Tutorial

Een lokale account upgraden naar een Microsoft-account in Windows 8.1

Zoals zelfs de nieuwste gebruikers van Windows 8.1 snel zullen ontdekken, biedt het nieuwste besturingssysteem van Microsoft een keuze aan accounttypen die u kunt gebruiken om in te loggen. Een lokaal account werkt als een standaardgebruikersaccount van een oudere versie van Windows, terwijl een Microsoft-account biedt een hele reeks nieuwe en handige functies die u helpen meer uit Windows 8.1 te halen. Veel gebruikers, die de details van elk accounttype niet kennen, kunnen eenvoudigweg kiezen voor een lokaal account omdat dit meer bekend is. Die gebruikers willen misschien na het leren wat ze missen, upgraden naar een Microsoft-account. Als u een van die gebruikers bent en u wilt overschakelen van uw lokale account naar een Microsoft-account, lees dan voor stapsgewijze instructies om deze wijziging door te voeren.

OPMERKING: Als u meer wilt weten over welk account voor u het beste is, leest u dit artikel: Introductie van Windows 8.1: moet u een lokaal of een Microsoft-account gebruiken ?, met details over de functies van lokale en Microsoft-accounts en kan helpen u kiest het beste accounttype voor uw gebruiksscenario.

Start de Microsoft-accountwizard

Log eerst in met uw lokale account. Open vervolgens de pc-instellingen met een van de methoden die worden beschreven in deze zelfstudie: zes manieren om toegang te krijgen tot pc-instellingen.
Wanneer het venster PC-instellingen wordt geladen, selecteert u Accounts .

Klik of tik in het gedeelte Uw account op de knop met de naam 'Verbinding maken met een Microsoft-account' .

Voer uw huidige wachtwoord in het daarvoor bestemde veld in en klik of tik op Volgende .

Gebruik een e-mail die al aan een Microsoft-account is gekoppeld

Als u al een Microsoft-account hebt, voorheen bekend als een Windows Live ID, duurt dit proces slechts enkele momenten. Voer eenvoudigweg het e-mailadres in dat is gekoppeld aan uw bestaande account en klik of tik op Volgende .

Als u niet zeker weet of u al dan niet over een account beschikt, raadpleegt u dit artikel voor meer informatie: Simpele vragen: Wat is een Windows Live ID of een Microsoft-account ?.
Voer het wachtwoord in voor uw Microsoft-account en klik op Volgende .

Hierna heeft u ook de mogelijkheid om OneDrive in te schakelen in uw account, als u dat wilt.

Dat is alles wat er is. Klik of tik op Switch en gebruik de gegevens van uw Microsoft-account bij uw volgende aanmelding in plaats van uw lokale account.

Schakel over zonder een bestaand Microsoft-account

Zoals je al hebt gezien, is overschakelen een koud kunstje als je al een Microsoft-account hebt. Als u geen Microsoft-account hebt, kunt u er snel een maken. Het kost gewoon wat meer moeite. Om dingen uit te schakelen, klikt of tikt u op de koppeling "Een nieuwe account maken" in het scherm "Inloggen op uw Microsoft-account" .

Typ vervolgens de vereiste informatie voor het nieuwe Microsoft-account en klik op Volgende .

Nu wordt u gevraagd om beveiligingsinformatie in te voeren die wordt gebruikt om u te helpen uw wachtwoord te herstellen (indien nodig) en voor twee-factorenauthenticatie, als u ervoor kiest om dit later in te schakelen. U kunt hier meer over lezen: Hoe u authenticatie in twee stappen kunt instellen voor uw Microsoft-account.

Vul de beveiligingsinformatie in en klik of tik op Volgende .

Bevestig vervolgens dat u een echte persoon bent door de verminkte tekens in te typen. Als u ze niet kunt onderscheiden, kunt u op Nieuw klikken om een ​​nieuwe reeks tekens te genereren of op Audio om ze hardop te horen.

U kunt zich ook aanmelden voor promotie-aanbiedingen van Microsoft als u dat wilt. Klik of tik op Volgende om verder te gaan.

Het Microsoft-account is gemaakt en toegevoegd als een gebruiker op uw Windows 8.1-apparaat. Als u dit account voor uw kinderen hebt gemaakt, kunt u nu ook de functie Family Safety inschakelen door het betreffende selectievakje in te schakelen. Druk op Voltooien en u keert terug naar PC-instellingen waar u het nieuw toegevoegde gebruikersaccount kunt zien.

Dat is alles wat er is. U kunt nu uitloggen en weer inloggen met uw nieuwe Microsoft-account.

Conclusie

Nu u bent overgeschakeld naar een Microsoft-account, kunt u genieten van veel nieuwe functies, zoals het installeren van apps uit de Windows Store en het synchroniseren van accountinstellingen tussen computers. Ook zullen de verschillende apps die zijn meegeleverd met Windows 8.1 inclusief OneDrive, Music en andere volledig functioneel worden (als ze beschikbaar zijn in uw land).

Hoewel het gebruik van een Microsoft-account veel voordelen biedt ten opzichte van een lokaal account, zijn er enkele zorgen over de veiligheid van het gebruik van een e-mailadres om in te loggen. Voornamelijk, wat gebeurt er als iemand uw e-mailaccount kaapt? Vindt u dat het extra risico het waard is voor de nieuwe functies die worden aangeboden? Laat hieronder uw mening en vragen achter. Laat ons ook weten of u problemen had met het upgraden naar een Microsoft-account.