Tutorial

5 Redenen waarom de Windows Firewall een van de beste firewalls is

Sinds we 7 tutorials hebben gelanceerd, hebben we veel beveiligingsproducten getest. In de loop der jaren hebben we veel geleerd over wat het betekent om een ​​goed beveiligingsproduct te leveren en we hebben ook geleerd dat de Windows Firewall een van de beste beschikbare firewalls is. Hier zijn vijf redenen waarom we van mening zijn dat de Windows Firewall geweldig is:

1. De Windows Firewall biedt de beste integratie met Windows

De Windows Firewall maakt deel uit van het Windows-besturingssysteem en dat gaat een lange weg naar het bieden van geweldige bescherming met weinig moeite van de kant van de gebruiker.

Wanneer u verbinding maakt met een nieuw netwerk, vraagt ​​Windows u om een ​​profiel in te stellen (of u het delen wilt inschakelen of niet, enz.). Op basis van uw keuze past Windows Firewall automatisch de regels en uitzonderingen aan die op dat netwerk zijn toegepast. Zeer weinig commerciële producten kunnen opscheppen over een vergelijkbare functie en de meeste daarvan vereisen dat u ook het vertrouwensniveau instelt dat is toegewezen aan een nieuw netwerk, in hun gebruikersinterface. Ze houden geen toezicht op Windows en de keuzes die u maakt in het besturingssysteem. Dit eenvoudige integratie-aspect leidt tot verbeterde beveiliging en een betere gebruikerservaring.

2. De Windows Firewall lekt zeer weinig informatie

Bij het testen van internetbeveiligingssuites, voeren we verschillende scans uit met producten zoals Nessus en Nmap, om te zien hoeveel informatie elke firewall lekt. In al onze tests had de Windows Firewall enkele van de beste resultaten.

In Windows 8, toen het netwerkprofiel als privé werd ingesteld, werd slechts 1 poort open gevonden en werd alleen het MAC-adres geïdentificeerd. Wanneer het netwerkprofiel was ingesteld als Openbaar, werden er geen open poorten gevonden en werd alleen het MAC-adres geïdentificeerd. De Windows Firewall is zo goed dat deze slechts door heel weinig andere firewalls (Bitdefender en ESET) in effectiviteit wordt verslagen.

Er is echter één ding dat het vermelden waard is: de beste resultaten worden bereikt in Windows 8, omdat Microsoft de Windows Firewall heeft verbeterd. In Windows 7 zijn de verkregen resultaten een beetje zwakker, maar niet zozeer.

3. De Windows Firewall is erg stil

De Windows Firewall wordt geleverd met een lange lijst met standaardregels die worden toegepast, afhankelijk van het profiel dat u hebt ingesteld voor uw netwerkverbinding. Deze lijst is zeer uitgebreid en er is zeer weinig input vereist van de gebruiker.

Dit maakt het gemakkelijk en aangenaam in gebruik, in tegenstelling tot sommige commerciële producten die de gebruiker bij elke stap vragen bezighouden.

4. De Windows Firewall is eenvoudig te configureren door zowel Novices & Advanced Users

We hebben veel tutorials gepubliceerd over de Windows Firewall, hoe je applicaties kunt toevoegen aan de uitzonderingenlijsten of hoe je geavanceerde regels kunt instellen. Hier zijn enkele handleidingen om aan de slag te gaan:

  • Hoe communicatieregels voor Windows Firewall te beheren
  • Krijg extra controle door gebruik te maken van Windows Firewall met geavanceerde beveiliging

Wat je opvalt door het lezen van deze artikelen is dat de Windows Firewall voor iedereen vriendelijk is. Beginnende gebruikers kunnen snel uitzonderingen toevoegen of verwijderen terwijl gevorderde gebruikers complexe regels kunnen maken voor het filteren van netwerkverkeer.

5. De Windows Firewall is zo goed dat commerciële software er op meelift

De Windows Firewall is zo goed en zo strak geïntegreerd in Windows, dat sommige commerciële verkopers besloten om erop te meeliften en het in hun beveiligingsproducten te gebruiken. Producten zoals Trend Micro Titanium Internet Security of F-Secure Internet Security bieden bijvoorbeeld niet langer hun eigen firewallmodules maar gebruiken in plaats daarvan de Windows Firewall . Ze voegen alleen antimalwarebeveiligingsmodules of ouderlijk toezicht toe in hun beveiligingssuites.