Tutorial

Wat is het serienummer van mijn Windows-pc, laptop, tablet, enzovoort?

Wanneer u problemen ondervindt met uw Windows-laptop, -tablet of pc en u opent de ondersteuningswebsite van de fabrikant, wordt u gevraagd om de exacte modelnaam of het serienummer van het apparaat in te voeren. Als u dat doet, krijgt u toegang tot de juiste stuurprogramma's voor uw Windows-apparaat en de juiste ondersteuningsopties ervoor. Hier leest u hoe u uw serienummer zo snel mogelijk rechtstreeks uit Windows kunt vinden:

Open de opdrachtprompt of PowerShell en gebruik deze opdracht

De eerste stap is om PowerShell of Command Prompt te openen ( afhankelijk van welke u verkiest). Typ de opdracht WMIC BIOS GET SERIENUMMER en druk op Enter op uw toetsenbord. U krijgt resultaten die vergelijkbaar zijn met de onderstaande schermafbeelding, gemaakt in PowerShell.

Hetzelfde resultaat wordt geretourneerd wanneer u de opdrachtprompt opent en de opdracht uitvoert: WMIC BIOS GET SERIENUMMER .

Deze opdracht werkt en retourneert resultaten wanneer deze wordt gebruikt op pc's die zijn gemaakt door een specifieke fabrikant zoals Lenovo, HP, Dell, ASUS, Acer, enzovoort. Als u het uitvoert op een op maat gemaakte pc zoals een desktopcomputer die u hebt gebouwd, retourneert de opdracht een lege waarde voor het serienummer .

Waar had u het serienummer voor nodig?

Nu kent u het serienummer van uw Windows-computer of -apparaat. Voordat u deze tutorial sluit, vertelt u ons waarom u het nodig had en hoe u deze informatie gebruikte. Reageer hieronder en laten we bespreken.