dat ze dikkere smartphones zouden accepteren in ruil voor een langere levensduur van de batterij, blijven de fabrikanten knijpen in de dikte van de smartphones en zijn de batterijen de eerste slachtoffers.

Hier hebben we een optie waarbij je het aan de man kunt houden :-) en besluiten dat een grotere smartphone met een grotere batterij prima met je is. De batterijhouder plaatst een draagbare oplader direct in de behuizing van uw smartphone. U kunt ervoor kiezen om deze hoes permanent te behouden of gewoon de smartphone aan te sluiten wanneer de eigen accu bijna leeg is.

Foto: TechAdvisor

Hetzelfde als bij draagbare opladers, de capaciteit in milliampere-uren (mAh) dicteert de grootte van de behuizing. Houd er bij het kiezen van de hoes rekening mee dat dit dit keer niet gaat om het gewicht dat u in uw zak of in uw tas draagt, maar het gewicht dat u aan uw oor houdt wanneer u op de smartphone praat.

Bij het winkelen voor batterijkoffers moet je de capaciteit en de gebruikelijke kofferopties bepalen: achterkant of klep, kleur, textuur, enz. Laten we een paar batterijgevallen bekijken:

 • iPhone 6s batterijhouder
 • Hoesje voor de Nexus 6P-batterij

Draadloos opladen

We hebben beloofd u een optie te geven voor het draadloos opladen van de smartphones uit onze reeks, ondanks het feit dat geen van de fabrikanten dit in hun specificaties opnam. De oplossing is eenvoudig met de batterijhouder: het draadloze opladen is ingebouwd in de behuizing.

Draadloos opladen is een technologie die nog steeds op zoek is naar een plek in het universum van smartphones. Aanvankelijk aangeprezen als de enige nieuwe manier om op te laden, zien we dat veel fabrikanten voorlopig een stap terug doen. Het conflict dat draadloos opladen tegenhoudt, is met snel opladen. Het snel opladen van je smartphone is ook een groot probleem met de gebruikersgemeenschap. Google verdedigde zijn beslissing om de draadloze oplading uit de Nexus 6P-specificaties te laten vervallen door te verwijzen naar bedraad snel laden als de betere manier om te gaan.

Foto: Amazon

Uit onze smartphone-opstelling hebben we een iPhone-voorbeeld gevonden. Zorg ervoor dat u de markt blijft controleren op draadloze oplaadcases voor uw smartphone, want de producten in dit gebied komen en gaan elke dag met duizenden.

 • iPhone 6s draadloze oplaadbehuizing

Het alternatief voor een volledige batterijbehuizing is om een ​​draadloze ontvanger te hebben die op je smartphone wordt aangesloten en eraan vasthoudt op dezelfde manier als een behuizing. Hier is een micro-USB-ontvanger die geschikt is voor Lumia 640:

 • Lumia 640 draadloze oplaadontvanger

Kracht van de zon

Voor de laatste optie om je smartphone op te laden, kijken we naar de ster van ons planetaire systeem. Voor de buitenmens zijn er tal van opties om het sap rechtstreeks vanaf je grote vuurbal in de lucht in je smartphone te krijgen.

Foto: Outdoor Gear Lab

De opladers voor zonne-energie variëren in grootte en vorm. Je krijgt apparaten die draagbare opladers zijn met de optie om energie te krijgen van blootstelling aan de zon. Ze hebben meestal een lange blootstelling aan zonlicht nodig, ongeveer 10 uur om een ​​10.000 mAh op te laden.

Andere opladers voor zonne-energie zijn opvouwbaar en bieden een groter gebied voor blootstelling aan de zon en beloven direct uw apparaat op te laden met meer dan 2 Ampère aan vermogen. De stroomsterkte die door dergelijke apparaten wordt geleverd, is afhankelijk van de sterkte van het zonlicht. Het opvouwbare ontwerp kan worden verwerkt in tassen of rugzakken.

Zonlicht kan de wolken binnendringen en meer energie leveren dan verwacht. In dit geval is het belangrijk dat u vertrouwt op een apparaat dat waterspatten kan weerstaan, zodat u het tijdens de regen open kunt houden.

Net als bij draagbare opladers, bieden de opladers voor zonne-energie meestal een USB-poort, zodat u alleen een USB-kabel nodig hebt die compatibel is met uw smartphone.

We hebben een paar opties hieronder vermeld. We moedigen u aan wat meer tijd te besteden aan winkelen, omdat er veel variaties zijn in de vorm, standaarden en functies.

 • Zonnepaneellader Regenbestendig Vuil / Schokbestendig
 • Opvouwbaar zonnepaneel oplader
 • Solar rugzak

Conclusie

Ik hoop dat ik je je poweraccessoires voor smartphones opnieuw heb laten overwegen. We dagen je uit om opnieuw te kijken naar je line-up en ervoor te zorgen dat je de beste accessoires voor je levensstijl hebt. Neem de volgende keer dat u een nieuwe smartphone ophaalt ook de beschikbare stroomopties in aanmerking en houd hiermee rekening voor uw dagelijks gebruik en uw budgetberekeningen. Een lege batterij maakt een smartphone immers niet meer dan een nutteloze domme baksteen. Laat het me weten als je andere oplossingen hebt om je smartphone aan te zetten.