Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Sven Müller

De prachtige landschappen van Sven Müller leggen de eenzaamheid en de rust van een ongerepte natuur het meest geïsoleerd. Vol met onberispelijke reflecties en rauwe, levendige kleuren, tonen ze de 22-jarige liefde voor het buitenleven en wandelen. Sven is een ingenieur van beroep en gevestigd in Künzelsau, Duitsland, en is gefascineerd door het idee om kostbare momenten op de camera te vereeuwigen en hoopt via de zoeker zijn emoties en zijn staat van zijn over te brengen. Actief in de fotografie vanaf zeer jonge leeftijd is hij geëvolueerd van een behangenthousiast tot een meer volwassen fotograaf op zoek naar een diepere betekenis in de beelden die hij deelt met de wereld. Om meer over Sven te weten te komen en om de werkelijk spectaculaire foto's te zien die hij met ons heeft gedeeld, raden we aan om dit interview te lezen.

Introductie van Sven Müller

Sven sprak met ons over zijn passie voor landschapsfotografie en zijn emotionele band met zijn werk, in dit korte interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Het is een tijdje geleden dat ik foto's begon te maken, maar ik denk dat het allemaal begon in mijn kindertijd toen ik veel tijd doorbracht met mijn ouders, omringd door de natuur. Ik zag plaatsen, landschappen die ik wilde vastleggen zodat ze niet uit mijn herinneringen zouden verdwijnen. Na verloop van tijd begon ik meer uitgebreid foto's te maken en vond ik ook een andere motivatie.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Ik ben bijna voor honderd procent geïnspireerd door de natuur - ongeacht of het oceanen, bergen of bossen zijn. Elk landschap verandert met de seizoenen en het licht. Ik voel een andere emotionele connectie met de berghelling en de kust bijvoorbeeld. Er waren ook speciale gebeurtenissen in mijn persoonlijke leven die ik wilde vastleggen. Fotografie is voor mij soms een manier om de dingen die ik zie te delen, maar ook een poging om vluchtige momenten en emoties voor mezelf te vertragen. Natuurlijk kun je niet echt slagen. Je kunt niet een volledige indruk vastleggen via de zoeker, het gevoel van de wind, de kou, de verre geluiden of je eigen humeur en gedachten in die tijd. Ik ben buitenshuis gaan reizen omdat ik foto's met anderen wilde delen en misschien een beetje herkenning kreeg. Maar het is in de loop van de tijd veranderd. Zoals ik al zei - in eerste instantie was ik op reis om foto's te maken en nu lijkt het erop dat ik foto's maak om te reizen. Ik begrijp nu wat het betekent om alleen te zijn zonder eenzaam te zijn - en ik heb geleerd het te waarderen.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik gebruik de afgelopen drie jaar een Canon EOS 5D Mark II met verschillende lenzen - die je op mijn website kunt bekijken - Sven Muller Fotografie - en Adobe Photoshop inclusief Adobe Camera RAW voor beeldverwerking. Bij het maken van zwart-witfoto's gebruik ik Silver Efex Pro, een plug-in voor Adobe Photoshop. Een andere geweldige partner van mij die ik wil noemen, is mijn statief, gefabriceerd door Feisol.

Wat was volgens jou de grootste invloed in je fotografie?

Ik werd nooit geïnspireerd door een fotograaf in mijn persoonlijke omgeving, maar toen ik jonger was deed ik veel met wallpapers, dus ik heb veel natuurgerelateerde wallpapers gezien die me zeker hebben beïnvloed. Landschapsfoto's van andere fotografen inspireren me ook. Een steeds belangrijker doel van mijn fotografie is om niet alleen maar het landschap vast te leggen in het juiste licht, maar ook op de manier zoals ik het zie. Ik probeer te laten zien hoe ik ben of wat ik op dat moment voel. Ik heb het gevoel dat ik dit alleen heb bereikt met een handvol foto's die ik heb gemaakt.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Als fotograaf - althans in mijn geval - ben je uiterst kritisch en conservatief over je eigen werk. Dus ik ben niet echt trots op al mijn foto's. Soms ben ik tevreden met de resultaten en soms is een foto erg belangrijk voor me. Ik ben tevreden met sommigen omdat ik technische problemen heb overwonnen om ze te kunnen nemen. Ik ben tevreden met anderen waarin ik een persoonlijk moment heb kunnen vastleggen en die foto's zullen me er jarenlang aan herinneren.

Maar om er een te kiezen voor het doel van dit interview, heb ik op mijn foto Eternal Sunshine of the Spotless Mind besloten.

Toen ik deze foto nam, stond ik versteld van het landschap en de rust. Het citaat van Joseph Conrad dat ik bij de foto op zijn weg naar het publiceren heb gevoegd, is ook heel belangrijk voor mij: "Het is onmogelijk om de levendige gewaarwording van een bepaalde tijd in het leven te delen.We leven zoals we dromen - alleen."

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Er zijn verschillende plaatsen waar ik in de nabije toekomst naar uitkijk maar het gebied langs de Last Dollar Road in Colorado en Patagonië met Mt. Fitz Roy staat bovenaan mijn huidige verlanglijstje.

Wat zijn je plannen met fotografie vanaf hier?

Meestal wil ik zo veel mogelijk reizen en misschien het belang van fotografie in mijn leven, als dat mogelijk is, een beetje verminderen. Als je eenmaal de fotografiebug hebt gepakt, is het moeilijk om het van je af te schudden!

Geniet van Sven's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Sven heeft ervoor gekozen om enkele van zijn meest spectaculaire landschappen op te nemen in zijn thema voor Windows 7 en Windows 8. We zijn er zeker van dat je ze leuk zult vinden op je bureaublad.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Sven Müller. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Sven Müller & zijn werk

Als je de foto's van Sven leuk vindt en graag de rest van zijn geweldige portfolio, aanvullende achtergronden en zelfs tutorials wilt zien, raden we je aan zijn officiële website te bezoeken - Sven Mueller of hem te volgen op deviantART, 500px of Whytake.

We willen Sven bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers en hopen dat zijn passie voor de natuur hem zal blijven inspireren.