Beoordeling

Nokia Lumia 635 Review - 4G plus Windows Phone 8.1 tegen een goede prijs

Nokia Lumia 635 is de meest betaalbare Windows Phone met 4G-connectiviteit. Het is ontworpen om Lumia 620 en Lumia 625 te vervangen. Het zal ook Windows 10 draaien, omdat het een van de eerste Lumia-smartphones is die officiële ondersteuning krijgen voor deze aankomende versie van Windows. We hebben deze smartphone een paar weken getest en we zijn nu klaar om onze conclusies te delen, in deze review:

Hardwarespecificaties & verpakking

De verpakking voor de Nokia Lumia 635 is vergelijkbaar met de nieuwe Lumia-modellen. De doos is kleiner en compacter dan vroeger toen Nokia nog niet door Microsoft werd gekocht en de kleuren verschillen.

In de doos vindt u de smartphone, de batterij, de oplader, de garantie en de gebruikershandleiding. Helaas zijn er geen hoofdtelefoons en geen USB-kabel.

Nokia Lumia 635 heeft vergelijkbare hardwarespecificaties voor de Lumia 630, met toevoeging van 4G-connectiviteit. Het heeft een 1, 2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400-processor, een 4, 5 '' ClearBlack, LCD IPS-scherm met een resolutie van 854 x 480 pixels en Gorilla Glass 3. Ook heeft de batterij een capaciteit van 1830 mAh. Het heeft een bescheiden hoeveelheid RAM-geheugen - slechts 512 MB, evenals 8 GB aan opslagruimte. Net als de Lumia 630, heeft het een radio-chip die kan worden gebruikt om naar FM-radio te luisteren. De achteruitrijcamera heeft 5 megapixels en geen flits. De Lumia 635 heeft geen frontale camera en de hardwareknoppen zijn vervangen door software. U vindt de gedetailleerde specificaties voor deze smartphone hier: Lumia 635-specificaties.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

De Nokia Lumia 635 heeft een plastic behuizing die er goed uitziet en goed in voelt. Het heeft een hoogte van 129, 5 mm (5, 10 inch), een breedte van 66, 7 mm (2, 63 inch), een dikte van 9, 2 mm (0, 36 inch) en weegt slechts 134 gram (4, 7 ounce), waardoor je het gemakkelijk in de hand kunt houden . Het heeft een afneembare hoes die verkrijgbaar is in groen, oranje, geel, wit en zwart. We hebben de zwarte versie getest. Alle knoppen bevinden zich aan de rechterkant van de smartphone en ze kunnen gemakkelijk worden ingedrukt en gevonden. U zult geen problemen ondervinden bij het gebruik van deze smartphone met slechts één hand. We hebben de hardwarecameraknop gemist die we van eerdere Windows Phone-apparaten gewend zijn geraakt. Helaas maakt het ontbreken van deze knop het langzamer om de camera te starten wanneer je hem moet gebruiken.

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, is de hoes afneembaar en kan deze gemakkelijk worden vervangen door een andere. In de body van de smartphone heb je de batterijsleuf, de gleuf voor de simkaart en een microSD-gleuf.

De kwaliteit van het scherm is hetzelfde als op de Lumia 630. Het enige nadeel is dat het geen sensor heeft voor het automatisch instellen van het helderheidsniveau, afhankelijk van de hoeveelheid licht die beschikbaar is. Je moet de helderheid handmatig aanpassen als je van binnen naar buiten en weer teruggaat. Dit is nogal vervelend. De zichtbaarheid buitenshuis is echter goed, zolang u de helderheid van het scherm handmatig wijzigt.

Over het algemeen is de bouwkwaliteit verbeterd in de nieuwe Lumia 635 in vergelijking met zijn voorgangers.

De telefoonervaring op de Nokia Lumia 635

De kwaliteit van de telefoongesprekken op de Lumia 635 is goed. We waarderen het feit dat de nieuwe hoes en het ontwerp je gesprekken niet langer eenvoudig door anderen kunnen laten horen, zoals het geval was met de Lumia 620. Bij het luisteren naar muziek of het bekijken van video's was de geluidskwaliteit OK maar niet geweldig. Hetzelfde geldt voor de geluidskwaliteit van onze opnames. De Lumia Denim-update biedt de mogelijkheid om enkele van de audio-instellingen te wijzigen, zoals het instellen van de equalizer voor luidsprekers en het inschakelen van virtuele surround voor een hoofdtelefoon.

De camera aan de achterzijde van deze smartphone kan 720p vastleggen. De kleuren zijn een beetje zacht en de foto's genomen in minder dan ideale omstandigheden zijn niet erg duidelijk - ze ontbreken in detail en knapperigheid. Hier is een album met enkele voorbeeldfoto's die we hebben gemaakt met de automatische camera-instellingen van deze smartphone:

De kwaliteit van onze video-opnames was ook gemiddeld - iets wat te verwachten is van een smartphone in zijn prijsklasse. Hier is een voorbeeldvideo die we hebben gefilmd met Lumia 635:

Levensduur van de batterij was ook gemiddeld. Het is gelukt om ongeveer een dag mee te gaan in onze testen. Toen we de telefoon intensiever gebruikten, ging de levensduur van de batterij omlaag tot ergens tussen 10 en 13 uur.

Windows Phone 8.1 & Gebundelde apps

De Lumia 635 wordt verkocht met Windows Phone 8.1 en de Cyan-update, die geüpdatet kan worden naar Denim, wat audioverbeteringen, updates van de Lumia Camera-app en systeemverbeteringen met zich meebrengt.

Lumia 635 heeft veel Lumia-apps erop: App Social, HERE-kaarten, HERE Drive +, LINE, Lumia Camera, Lumia Cinemagraph, Lumia Creative Studio, Lumia Help + Tips, Lumia Storyteller, MixRadio, Photobeamer en Transfer mijn gegevens .

U krijgt ook toegang tot een verzameling Lumia-apps en -exclusieven die zeer goed worden bijgehouden en bijgewerkt. De meeste van deze apps zijn echt nuttig en u zult ze willen gebruiken. Windows Phone 8.1 brengt veel veranderingen, verbeteringen en nieuwe functies, waaronder een verbeterd startscherm dat meer tegels kan weergeven, een nieuw en handig meldingssysteem, Cortana en meer.

We hebben er erg van genoten dat de Lumia Camera de standaardapp is geworden voor het maken van foto's. Deze app bevat veel meer bedieningselementen dan de standaard Camera- app van Windows Phone 8.1 en stelt gebruikers in staat betere foto's te maken als ze weten hoe ze moeten omgaan met de handmatige instellingen.

Windows Phone 8.1 bevat ondersteuning voor meer sensoren en de Lumia 635 heeft een versnellingsmeter die kan worden gebruikt om meer gegevens over uw beweging en locatie te verzamelen. Deze informatie is handig voor apps die hiervan kunnen profiteren.

De Lumia 635 werkt goed met het Windows Phone 8.1-besturingssysteem en alle apps die we hebben gebruikt. Het zal geen enkele snelheidsprijs winnen, maar alle apps laadden redelijk snel en de smartphone reageerde nooit, zelfs niet als we meerdere apps gelijktijdig openden. Het enige nadeel is dat de 512 MB geheugen niet zal toestaan ​​dat gebruikers meer veeleisende games spelen die minstens 1 GB RAM nodig hebben. Over het algemeen is de gebruikerservaring aanzienlijk verbeterd door Windows Phone 8.1, ondanks de kleine problemen en bugs. Het besturingssysteem alleen al maakt de Lumia 635 een betere smartphone dan zijn voorgangers.

Hoe snel is de 4G op de Lumia 635

Het marketing hoogtepunt van het Lumia 635-model is het feit dat het 4G-connectiviteit omvat. We hebben de downloadsnelheden getest in Boekarest, Roemenië - op het Vodafone-netwerk, ergens in het stadscentrum. We haalden een gemiddelde van 40 Mbps voor de downloadsnelheid en 15 Mbps voor de uploadsnelheid. Hier is een screenshot met ons beste resultaat:

Zoals u ziet, hadden we goede resultaten met 4G-connectiviteit. Netwerksnelheden kunnen variëren, afhankelijk van of u 4G-dekking in uw regio hebt en van de kwaliteit van het netwerk.

Prestaties in benchmarks

Om de prestaties van de Lumia 635 te vergelijken met die van andere Windows Phones, hebben we verschillende benchmarks uitgevoerd. Zoals gewoonlijk startten we met MultiBench 2. Bij de CPU-test was de 635 slechts 0, 55% langzamer dan de 630 (wat geen verrassing is, ze hebben dezelfde hardware). Het was 16% sneller dan de Lumia 625 en 42% sneller dan de Lumia 620. De grafische test onthulde dat Lumia 635 slechts 4, 6% langzamer is dan de Lumia 630, 24% sneller dan de Lumia 625 en 40% sneller dan de Lumia 620.

In vergelijking met de Lumia 630 deed Lumia 635 hetzelfde, 5% langzamer in de geheugentest en 4% langzamer in de gegevensoverdrachtstest.

De benchmark WP Bench onthulde dat de CPU slechts een beetje sneller is dan die van de Lumia 630.

De grafische, opslag- en geheugentests hebben aangetoond dat de Lumia 630 en 635 de prestatieleiders zijn in het segment van betaalbare Windows Phones.

Vervolgens vergeleken we de webbrowser-prestaties met behulp van de Sunspider-benchmark. Helaas heeft deze benchmark geen verbeteringen in termen van snelheid aan het licht gebracht. Blijkbaar heeft Internet Explorer geen gebruik gemaakt van de nieuwere processor om sneller op het web te kunnen surfen.

We hebben ook gemeten hoe lang het duurt voordat de Lumia 635 het startscherm start en weergeeft. Het begon in slechts 23 seconden, net als de Lumia 630. Dit is een grote verbetering ten opzichte van zijn voorgangers.

Last but not least gebruikten we de WP Bench batterijtest, die de smartphone maximaal benadrukt en meet hoe snel de batterij leegloopt. De Lumia 635 duurde 3 uur en 31 minuten - ongeveer hetzelfde als de Lumia 630 en zijn voorgangers.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Nokia Lumia 635 is een goede aanvulling op de reeks betaalbare Windows Phone-apparaten. Het is een belangrijke upgrade ten opzichte van Lumia 620, Lumia 625 en Lumia 630, die betere prestaties en een iets betere bouwkwaliteit bieden. Het heeft dezelfde hardware als de Lumia 630, terwijl het een 4G-connectiviteit biedt als een pluspunt. Tegenwoordig beginnen meer carriers 4G mobiele netwerken aan te bieden en dit type connectiviteit wordt langzaam de nieuwe norm. Daarom moet je een smartphone overwegen die 4G-compatibel is. Als u de 4G-ondersteuning combineert met het feit dat de Lumia 635 Windows 10 al kan gebruiken, bent u het met ons eens wanneer we zeggen dat de Lumia 635 een zeer goede keuze is voor budgetgebruikers.