Tutorial

Wat te doen wanneer Windows 8 zegt dat uw echte productsleutel niet geldig is?

Als u Windows 8 op een computer hebt geïnstalleerd en vervolgens de hardwareconfiguratie hebt gewijzigd (bijvoorbeeld een upgrade van de processor, het geheugen of andere belangrijke componenten), kan het gebeuren dat Windows 8 niet langer de productcode accepteert die bij uw oorspronkelijke installatieschijf is meegeleverd. Dit gebeurt ook wanneer u een nieuwe computer koopt en de Windows 8-editie die u hebt gekocht, installeert en stopt met het gebruik van de oude computer. Wat kun je in deze scenario's doen? Laten we het uitzoeken.

Het probleem

Ik ben dit probleem tegengekomen nadat ik een belangrijke upgrade naar mijn desktopcomputer had gemaakt. Ik heb een OEM-installatieschijf voor legale systeembouwers, aangeschaft zodra Windows 8 is uitgebracht. Ik kon Windows 8 opnieuw installeren op mijn (enigszins nieuwe) computer, maar Windows 8 bleef me bij het gebruik vragen om het te activeren en zei dat de productsleutel al op een andere pc wordt gebruikt. Het raadde me aan om een ​​andere sleutel te proberen of een nieuwe te kopen.

Maar ik heb een geldige productsleutel gekocht en wil deze gebruiken! Ik heb zojuist de hardwareconfiguratie van mijn computer verbeterd, verder niets. Ik probeer het niet tegelijkertijd op meer dan één computer te gebruiken.

De oplossing

Gelukkig biedt Windows 8 een manier om dit probleem op te lossen. En je zou het ook moeten proberen:

Ga in PC-instellingen naar Windows activeren . Daar zie je de fout die ik heb genoemd. Klik of tik op "Neem contact op met de klantenondersteuning voor hulp" .

Hiermee wordt de Windows-activeringswizard geopend. U wordt gevraagd om uw land van verblijf te selecteren. Als u het niet in de lijst kunt vinden, selecteert u er een in de buurt waar u kunt bellen zonder een enorme rekening te betalen. Voor de volgende stappen moet u uw telefoon (of Skype) gebruiken.

Nadat u het juiste land hebt geselecteerd, klikt of tikt u op Volgende . De wizard geeft een telefoonnummer weer dat u moet bellen en een code met negen cijfers.

Gebruik uw telefoon om naar dat telefoonnummer te bellen. Luister vervolgens naar de robot en let op. De procedure voor het activeren van uw Windows-kopie is lang. Op een gegeven moment zal de robot u vragen om de negen cijfers van Windows 8 in te voeren. Voer deze in en volg de instructies zodat u de bevestigings-ID ontvangt die vereist is door de Windows Activeringswizard .

Voer de bevestigings-ID in. Het is een set van negen cijfers die moeten worden ingevoerd in de vakken A tot H, in de volgorde die de robot u geeft.

Nadat u de bevestigings-ID hebt ingevoerd, klikt of tikt u op Activeren . Als u oplet en geen onjuiste nummers hebt ingevoerd, wordt de activering met succes uitgevoerd.

Als dat het geval is, klik of tik je op Sluiten en geniet je van je Windows 8-installatie.

Als de activering mislukt, moet je opnieuw de telefonische wizard doorlopen en moet je ervoor zorgen dat je alle gevraagde informatie zonder fouten invoert.

Conclusie

Het is vervelend dat Windows 8 uw productsleutel afkeurt als u de hardwareconfiguratie van uw computer wijzigt. Het is echter goed dat u een proces bij de hand heeft om het te reactiveren. Het kan echter eenvoudiger en korter zijn.

Is dit jou ook overkomen? Kon u uw Windows 8-installatie opnieuw activeren? Aarzel niet om uw verhaal te delen.