Beoordeling

Edimax BR-6428nS V3 beoordelen - Wat krijgt u als u een laaggeprijsde router koopt?

We staan ​​op het punt een van de meest bescheiden apparaten te beoordelen die we ooit hebben getest: de Edimax BR-6428nS V3 draadloze router. Het enige dat deze router onderscheidt, is de prijs: voor een prijs die doorgaans lager is dan 50 USD, is het moeilijk om routers te vinden die minder duur zijn dan deze en die goed werken. We hebben het zojuist ontvangen voor testen en we hebben er een draai aan gehad. Als u nieuwsgierig bent naar wat u krijgt van een van de goedkoopste routers ter wereld, lees dan deze review:

Unboxing van de Edimax BR-6428nS V3 draadloze router

De verpakking die wordt gebruikt voor de Edimax BR-6428nS V3 draadloze router is vergelijkbaar met die van andere Edimax-apparaten. Op de voorkant van de doos ziet u een afbeelding van het apparaat, evenals enkele specificaties.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant van het pakket leert u dat dit apparaat kan worden ingesteld om te worden uitgevoerd als router, toegangspunt, bereikvergroter, Wi-Fi Bridge en WISP (wireless Internet Service Provider).

Zodra je het opent, krijg je een deel van de inhoud van dit pakket te zien.

Nadat u alles hebt uitgepakt, moet u de volgende items vinden: de router, de beknopte installatiehandleiding, een cd met de installatiewizard, de beknopte installatiehandleiding en de gebruikershandleiding in 15 talen, de stroomadapter en een ethernetkabel.

Nu we de unboxing uit de weg hebben geruimd, laten we eens kijken wat deze betaalbare draadloze router qua specificaties biedt.

Hardwarespecificaties

Aangezien dit een zeer betaalbare router is, maakt deze op niemand indruk op de specificaties. Edimax BR-6428nS V3 is een single-band draadloze router die alleen werkt met behulp van de 2, 4 GHz-frequentie. Het draadloze signaal wordt uitgezonden met behulp van de twee externe antennes, die eenvoudig in elke gewenste positie kunnen worden ingesteld.

Een aspect dat niet erg duidelijk is uit de officiële specificaties, is dat de router alleen werkt met behulp van de 802.11 b + g + n-standaarden tegelijkertijd. Dit betekent dat het compatibel is met een groot aantal draadloze apparaten, inclusief oudere apparaten, maar u kunt dit niet zodanig instellen dat alleen de 802.11n-standaard wordt gebruikt. Dit vertaalt zich automatisch in lagere snelheden.

Wat hardware betreft, heeft Edimax BR-6428nS V3 4 MB opslagruimte en 32 MB RAM. Er wordt geen informatie gegeven over de processor die deze aandrijft, maar we nemen aan dat het een laag-voltage single-core processor is.

De router is niet precies groot. Het heeft een afmeting van 190 mm x 162 mm x 42 mm of 7, 4 x 6, 3 x 1, 65 inch en weegt slechts 245 gram of 0, 5 pond.

Op de achterkant van het apparaat vindt u een knop voor het resetten van de router en het inschakelen van WPS, vier snelle Ethernet LAN-poorten en één snelle Ethernet WAN-poort. Het woord "snel" is naar onze mening enigszins misleidend, aangezien deze router alleen 100 Mbps bekabelde verbindingen biedt, niet 1 Gbps-verbindingen zoals duurdere routers.

Aan de voorzijde van het apparaat ziet u het Edimax-logo en verschillende ventilatieopeningen. In het midden zijn er een paar blauwe LED's die aangeven of het apparaat is ingeschakeld, of het draadloze netwerk werkt, of de internetverbinding werkt en of WPS is ingeschakeld of niet.

U vindt de volledige lijst met officiële specificaties hier: BR-6428nS V3-specificaties.

De Edimax BR-6428nS V3 draadloze router installeren en gebruiken

Edimax BR-6428nS V3 is relatief eenvoudig in te stellen. Zodra u verbinding maakt met internet en een van uw computers, kunt u de installatiewizard uitvoeren in uw favoriete webbrowser. De gebruikersinterface is beschikbaar in 15 talen, die u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding. Het enige nadeel is dat het een paar typefouten bevat, tenminste als je Engels als jouw taal gebruikt.

De installatiewizard detecteert uw type internetverbinding en vraagt ​​vervolgens naar de juiste verbindingsdetails. Vervolgens kunt u uw draadloze netwerk configureren. Aan het einde krijgt u een samenvatting van uw instellingen.

Helaas is Edimax niet proactief met het aanbevelen dat gebruikers de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen (admin / 1234). Daarom raden we u ten zeerste aan om het standaardwachtwoord te wijzigen, zodra u uw netwerk in gebruik neemt, om ervoor te zorgen dat ongewenste mensen wegblijven van uw router en de manier waarop deze is geconfigureerd.

De gebruikersinterface aangeboden door Edimax is vrij spartaans en bevat niet veel configuratie-opties. Het is echter relatief goed georganiseerd en u zult geen problemen ondervinden om uw weg te vinden.

Een nadeel dat we hebben geïdentificeerd is dat het Help-systeem beschikbaar in de configuratiemenu's niet veel verklaart. Minder goed geïnformeerde gebruikers zullen de gebruikershandleiding moeten raadplegen als ze niet begrijpen wat bepaalde instellingen betekenen en doen.

Qua configuratie-opties krijg je de basis die je verwacht, maar niet veel anders. Geeks en goed geïnformeerde gebruikers zullen zeker meer opties willen, maar ze zijn misschien niet de beoogde doelgroep voor dit apparaat.

Het belangrijkste nadeel dat we hebben vastgesteld bij het configureren van deze router, is het feit dat we de standaard die voor het draadloze netwerk wordt gebruikt niet kunnen instellen. Edimax BR-6428nS V3 werkt alleen met gelijktijdig gebruik van de 802.11 b + g + n-standaarden. U kunt niet instellen dat alleen de 802.11n-standaard wordt gebruikt, die de snelste verbindingen biedt. Dit vertaalt zich in lagere snelheden maar bredere apparaatcompatibiliteit.

Nadat we de router hadden geconfigureerd zoals we dat wilden, hebben we de firmware snel bijgewerkt naar de nieuwste versie die beschikbaar was op het moment van testen: v1.08. Dit is om ervoor te zorgen dat we kunnen profiteren van de nieuwste verbeteringen die door Edimax zijn aangebracht. De originele firmware was versie 1.04.

Toen hebben we onze thuisapparaten aangesloten op het netwerk en zijn ze gaan gebruiken. We hadden geen problemen met draadloze verbindingen, we konden inhoud delen via het netwerk en alles werkte probleemloos.

Edimax BR-6428nS V3 is een zeer eenvoudige draadloze router: hij is zeer betaalbaar en biedt alleen de basis die u nodig hebt om een ​​thuisnetwerk op te zetten. Verwacht geen complexe functies, gedetailleerde configuratie-opties, enzovoort. Voor deze prijs kun je ze niet krijgen.