Alexandru Nicusor Matei is een 22-jarige Roemeense fotojournalist en fotograaf. Hij heeft een bachelorgraad in journalistiek en communicatie en is twee jaar geleden in de professionele fotografie opgenomen. Zijn droom is om sociale en oorlogsfotojournalistiek te doen, omdat hij zegt dat het de "zwaarste, meest vermoeiende vorm van fotografie is (zowel vanuit een mentaal als fysiek perspectief)". Laten we hem geluk wensen met het bereiken van zijn doel, hem beter leren kennen tijdens dit interview en genieten van een deel van zijn werk via een Windows-thema.
Introductie van Alexandru Nicusor Matei
We hadden een korte dialoog met Alexandru, waarin we iets meer over hem te weten kwamen:
Wat houdt je 24/7 aan het werk?
Ambient, chillout en technomuziek, zwarte thee met een vleugje melk en de behoefte om verhalen te vertellen via beelden. Oh! En laten we donkere chocolade niet vergeten. Heel veel!
Wanneer ben je bevriend geraakt met fotografie?
Ongeveer zes jaar geleden, toen ik foto's begon te maken met de camera van mijn moeder. Het was een goedkope Canon-camera, vrij klein en met fouten. Toch vond ik het leuk om foto's mee te maken. Ik nam foto's van de lucht, landschappen, macro's en zelfs close-ups. Ik kocht mijn eerste camera twee jaar geleden - een budget DSLR. Sindsdien is fotografie een integraal onderdeel van mijn leven geweest - de digitale extensie op een bepaalde manier. :) Met deze camera kon ik voor verschillende media-uitgevers werken (zowel buitenlandse als Roemeense) aan een aantal interessante projecten.
Wat is het belangrijkste om te volgen bij het maken van een foto?
Je lef. Je moet luisteren naar je innerlijke zelf, het beeld voelen, de omgeving, de vibes in de atmosfeer. Schiet op wanneer je denkt dat de instelling goed is! Oh ... en houd je niet altijd aan de regels. Sommige van de beste foto's hebben grote samenstellingsfouten.
Wat gebruik je als camera en als nabewerkingssoftware?
Ik bezit een budget DX-frame Nikon D3100 met 18-55mm f / 3.5-5.6, 55-200 f / 4-5.6 en 50mm f / 1.8 lenzen. De software die ik gebruik, omvat Nikon's View NX voor RAW-beeldverwerking, Microsoft Image Composite Editor (ICE) voor het samenvoegen van panoramische foto's en Adobe Lightroom voor nabewerking. Als fotojournalist ben ik tegen het veranderen van foto's, dus ik blijf meestal weg van Adobe Photoshop.
Wat raad je aan voor beginners?
Als een camera, elk budget DSLR met of zonder kitlens. Ze zouden ALLEEN moeten schieten in de handmatige modus en zonder flits. Het is de beste manier om zo snel mogelijk prof te worden. Nadat ze de sluitertijd, belichting en ISO-instellingen onder de knie hebben, moeten ze, terwijl ze zich houden aan de basisregels voor compositie, gaan experimenteren met film. Je kunt niet persoonlijker worden naar een foto dan wanneer je filmt. Qua software is Adobe Lightroom een must!
Wat is je favoriete type fotografie - portret, landschap, stilleven - wat maakt je zoomfocus en vastlegging?
Sociale en oorlogsfotojournalistiek. Het is de zwaarste, meest vermoeiende vorm van fotografie (zowel vanuit een mentaal als fysiek perspectief). Wat kan ik zeggen, ik hou van uitdagingen.
Dat betekent niet dat ik niet graag met andere soorten fotografie werk. Als ik zou kiezen uit andere soorten fotografie, zou ik kiezen voor opnamen die onverwachte elementen vastleggen, van portretten tot opnamen met een lange belichtingstijd.
Welke andere artiesten volg je?
Ik volg meestal fotografen die voor verschillende persbureaus werken. Ik raad NOORimages.com en MAGNUMphotos.com aan voor hun geweldige verzameling afbeeldingen, gemaakt door ervaren fotojournalisten en documentaire verhalenvertellers.
Wat is je plan met fotografie vanaf hier?
Kortom, een oorlogsfotojournalist worden, maar ik sta open voor alle kansen, inclusief mode, sport of reclamefotografie. Ik ben van plan om te investeren in filmcamera's. Ik geloof dat ik, zodra ik zonder problemen aan de film kan werken, snel en foutloos kan werken op een professionele spiegelreflexcamera.
Als je kans had om nog een laatste foto te maken, wat zou je er dan zeker als belangrijkste element in hebben?
De lucht, vanwege zijn grenzeloze overspanning. Het lijkt in zekere zin op de menselijke verbeelding: zo eenvoudig in zijn schoonheid, maar toch zo complex wanneer je het analyseert.
Geniet van Alexandru's werk via een Windows-thema - Download links
Alexandru heeft enkele van zijn beste foto's met ons gedeeld en we hebben ze ingesteld in twee Windows-thema's, één voor Windows 7 en één voor Windows 8. Het thema is hetzelfde in beide besturingssystemen.
Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.
COPYRIGHT: Alexandru Nicusor Matei. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.
Volg Alexandru Nicusor Matei
Je kunt Alexandru volgen op Facebook op AlexN.photo. We willen hem bedanken voor dit interview en voor het delen van enkele van zijn beste werken. Als je genoten hebt van dit Windows-thema, aarzel dan niet om Alexandru te volgen en up-to-date te blijven met al zijn werk.