Tutorial

Stel authenticatie in twee stappen in voor uw Microsoft-account met Google Authenticator

Microsoft biedt tweestapsverificatie voor uw Microsoft-account. Wanneer u het echter probeert in te schakelen, probeert het bedrijf u te dwingen de Microsoft Authenticator- app te gebruiken. Hoewel het gebruik van deze app een aantal voordelen heeft, geven sommige gebruikers misschien de voorkeur aan een andere tweestapsverificatie-app, zoals Google Authenticator . Ga als volgt te werk om tweestapsverificatie voor uw Microsoft-account in te schakelen en gebruik de authenticatie-app van derden die u wilt en hoe u deze uitschakelt wanneer u niet langer tweestapsverificatie wilt gebruiken:

OPMERKING: om tweestapsverificatie voor uw Microsoft-account mogelijk te maken, moet u een smartphone hebben met Android, iOS of Windows 10 Mobile en uw favoriete Authenticator- app erop installeren. Als u de Authenticator-app van Microsoft liever gebruikt, gebruikt u deze gids: aanvraag voor inloggen bij uw Microsoft-account goedkeuren of weigeren met Android.

Stap 1. Log in op uw Microsoft-account

Ga naar deze pagina en log in met uw Microsoft-account. Voer uw e-mailadres in, druk op Volgende, typ uw wachtwoord en druk op Aanmelden .

Stap 2: Open uw beveiligingsinstellingen

Nadat u bent aangemeld bij uw Microsoft-account, wordt de accountpagina weergegeven. Ga bovenaan naar het tabblad Beveiliging en klik erop of tik erop.

Stap 3: Start de tweestapsverificatiewizard

U krijgt een scherm met beveiligingsbegrippen te zien, zoals het wijzigen van uw wachtwoord of het bijwerken van uw beveiligingsinformatie. Zoek naar de kleine lettertjes op deze pagina en zoek een tekst met de tekst: " Ontdek meer beveiligingsopties om uw account te beveiligen." Klik of tik in die tekst op de link met de tekst 'Meer beveiligingsopties'. U kunt ook op deze link klikken om naar dezelfde plaats te gaan.

U hebt de opties gevonden waarmee u authenticatie in twee stappen kunt inschakelen met de apps die u verkiest. Klik of tik op de pagina 'Aanvullende beveiligingsopties' op of tik op de link met de tekst: 'Tweestapsverificatie instellen'.

Stap 4: Schakel authenticatie in twee stappen in met behulp van Google Authenticator of een andere app

U bent eindelijk begonnen met de wizard voor het instellen van authenticatie in twee stappen. Het is noodzakelijk dat u onze instructies zorgvuldig opvolgt en niet die welke door Microsoft worden aanbevolen; anders kunt u uw favoriete Authenticator- app niet gebruiken.

Lees wat Microsoft te zeggen heeft over het instellen van authenticatie in twee stappen. Deze informatie zal in de toekomst nuttig voor u zijn. Druk vervolgens op Volgende .

U wordt gevraagd hoe Microsoft uw identiteit kan verifiëren. Je krijgt veel opties om uit te kiezen. Selecteer hier eerst 'Een app'. Het is essentieel dat u geen van de keuzes van het mobiele apparaat kiest die aan u worden gegeven: Windows Phone, Android of iPhone. Als u daarvoor kiest, pusht Microsoft de Microsoft Authenticator- app op u en kunt u uw favoriete Authenticator- app niet gebruiken. Op dit punt MOET u Other selecteren en op Volgende drukken.

U krijgt een QR-code te zien voor authenticatie in twee stappen met uw favoriete mobiele app voor deze taak.

Ga nu naar uw smartphone en open uw favoriete Authenticator- app. We hebben Google Authenticator gebruikt, maar u kunt ook andere apps gebruiken. Druk in de mobiele app op de knop om een ​​nieuw account toe te voegen.

Selecteer vervolgens "Een streepjescode scannen" en verplaats de camera van de smartphone voor uw computerscherm om de QR-code te scannen die door Microsoft wordt getoond.

Zodra u dat doet, wordt uw Microsoft-account toegevoegd aan de Authenticator- app. De app geeft een tweestaps-verificatiecode weer. Ga terug naar uw computer en voer deze code in op de Microsoft-pagina die u met uw smartphone hebt gescand. Nadat u de code hebt ingevoerd, drukt u onmiddellijk op Volgende . U moet dit snel doen, omdat authenticatiecodes in twee stappen na 30 seconden verlopen.

Tweestapsverificatie is nu ingeschakeld voor uw Microsoft-account, waarbij u uw favoriete mobiele app voor deze taak gebruikt. Microsoft is echter nog niet klaar en u krijgt een herstelcode voor uw account. U moet het afdrukken of opschrijven en op een veilige plaats bewaren. Deze herstelcode wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw account wanneer u geen authenticatie in twee stappen kunt gebruiken (uw smartphone is defect, gestolen enzovoort). Druk vervolgens op Volgende .

Naderhand vertelt Microsoft u dat, als u Windows Phone 8 of eerder gebruikt, u een app-wachtwoord nodig heeft. Als deze informatie u interesseert, lees deze dan. Anders drukt u op Volgende .

U bent ook op de hoogte dat andere oudere apps en apparaten ook een app-wachtwoord nodig hebben, zoals Xbox 360 of Office 2010. Klik op Voltooien en u bent klaar.

U kunt nu authenticatie in twee stappen gebruiken bij het authenticeren in uw Microsoft-account, met uw favoriete mobiele app voor deze taak.

Hoe u authenticatie in twee stappen voor uw Microsoft-account kunt uitschakelen

Als u authenticatie in twee stappen wilt stoppen, gaat u naar deze pagina en logt u in met uw Microsoft-account. U moet uw e-mailadres, uw wachtwoord en uw tweestaps-verificatiecode invoeren. Nadat u zich hebt aangemeld, gaat u naar deze link of klikt u op Beveiliging en vervolgens op 'Meer beveiligingsopties' zoals weergegeven in stap 3 van deze handleiding.

Nu ziet u een link met de tekst: 'Tweestapsverificatie uitschakelen'. Klik of tik erop.

U wordt gevraagd om te bevestigen dat u dit wilt doen. Klik of tik op Ja en deze beveiligingsfunctie is uitgeschakeld.

De Authenticator- app die u gebruikt, heeft echter nog steeds uw Microsoft-account en genereert hiervoor codes. Ga naar uw smartphone, start de Google Authenticator- app (of een vergelijkbare app die u gebruikt). Daar houdt u het Microsoft-account ingedrukt waarvoor u authenticatie in twee stappen hebt uitgeschakeld. Nadat het account is geselecteerd, drukt u op de knop Verwijderen .

U wordt gevraagd om uw keuze te bevestigen. Druk op Account verwijderen .

De Authenticator- app genereert niet langer tweestaps-verificatiecodes voor uw Microsoft-account.

OPMERKING: het is van vitaal belang dat u het Microsoft-account pas uit de Authenticator- app verwijdert nadat u authenticatie in twee stappen voor uw account hebt uitgeschakeld. Als u deze stappen in omgekeerde volgorde probeert uit te voeren, kunt u zich niet aanmelden bij uw Microsoft-account, omdat de tweestaps-verificatiecode niet is gegenereerd. In dit geval is de enige manier om uw account te herstellen, de herstelcode te gebruiken die is gegenereerd in stap 4, in deze handleiding.

Welke tweestapsverificatie-app heeft uw voorkeur?

Nu weet u hoe u authenticatie in twee stappen kunt instellen voor uw Microsoft-account met uw favoriete Authenticator- app en niet Microsoft Authenticator . Voordat u dit artikel afsluit, laat ons weten welke app u voor deze taak verkiest en waarom. Is het Google Authenticator of een andere mobiele app?