Beoordeling

Herziening van de ASUS Cerberus-gamingmuis - de kleine muis die dat niet kon!

Eerder dit jaar lanceerde ASUS een nieuwe lijn van betaalbare gaming-randapparatuur, onder het merk Cerberus. Een daarvan is de ASUS Cerberus Gaming Mouse, die een zeer betaalbare prijs en behoorlijk fatsoenlijke specificaties heeft. We zijn erin geslaagd om deze muis te bemachtigen en, nadat we hem meer dan een week hebben getest, zijn we klaar om onze mening te geven. Is de ASUS Cerberus Gaming Mouse een Best Buy, zoals zijn bijbehorende Cerberus Gaming Keyboard? Lees deze recensie en ontdek het zelf:

De ASUS Cerberus-muis ontkoppelen

Hoewel het vrij eenvoudig is, ziet de verpakking van de ASUS Cerberus-muis er zeker goed uit. Je kunt het apparaat zien zonder het te moeten uitpakken.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

De specificaties van deze gamingmuis verschijnen op de achterkant van de doos.

In de doos vindt u de muis zelf, de snelstartgids en de garantie.

Er is geen schijf met stuurprogramma's, dus zoek er niet naar.

Hardwarespecificaties

ASUS Cerberus is een optische gamingmuis, met 6 knoppen, die u kunt zien zoals gemarkeerd in de onderstaande afbeelding.

Het ontwerp is ambidexter, wat betekent dat de vorm goed moet werken voor zowel linkse als rechtshandige gamers. De zijknoppen worden echter alleen aan de linkerkant van de muis geplaatst, niet aan de rechterkant, wat hun bruikbaarheid beperkt tot linkshandige gamers. In termen van gevoeligheid is de maximale DPI van de ASUS Cerberus 2500 DPI. Je zou kunnen zeggen dat dit het minimum is dat vereist is voor gamers en dat je niet ver van de waarheid zou zijn. De DPI is beschikbaar in vier fasen: 500, 1000 (het is de standaard), 1500 en 2500 DPI. U kunt de gevoeligheid van deze muis wijzigen met de knop in het midden ervan, die hieronder wordt weergegeven.

De kabel is gevlochten, met een vergulde USB-connector aan het uiteinde en een lengte van 5, 9 voet of 1, 8 meter. In termen van grootte is de muis kleiner dan andere gamingmuizen, met de volgende afmetingen: 4, 91 inch (124, 86 mm) lang, 2, 7 inch (68, 72 mm) breed en 1, 57 inch (40, 11 mm) hoog. De muis is ook licht, weegt slechts 5, 4 gram of 155 gram (inclusief de kabel). Als het om software gaat, zijn er geen stuurprogramma's van ASUS. De Cerberus-gamingmuis is het soort apparaat dat u aansluit en speelt, zonder speciale software. Het is compatibel met alle versies van Windows, inclusief Windows XP, en het enige wat u nodig hebt om het te gebruiken, is een USB 2.0-poort.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van deze muis, ga dan naar deze webpagina: ASUS Cerberus Mouse.

De ASUS Cerberus-gamingmuis gebruiken

Zoals eerder vermeld in deze recensie, is er geen stuurprogramma of app beschikbaar voor deze muis. Helaas is dit een probleem, omdat er weinig is aan hulp bij het configureren van de muis. ASUS heeft goed werk geleverd met het Cerberus-toetsenbord. Daar hadden we ook geen stuurprogramma's, maar we hadden wel een goede gebruikershandleiding die alles uitlegde over hoe het toetsenbord moest worden geconfigureerd. Hetzelfde geldt niet voor de Cerberus-muis.

Als u bijvoorbeeld de DPI-gevoeligheid wijzigt, gebruikt u de knop in het midden van de muis. Wanneer u het apparaat echter inschakelt, weet u niet wat het standaard DPI-niveau is, tenzij u de beknopte gebruikershandleiding leest. Als u op de knop DPI drukt, wordt ook de gevoeligheid gewijzigd, die wordt gemarkeerd door een andere kleur. U weet echter niet of de gevoeligheid wordt verhoogd of verlaagd als u op de knop drukt. Daarom is er veel vallen en opstaan ​​totdat je weet welke kleur de DPI-gevoeligheid aangeeft.

Een ander probleem is dat u niet weet of de knoppen aan de zijkant kunnen worden aangepast of niet. Hier wordt nergens over gesproken en je loopt vast met vallen en opstaan ​​totdat je weet dat je ze niet kunt aanpassen. Voor gamers is dit een groot probleem, omdat gamers de zijknoppen anders willen gebruiken, afhankelijk van het spel dat ze spelen.

ASUS schept op over het ambidextere ontwerp van deze muis. Helaas zijn de zijknoppen alleen aan de linkerkant van de muis geplaatst, niet aan de rechterkant, wat hun bruikbaarheid beperkt tot linkshandige gamers. Een echt ambidexterige muis zou hetzelfde aantal knoppen aan elk van de zijkanten hebben gehad, zodat ze konden worden gebruikt door zowel linkshandige als rechtshandige gamers.

Een ander probleem van het 'ambidextere ontwerp' dat ASUS gebruikt, is het feit dat de muis niet comfortabel te gebruiken is voor mensen met grote handen. In de onderstaande afbeelding kunt u zien dat de laatste twee vingers van mijn rechterhand niet erg comfortabel op de ASUS Cerberus-muis staan. Tijdens snelle spellen zoals League of Legends of first-person shooters, zal je hand snel moe worden van dit probleem. Bovendien wordt je precisie tijdens het spelen negatief beïnvloed.

Voor niet-gaming-taken is ASUS Cerberus echter een betere keuze. Als uw handen niet groot zijn, zult u begrijpen hoe licht en klein het is, evenals de gevoeligheid. Ook, het feit dat je niet kunt configureren wat de knoppen aan de zijkant doen en je vast zit met hun standaardgedrag waardoor ze fungeren als Back en Forward knoppen, is OK. Ze zijn erg handig tijdens het surfen op internet of bij het werken met Windows-apps. We denken dat de keuze van ASUS om gamers te targeten met deze muis, misleidend is. Gamen is de enige activiteit waarbij ASUS Cerberus slechter presteert, terwijl het voor alle andere taken zeer nuttig is.

Voors en tegens

Dit zijn de voordelen die we hebben vastgesteld voor de ASUS Cerberus-muis:

  • De prijs is zeer betaalbaar
  • De gevoeligheid is goed genoeg voor de meeste taken, inclusief gamen (maar alleen wanneer ingesteld op het maximale niveau)
  • Het is vrij klein en licht, waardoor het een goede keuze is voor kinderen, vrouwen en mensen met kleine handen

Helaas is de lijst met nadelen groter:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
  • Er is geen software om deze muis aan te passen en de gebruikershandleiding is niet aanwezig. Dit maakt het een zeer slechte keuze voor gamers die aanpasbaarheid willen
  • Het is ongemakkelijk om te gebruiken voor mensen met grote handen
  • Het 'ambidextere ontwerp' is gebrekkig, waardoor het voor linkshandige mensen onmogelijk is om de zijknoppen te gebruiken
  • De targeting van ASUS voor deze muis is gebrekkig: de Cerberus-muis is een goede keuze voor de meeste activiteiten, behalve voor gamen
Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

ASUS Cerberus is een "gaming-muis" die behoorlijk misleidend is. Op papier lijkt het een goede keuze voor gamers: het heeft een maximale gevoeligheid van 2500 DPI, wat goed genoeg is om als een gamingmuis te worden beschouwd, het heeft zijknoppen (waarvan je zou aannemen dat het aanpasbaar is), een gevlochten kabel met een vergulde USB-connector en een zeer betaalbare prijs. Helaas is de zwakte van deze muis gaming: de knoppen aan de zijkant kunnen niet worden geconfigureerd, wat betekent dat ze niet in games kunnen worden gebruikt. Bovendien maakt het kleine formaat en het lage gewicht het geen goede keuze voor snelle games of voor gamers met grote handen.

ASUS Cerberus werkt echter goed voor andere soorten taken en vooral voor gebruikers met kleine handen die voornamelijk kantoorwerk doen. Als je kleine handen hebt en je hebt een lichte muis nodig, met goede precisie, die goed werkt voor surfen op het web, met Windows en op kantoor, dan is ASUS Cerberus een zeer redelijke keuze.