Tutorial

Hoe gebeurtenissen in uw agenda te zien en toe te voegen via de taakbalk van Windows 10

In de recente builds van Windows 10 heeft de klok van de taakbalk een nieuwe functie gekregen: hij kan nu je agenda tonen en je kunt ook nieuwe evenementen plannen in je agenda. Het is een kleine functie, maar toch een zeer nuttige. Deze agenda maakt de taakbalkklok ongetwijfeld een stuk interessanter op je bureaublad. Als je in het verleden niet te vaak hebt geklikt, doe je dit waarschijnlijk nog veel meer. Hier leest u hoe u uw agenda voor vandaag kunt bekijken en hoe u nieuwe evenementen aan uw agenda kunt toevoegen, rechtstreeks vanuit uw Windows 10-taakbalk:

OPMERKING: de schermafbeeldingen die in dit artikel worden gebruikt, zijn afkomstig uit Windows 10 met Anniversary Update. Windows 10-jubileumupdate is vanaf 2 augustus 2016 gratis beschikbaar voor alle Windows 10-gebruikers.

Hoe u uw agenda kunt controleren via de taakbalk van Windows 10

De verjaardagsverjaardag bracht veel verbeteringen aan in de gebruikersinterface van Windows 10 en een van de belangrijkste, vooral op het gebied van productiviteit, is de integratie tussen de app Agenda en de klok op de taakbalk.

Wat betekent dat? Het betekent dat u de Agenda-app niet hoeft te openen of moet wachten op meldingen in het Actiecentrum om te weten wat er op uw dagelijkse agenda staat. U kunt eenvoudig de klok van de taakbalk gebruiken om een ​​korte indruk te krijgen van wat er op uw schema staat.

Om uw agenda rechtstreeks vanuit de taakbalk te zien, hoeft u alleen maar op de klok rechts van uw taakbalk te klikken of erop te tikken. Meteen onder de tijds- en datumsecties vindt u een gedeelte met de titel Vandaag met een lijst van alle evenementen waarvoor u vandaag bent gepland. :)

Als u de details van een bepaalde gebeurtenis wilt controleren die u vandaag hebt gepland, klik of tik erop. Wanneer u dat doet, start Windows 10 automatisch de Agenda-app en gaat u naar de detailpagina van dat evenement.

Nu kunt u uw evenement naar eigen inzicht bewerken. Wanneer u het opslaat en sluit, wordt het zowel in de Agenda-app als in het agendasegment van de klok op uw taakbalk bijgewerkt.

Hoe u een nieuwe gebeurtenis aan uw kalender toevoegt, via de taakbalk van Windows 10

De agenda van de taakbalkklok van Windows 10 laat je ook toe om nieuwe evenementen toe te voegen, wanneer dat nodig is. Om dat te doen, klik of tik op de klok in de taakbalk en klik of tik vervolgens op de knop + (plus) rechts van Vandaag.

Windows 10 start onmiddellijk de kalender en opent het dialoogvenster voor het maken van een nieuwe gebeurtenis. Voer de details hiervoor in en sla deze op.

Als je het vandaag plant, wordt het nu op de agenda van de klok weergegeven. Als u het voor een andere dag plant, wordt dit alleen op de klokagenda weergegeven als die dag komt.

Hoe de agenda te verbergen van de taakbalk van Windows 10

Als u de Agenda-app niet gebruikt vanuit Windows 10, of als u de agenda niet wilt zien vanaf de taakbalkklok, kunt u deze ook verbergen voor weergave. Om dat te doen, klik of tik op de taakbalkklok en klik of tik op de knop Agenda verbergen.

Als u later de agenda op uw taakbalk wilt terugzetten, klikt of tikt u op de klok en klikt of tikt u op de knop Agenda tonen.

En dat is ongeveer alles over de agenda van de taakbalk van Windows 10.

Conclusie

Het controleren van de gebeurtenissen die vandaag op uw agenda staan ​​en het plannen van nieuwe afspraken in uw Windows 10 Agenda-app is nu eenvoudiger en sneller dan ooit tevoren. Vind je het leuk hoe de Agenda-app is geïntegreerd met je taakbalk? Deel je gevoelens met ons in de opmerkingen hieronder.