Tutorial

Hoe tekst automatisch corrigeren en tekstsuggesties op Android-apparaten uit te schakelen

Heb je ooit gemerkt dat je een belangrijke andere sms't of met anderen chatte via een chatservice, je antwoord typt, op Verzenden drukt en ziet dat wat naar ze is verzonden iets heel anders is dan wat je echt hebt getypt? Meestal is dat de fout van de autocorrectie. Automatisch corrigeren is een functie die verandert wat je typt met wat het systeem "denkt" dat je wilde typen, door een vooraf gedefinieerde lijst van veelgebruikte woorden en zinsdelen te gebruiken. Hoewel dit soms nuttig blijkt te zijn, doet het bij andere gelegenheden meer kwaad dan goed. Terwijl we het over dit onderwerp hebben, is er nog een andere functie die hieraan is gerelateerd, genaamd "tekstsuggesties", die op een vergelijkbare manier werkt, maar in plaats van de tekst automatisch te corrigeren, stelt het je woorden voor die je misschien had willen typen, maar gemist de sleutels voor. In deze zelfstudie leert u hoe u autocorrectie uitschakelt op een Android-smartphone of -tablet, samen met de 'zuster', de functie voor tekstsuggesties.

OPMERKING: we gebruikten een Google Nexus 5-apparaat met Android 4.4.4 KitKat. De procedure is vergelijkbaar op alle Android-apparaten, dus je moet goed zijn om te gaan, zelfs als je een andere versie van Android op je apparaat hebt. We beschrijven ook de procedure die u moet volgen als u de KitKat standaardtoetsenbord-app, het AOSP Android-toetsenbord, gebruikt. Deze procedure is ook vergelijkbaar met alle andere toetsenbord-apps, dus let op de hoofddetails en je bent ingesteld, zelfs als het toetsenbord dat je gebruikt niet de standaard is.

Hoe tekst automatisch te corrigeren en tekstsuggesties uit te schakelen in Android

Zoals altijd, wanneer je rommelt met systeeminstellingen, moet je eerst de app Instellingen openen en openen. Begin vanaf je startscherm en open de Apps- lade door op de snelkoppeling te tikken.

Blader vanaf hier door uw lijst met apps tot u de app Instellingen vindt en tik om deze te openen.

Nadat u de instellingen hebt geopend, bladert u omlaag door de lijst met opties tot u de sectie Taal en invoer vindt. Aangezien autocorrectie en tekstsuggesties beide invoergerelateerde functies zijn, vindt u deze hier. Tik op deze optie.

Hier vindt u verschillende opties met betrekking tot de taal die uw apparaat gebruikt en de methoden voor het invoeren van tekst erop. De eerste optie die ons interesseert is de spellingcontrole . Dit is de systeembrede functie die alles wat u typt controleert en vertelt u of uw grammatica correct is of niet. Als u het type persoon bent dat niet vraagtekens wilt plaatsen bij alles wat u typt, raden we u aan deze functie ook uit te schakelen. Verwijder het vinkje ernaast.

Wanneer u klaar bent met de spellingcontrole, scrolt u het scherm omlaag naar het gedeelte met de naam Toetsenbord- en invoermethoden . Hier vindt u alle virtuele toetsenborden die op uw apparaat zijn geïnstalleerd, in alfabetische volgorde.

Elk van hen heeft een klein instellingenpictogram rechts naast het scherm. Zoek het instellingenpictogram van het toetsenbord dat u momenteel gebruikt (in dit geval het Android-toetsenbord (AOSP) ) en tik erop om het dialoogvenster met opties te openen.

Via de verschillende toetsenbordopties en functies vindt u het item Auto-correctie . Dit is de autocorrectiefunctie die we aan het begin van deze tutorial hebben beschreven. Wanneer u erop tikt, wordt een klein dialoogvenster geopend met de bijbehorende opties.

Dit standaard virtuele toetsenbord ( AOSP-toetsenbord ) biedt 3 niveaus van "agressiviteit" waarop het kan werken: bescheiden, agressief en zeer agressief . Hoe hoger het niveau, hoe indringender het gedrag is en hoe minder het je zal toestaan ​​ongewone woorden te typen. Om het volledig uit te schakelen, moet je de optie Uit kiezen (nooit zou je het geraden hebben, toch?).

Nu u de optie voor automatisch corrigeren hebt ingesteld op Uit, gaan we nu naar de functie voor tekstsuggesties en deze ook uitschakelen. Om dit te doen, moet je op de Back- toets drukken om terug te keren naar het scherm Android Keyboard Settings (AOSP) . Hier, net onder de auto-correct optie, vindt u de optie Correctiesuggesties weergeven . Tik erop om het dialoogvenster te openen.

U krijgt verschillende instellingen voor het weergeven van deze suggesties: u kunt ervoor kiezen ze altijd te bekijken of ze alleen in de staande modus te laten weergeven, maar als u ze volledig wilt uitschakelen, moet u Altijd verbergen kiezen.

Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je alles typen wat je wilt, zonder zeuren. Maar wees voorzichtig, dit betekent ook dat je vanaf nu geen excuus meer hebt voor wat je ook sms't naar je dierbaren! :)

Conclusie

Dat is het mooie van Android: alles wat u maar wilt, hoe dan ook u wilt het - er is altijd een manier om dit te bereiken met dit veelzijdige besturingssysteem. Aan de andere kant is dit echter een van die dingen waardoor je van een besturingssysteem houdt of het haat. Sommige mensen willen eenvoudige apparaten die "gewoon werken", zonder veel tussenkomst van de gebruiker. Andere mensen willen de vrijheid om elk klein aspect van hun apparaten te personaliseren. Welke Ben jij? Bedankt voor het lezen van onze gids! Plaats eventuele opmerkingen en vragen hieronder en we doen graag ons best om u te helpen. Ga ook naar dit gedeelte van onze website voor tutorials over Android-specifieke algemene taken om uw dagelijkse digitale leven te vereenvoudigen!