Beoordeling

Herziening van de Comfort Curve 3000 - Een stille toetsenbord van Microsoft

Nadat ik de afgelopen jaren laptop-toetsenborden had gebruikt, werd ik zodra ik besloot een nieuwe pc te bouwen geconfronteerd met de overweldigende keuze aan toetsenborden voor desktopcomputers. Ergonomische toetsenborden, mechanische toetsenborden, gaming-toetsenborden en dergelijke. Omdat ik er niet al te veel geld aan wilde uitgeven en tevreden was met de kwaliteit van de toetsenborden van Microsoft in het verleden, besloot ik hun aanbiedingen te bekijken. En zo heb ik uiteindelijk de Microsoft Comfort Curve 3000 gekocht. Een ergonomisch gevormd toetsenbord met multimediafuncties dat niet te veel ruimte inneemt op mijn bureau en een uitstekende tool is gebleken voor het schrijven van artikelen voor Digital Citizen . Maar laten we de stier bij de hoorns pakken en zien wat dit toetsenbord zijn gebruikers te bieden heeft.

Microsoft Comfort Curve 3000 - Unboxing en specificaties

De Microsoft Comfort Curve 3000 wordt geleverd in een rode en witte doos, enigszins typerend voor toetsenborden van Microsoft. De verpakking lijkt erg op die van het Microsoft Sculpt Comfort-toetsenbord dat we enige tijd geleden hebben besproken.

Omdat ik geen echte fotocamera had, gebruikte ik de camera van mijn smartphone om de onderstaande foto's te maken, dus excuseer de slechte beeldkwaliteit.

Zodra u de doos opent, vindt u het toetsenbord verpakt in een beschermende plastic zak samen met de producthandleiding en de garantie.

Het toetsenbord heeft een QWERTY indeling met 104 toetsen, het maakt verbinding met de computer via een USB 2.0-poort en het beschikt over vier multimediatoetsen: twee voor het regelen van het volume, een voor het afspelen en pauzeren van audio en een voor het starten van de Windows-rekenmachine . De multimediatoetsen zullen zeker een pluspunt zijn voor veel gebruikers, omdat Microsoft alleen de vier meest gebruikte multimediatoetsen bevatte, in plaats van een volledige bovenste rij die meestal gewoon ruimte verspilt zonder volledig te worden gebruikt.

Het toetsenbord heeft 3 LED-indicators voor de Caps Lock-, Num Lock- en Scroll Lock- functies.

Ik was nogal verrast door de afmetingen van het toetsenbord, omdat het erg licht en dun is. Als je het omdraait, zie je vijf rubberen voetjes die goed werken en het toetsenbord niet op het bureau kunnen laten bewegen. Gezien de ergonomische vorm van het toetsenbord, koos Microsoft ervoor om geen opvouwbare voeten op te nemen en ik had echt niet de behoefte aan dit in mijn dagelijks gebruik van het toetsenbord.

Hoewel de vorm van het toetsenbord het heel comfortabel maakt om te gebruiken, is een groot nadeel het glanzende plastic waaruit het is gemaakt, wat een grote vingerafdruk en stofmagneet is. U kunt hieronder zien hoe het eruit ziet na een paar weken gebruik.

Installatie van de Microsoft Comfort Curve 3000 in Windows 8.1

De installatie van het toetsenbord onder Windows 8.1 was bijna onmiddellijk. Ik heb het toetsenbord op de USB-poort aangesloten en het besturingssysteem heeft de stuurprogramma's automatisch geïnstalleerd en correct ingesteld.

Omdat de stuurprogramma's al in het besturingssysteem zijn opgenomen, verzendt Microsoft geen enkele cd met stuurprogramma's voor dit toetsenbord.

Microsoft biedt echter wel de toepassing Muis en toetsenbordcentrum aan, die in theorie alle muizen en het toetsenbord zou moeten detecteren. Het installeren van de applicatie op Windows 8.1 maakte geen enkel verschil omdat deze software het toetsenbord niet detecteerde. Gezien de basisindeling van het toetsenbord, zie ik geen reden waarom het toch een speciale software nodig zou hebben.

In het geval dat uw systeem het niet goed detecteert, kunt u de software downloaden van de officiële downloadpagina voor zowel Windows 7 als 8 ..

De Microsoft Comfort Curve 3000 gebruiken

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De Microsoft Comfort Curve 3000 is al een tijdje mijn belangrijkste toetsenbord en ik heb deze recensie er ook op geschreven. Ik was vooral onder de indruk van hoe stil dit toetsenbord is, zelfs vergeleken met een chiclet-laptoptoetsenbord. De toetsen zijn stevig en lange typenessies zijn een plezier op dit toetsenbord. Zeer weinig geluid en geen polsblessures dankzij het ergonomische ontwerp.

Hoewel de gekromde lay-out van de toetsen in de eerste paar dagen van gebruik enige tijd kan duren, ben ik er snel in geslaagd typefouten te vermijden en mijn typsnelheid weer normaal te krijgen.

Dit toetsenbord is bestemd voor typen en kantoorwerk en dit is nog duidelijker als we "onder de motorkap" kijken. Anders dan duurdere, duurdere toetsenborden, deze is gebaseerd op een rubberen kussysteem, in plaats van een mechanisch. En dit is waar je op moet letten, vooral als je een gamer bent. Ik heb het toetsenbord zowel voor schrijven als voor het spelen van games gebruikt, gaming is precies waar het tekortschiet. Het spookniveau van de toetsen is vrij groot en ik heb vaak de ervaring gehad mijn vinger op te tillen uit een richtingstoets nadat ik het een tijdje ingedrukt had gehouden en zag dat het spelpersonage die richting bleef volgen totdat ik de toets opnieuw had ingedrukt. Dit is iets dat nogal vaak gebeurt, dus als je van pc-games houdt, vooral shooters, zal dit een groot probleem zijn. Als dit het geval is, raad ik u ten zeerste aan een mechanisch of een gaming-toetsenbord te overwegen.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Microsoft is er opnieuw in geslaagd een kwaliteitsproduct te bouwen en het een zeer redelijke prijs aan te bieden - ongeveer $ 24, 95. Als u op zoek bent naar een ergonomisch toetsenbord met een standaardindeling en alleen de meest bruikbare multimediatoetsen, dan is de Microsoft Comfort Curve 3000 een geweldige knaller voor uw geld. Hoewel de bouwkwaliteit en de type-ervaring beide erg goed zijn, houdt u het glanzende materiaal dat het sport niet in de weg, en het feit dat het geen goede keuze is voor pc-games. Maar ja, het was nooit bedoeld als gaming-toetsenbord, dus dit is niet echt een groot nadeel.