Tutorial

Gebruikersaccounts bewerken (wachtwoorden wijzigen of verwijderen) in Windows 7

Met gebruikersaccounts kunt u een computer delen met andere personen, terwijl u uw eigen persoonlijke bestanden en instellingen los van elkaar hebt. Het hebben van meerdere gebruikersaccounts voor elke persoon die uw computer gebruikt, wordt als een goede gewoonte beschouwd. Iedereen krijgt toegang tot zijn / haar account met een gebruikersnaam en wachtwoord en brengt wijzigingen aan die geen invloed hebben op andere gebruikers. Met deze tutorial begin ik een kleine reeks artikelen over het beheren van gebruikersaccounts in Windows 7. In deze handleiding zal ik u laten zien hoe u uw accountnaam, uw wachtwoord, foto en accounttype kunt wijzigen.

OPMERKING: Sommige van de hieronder beschreven bewerkingen kunnen alleen worden uitgevoerd als u zich aanmeldt met een beheerdersaccount. Als u een standaardaccount hebt, kunt u alleen uw wachtwoord en accountfoto wijzigen. Instellingen zoals het wijzigen van uw accountnaam of type, zijn gerelateerd aan computerbeveiliging en kunnen alleen worden gedaan als een beheerder.

Zoek het configuratiescherm Gebruikersaccounts

Open het Configuratiescherm en klik op 'Gebruikersaccounts en Family Safety' .

Klik in het paneel 'Gebruikersaccounts en Family Safety' op Gebruikersaccounts .

Het venster Gebruikersaccounts is het startpunt voor alle wijzigingen in uw account en ook voor het beheer van andere accounts.

Hoe het wachtwoord te wijzigen

Selecteer in het configuratiescherm Gebruikersaccounts het gebruik waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen en klik op de link 'Uw wachtwoord wijzigen' .

In het nieuw geopende venster wordt u om zowel uw oude als nieuwe wachtwoorden gevraagd.

Noteer in het eerste vak uw huidige wachtwoord en in de volgende twee uw nieuwe wachtwoord. Om uw computer veiliger te maken, wordt aanbevolen dat u sterke wachtwoorden gebruikt. Dit betekent een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens (zoals "@", "#" of "&"). Dit wachtwoord zou iets moeten zijn waarvan u het moeilijk zou kunnen vergeten maar voor niemand anders om erachter te komen. Bij Microsoft Security at Home kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp, inclusief het maken van sterke wachtwoorden.

Als je denkt dat je het nieuwe wachtwoord dat je hebt ingesteld niet meer weet, vul dan in het vierde vakje een wachtwoordhint in. Maar wees voorzichtig met wat je schrijft, want deze hint is zichtbaar voor iedereen die je computer gebruikt.

Als u klaar bent, klikt u op de knop Wachtwoord wijzigen .

Als u niet elke keer dat u zich aanmeldt uw wachtwoord wilt schrijven, geeft Windows 7 u de mogelijkheid om u automatisch aan te melden, zonder uw wachtwoord in te voeren. Meer details over hoe dat te doen, kunt u vinden in een van onze vorige artikelen.

Hoe het wachtwoord te verwijderen

Als u uw wachtwoord wilt verwijderen, selecteert u de gebruiker en klikt u op 'Wachtwoord verwijderen' in het configuratiescherm Gebruikersaccounts .

Als u uw huidige wachtwoord wilt verwijderen, moet u dit eerst typen en vervolgens op de knop 'Wachtwoord verwijderen' klikken.

Waarschuwing: als u uw wachtwoord verwijdert, heeft iedereen toegang tot al uw gegevens, persoonlijke gegevens, programma's, online accounts en anderen. Daarom is het niet raadzaam om het te doen.

Hoe verander je je accountfoto

Om een ​​ander accountbeeld te kiezen, selecteert u de gebruiker en drukt u op 'Uw afbeelding wijzigen' in het venster Gebruikersaccounts .

In het venster ' Afbeelding kiezen' kunt u een van de standaard Windows 7-accountafbeeldingen selecteren of u kunt uw eigen afbeelding instellen door op 'Meer afbeeldingen zoeken' te klikken.

Vergeet niet op 'Afbeelding wijzigen' te klikken nadat u een afbeelding heeft geselecteerd, zodat uw wijziging zichtbaar wordt.

U ziet de wijziging al in zowel het startmenu als het aanmeldingsscherm.

Hoe de accountnaam te wijzigen

OPMERKING: Deze wijziging kan alleen worden uitgevoerd als u een beheerdersaccount hebt.

Selecteer de gebruiker in het venster Gebruikersaccounts en kies 'Uw accountnaam wijzigen' .

Typ de nieuwe naam in het daarvoor bestemde tekstvak en druk vervolgens op 'Naam wijzigen' om de wijziging zichtbaar te maken op zowel het aanmeldingsscherm als in het startmenu.

Hoe het accounttype te wijzigen

Om uw gebruikerstype te wijzigen, selecteert u de gebruiker en klikt u op 'Uw accounttype wijzigen' .

Via dit configuratiescherm kunt u uw account instellen als Standaard of Beheerder .

Selecteer de gewenste optie en klik op 'Accounttype wijzigen' .

OPMERKING: om een ​​account te wijzigen van Standaard naar Beheerder moet u zijn aangemeld met een Administrator-account.

Conclusie

Zoals je in deze tutorial kunt zien, is het heel gemakkelijk om gebruikersaccounts op je computer te bewerken. Voor meer informatie over het beheer van gebruikersaccounts, blijf op de hoogte van de volgende artikelen in onze serie. Als je in de tussentijd vragen of problemen hebt met hulp, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten.