Beoordeling

Herziening van de ASUS Cerberus-gamingheadset - De hond van Hades temmen

Deze vurige hond, rechtstreeks uit de poorten van de onderwereld gebracht, zal zeker huilen op een manier die je huid doet kruipen! Nou, oke, eigenlijk nee, deze gamingheadset van ASUS is geen satanische creatie, maar apparatuur die niet alleen je gamingervaring kan verbeteren, maar ook een geweldige metgezel kan zijn voor het luisteren naar muziek. Het heeft ook enkele gebreken, maar niets dat een deal-breaker zou kunnen worden, vooral als je rekening houdt met de betaalbare prijs. Lees onze recensie om meer te weten te komen over de ASUS Cerberus-gamingheadset en wat deze te bieden heeft:

Verpakking en ontwerp

Je hoeft niet per se een gamer te zijn om ASUS te hebben ontmoet: ze zijn niet alleen bekend om hun gamingproducten, maar ook om hun moederborden, laptops, netwerkapparatuur enzovoort. Gamers zijn echter waarschijnlijk bekend met hun RoG (Republic of Gamers) -lijn met producten, waaronder laptops, desktop-pc's, hardwarecomponenten en accessoires - allemaal gemaakt en ontworpen voor gaming. Hoewel het merk RoG verschillende headsets bevat, maakt de Cerberus geen deel uit van deze productlijn. Het is een gamingheadset op instapniveau die is gemaakt voor degenen onder u die de producten van ASUS uit de Republic of Gamers-portfolio niet kunnen betalen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

De verpakking die wordt gebruikt voor de ASUS Cerberus-gamingheadset verwijst naar een product uit het middensegment en bevat de belangrijkste kleuren van alles dat te maken heeft met gamen: rood en zwart. We begrijpen echt niet waarom dit cliché tot leven is gekomen, maar het lijkt erop dat alle fabrikanten denken dat elke gamer dol is op deze twee kleuren. ASUS doet dit zeker (kijk maar eens naar de RoG Orion) en je herinnert je zeker de Genius HS-G500V of de HyperX Stinger.

Hoe dan ook, dit is geen big deal, deze kleuren zijn behoorlijk energiek, gewoon niet erg uniek. ASUS Cerberus wordt geleverd in een eenvoudige kartonnen doos, met een groot plastic venster dat de binnenkant van de headset laat zien. Het vrij grote vak biedt een reeks prijzen en compatibiliteitsinformatie aan de voorzijde en de belangrijkste functies aan de achterkant. In de doos bevindt zich een stuk rood plastic waarin de headset is ondergebracht, en een zwarte kartonnen doos. In deze kleinere doos vindt u een splitterkabel, een jack-verlengkabel, een snelstartgids en een garantiemelding.

Standaard heeft de headset een enkele jack-kabel die wordt aangesloten op de meeste moderne jack-ingangen, waarbij de microfooningang en de hoofdtelefoonuitgang worden gecombineerd. Heeft uw apparatuur aparte aansluitingen voor de microfoon en de hoofdtelefoon? Geen probleem, de ASUS Cerberus wordt geleverd met een splitterkabel die uw probleem oplost. Er is ook een eenvoudige jack-jack verlengkabel in de doos, die vrij kort is, maar het zou hoe dan ook handig kunnen zijn.

Het is vermeldenswaard dat alle kabels bedekt zijn met duurzaam textiel, wat een veel betere keuze is dan plastic - het kan de levensduur van de kabels aanzienlijk verlengen en het voelt ook veel beter, daarom wordt het meestal alleen gebruikt op premium headsets.

De headset zelf is ook van veel hogere kwaliteit dan we hadden verwacht. Het heeft circumaurale oorschelpen die je oren bedekken zodat ze zeer comfortabel zijn om te dragen gedurende langere tijd. De oorschelpen zijn aan de binnenkant bedekt met een laag rood textiel en aan de buitenkant met kunstleer van hoge kwaliteit. Er worden meestal twee soorten kunstleders gebruikt: de eerste soort is degene die gemakkelijk kan worden gescheurd en dan is er de duurzamere soort - deze is de laatste.

Wat de hoofdband betreft, deze bestaat uit twee delen: er zijn twee plastic delen aan de bovenkant en een flexibele band eronder - dit is degene die in contact komt met je hoofd, waardoor de ASUS Cerberus nog comfortabeler om te dragen is. Mede dankzij deze flexibele constructie is er geen behoefte aan een verstelbare hoofdband, omdat deze perfect aansluit op uw hoofd, ongeacht de grootte.

Als je snel naar de headset kijkt, lijkt het misschien alsof hij geen microfoon heeft, maar dit is vrij ver van de waarheid, want er zijn er twee! De eerste is op de kabel gemonteerd, in een klein stukje plastic. Deze heeft een kleine clip op de rug, zodat deze aan uw kleding kan worden bevestigd. Het wordt ook geleverd met een mute-knop en een volumeregelaar voor de hoofdtelefoon. De fabrikant raadt aan om deze omnidirectionele microfoon te gebruiken voor "on-the-go chat", waardoor de ASUS Cerberus ook een goede keuze is voor uw smartphone.

De tweede microfoon zit in de doos en deze is afneembaar, je hoeft hem alleen maar aan te sluiten op de aansluiting op de linkeroorschelp. Dit is bedoeld om te worden gebruikt voor gamen of om te telefoneren achter de computer. De kwaliteit overtreft de in-line microfoon, dus het is een betere keuze, gebruik deze waar mogelijk.

Wat de technische specificaties betreft, is de ASUS Cerberus-gamingheadset een circumaurale headset met een gesloten achterkant, wat betekent dat deze uw oor bedekt en dat de 100 mm kussens het omgevingsgeluid isoleren. Hij wordt geleverd met een gecombineerde audio / mic-connector van 3, 5 mm en twee gescheiden 3, 5 mm-aansluitingen op een verlengsnoer. De headset heeft een frequentiebereik van 20 Hz - 20 KHz, een impedantie van 32 ohm en wordt geleverd met 2 60 mm neodymium magneetdrivers. Het heeft een headsetkabel van 3, 9 voet (1, 2 meter) en een splitskabel van 1, 3 meter (1, 3 meter), weegt 9, 38 gram (266 gram) en is 7, 18 x 5, 96 x 3, 98 inch groot of 182, 55 x 151, 6 x 101, 33 mm. Verdere technische details zijn beschikbaar op de ASUS-website.

De ASUS Cerberus-gamingheadset gebruiken

Toen we eenmaal naar de headset en de nette hoofdband en afneembare microfoon keken, wilden we het graag proberen. Als je het voor de eerste keer aan zet, is het een beetje krap, maar dit is volkomen normaal. Na een paar uur van slijtage zal het zich aanpassen aan je hoofd en perfect passen, zonder ongemakkelijk te zijn.

De oorschelpen zijn behoorlijk groot, hoewel ze niet de grootste zijn die we hebben gezien. Dit kan alleen een probleem zijn als je echt grote oren hebt, zoals ik. In dit geval moet u het af en toe een paar minuten uittrekken, maar dankzij de demping en de grote cupmaat zult u zeker geen ernstige problemen hebben.

Wat betreft de geluidskwaliteit, de ASUS Cerberus is een vreemd apparaat. Het presteert vrij goed in bijna elk toepassingsgebied, hoewel het niet uitzonderlijk goed is in elk van hen. En neem dit niet als een sterke kritiek: hoewel het is bestempeld als een gamingheadset, merkte ik dat ik de Cerberus ook droeg om naar muziek te luisteren. Het ontbreekt meestal aan een krachtige bas (gelukkig compenseert het het niet met wat vervelende kunstmatige gerommel zoals sommige andere headsets doen), maar het is nog steeds behoorlijk. Al het andere is redelijk in orde, we denken dat je het een geweldige metgezel voor muziek zult vinden, zelfs als het niet is gemaakt voor audiofielen.

Het is ook erg goed voor games: het ontwerp laat je voelen dat je in een game zit, het geluidsprofiel is erg ruim en de geluidsisolatie is geweldig. Niets zal je storen terwijl je beter en beter wordt in je favoriete spel.

Twee microfoons lijken in eerste instantie misschien overdreven, maar overweeg dit: je bent gewend geraakt aan een hele goede geluidskwaliteit met de headset en je wilt het tijdens je reizen niet opgeven. Haal gewoon de afneembare microfoon tevoorschijn en je bent klaar om te beginnen! Natuurlijk is de ASUS Cerberus nog steeds vrij groot, maar tegenwoordig is het zelfs in de mode om iets groters te dragen dan een in-ear headset. Oh, en het houdt je oren warm in de winter.

Het kan ook net als elke andere headset worden gebruikt, samen met uw smartphone, omdat het ook een in-line microfoon heeft, zodat u iemand kunt bellen. Als u de ASUS Cerberus met uw computer of gamingsysteem gebruikt, is het natuurlijk beter om de externe microfoon aangesloten te hebben, omdat deze van betere kwaliteit is.

Na een tijdje de Cerberus te hebben gebruikt, wist ik vrij goed waar het toe in staat is, dus schatte ik de prijs voordat ik het opzocht. En ik moet zeggen, ik was verrast: op het moment dat we dit artikel publiceerden, wordt de Cerberus verkocht voor ongeveer 50 USD bij de meeste retailers. Natuurlijk kun je goedkopere gaming-headsets vinden, maar voor deze prijs krijg je een bovengemiddelde geluidskwaliteit, geweldige materialen, een bijzonder goede hoofdband, een afneembare microfoon en met textiel overtrokken kabels. Dit zijn allemaal zeer goede deals!

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

De ASUS Cerberus-gamingheadset heeft nogal wat geweldige functies:

  • Bovengemiddelde geluidskwaliteit, zowel tijdens het spelen als tijdens het afspelen van muziek
  • Twee microfoons: afneembaar en in lijn
  • Hoogwaardige materialen
  • Kleine extra's: een echt comfortabele hoofdband en met textiel overtrokken kabels
  • Geweldige prijs / waarde verhouding

De headset heeft geen grote tekortkomingen, maar slechts enkele nauwelijks opvallende negatieve aspecten:

  • De oorschelpen kunnen een beetje een soort zijn voor grote oren
  • Milde bas die niet te vergelijken is met wat je krijgt van premium headsets
Product Nominaal 5/5

Vonnis

Ik ben nooit echt fan geweest van een headset die het gaminglabel draagt: mijn filosofie is om hoogwaardige audioapparatuur te kopen die ook tijdens games geweldige geluidskwaliteit biedt. Ik denk dat ASUS weet waar ik het over heb en hoewel ze de Cerberus bestempelen als een gamingheadset, hebben ze iets gemaakt dat ook een geweldige headset voor algemene doeleinden is. Naast de stereotiepe rode en zwarte kleuren, heeft het geen overbodige functies die zeer onberispelijk zijn, wat geweldig is. ASUS Cerberus is beschikbaar tegen een zeer betaalbare prijs en is geen creatie van de Underworld, maar eerder een bovengemiddelde headset die aan de behoeften van elke gamer kan voldoen, terwijl hij ook kleine extra's biedt die het gewoon een betere ervaring maken, dat is geweldig voor andere taken, niet alleen gamen.