Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Kaspersky Secure Connection VPN bekijken

Wanneer u een internetbeveiligingssuite op uw computer installeert, denkt u misschien dat u klaar bent met het beveiligen ervan. Helaas is dat niet altijd waar, omdat er andere soorten beveiligingsrisico's zijn waarvoor de meeste beveiligingssuites u niet beschermen. VPN-services voegen een beveiligingslaag en anonimiteit toe omdat ze uw internetverbinding beschermen door u verbinding te laten maken via hun beveiligde VPN-servers, met behulp van gecodeerde verbindingen die niet gemakkelijk door anderen kunnen worden onderschept. Kaspersky is een van de meest bekende antivirus-providers ter wereld en nu hebben ze ook een VPN-service. Laten we eens kijken naar hun VPN-oplossing, genaamd Kaspersky Secure Connection . Lees deze beoordeling en zie wat het te bieden heeft:

Wat Kaspersky Secure Connection te bieden heeft

Kaspersky Secure Connection wordt gemaakt door Kaspersky Lab, een Russische multinationale cybersecurity- en antivirusprovider met hoofdkantoor in Moskou, Rusland, en beheerd door een holdingmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de meest gerenommeerde cybersecurity-bedrijven ter wereld en het is actief sinds 1997. In de afgelopen paar jaar waren er enkele berichten over het bedrijf dat naar verluidt banden had met de Russische regering of het leger, en op dit moment zijn ze niet gemachtigd om zaken te doen met de Amerikaanse overheid. Toch, als een Russisch bedrijf, maakt dit Kaspersky Secure Connection tot een van de weinige VPN-providers met servers in Rusland.

Waar te kopen

Koop nu

Kaspersky Secure Connection is beschikbaar in drie verschillende plannen, waarvan één, Basic Protection, gratis is. Dit plan heeft zijn beperkingen, aangezien er een dagelijkse gegevenslimiet van 200 MB is en het onmogelijk is om een ​​server te selecteren om verbinding mee te maken, wordt het automatisch voor u gekozen.

Het Premium Protection- plan verwijdert al deze beperkingen en kan worden gekocht in een maandelijks ($ 4, 99 per maand) of jaarlijks ($ 29, 99 per jaar) abonnement. Beide varianten bieden tegelijkertijd bescherming voor maximaal vijf apparaten.

Kaspersky Secure Connection is beschikbaar op zowel desktop als mobiele apparaten. Het bereik van ondersteunde besturingssystemen omvat Windows XP, Windows Vista, tot Windows 10, Mac OS X 10.11 of hoger en Android 4.1 of hoger. De applicatie is niet beschikbaar voor op iOS gebaseerde mobiele apparaten van Apple zoals iPhones of iPads, wat een aanzienlijk nadeel is. Er is ook geen Linux-versie of een die op een router zou kunnen worden geïnstalleerd om uw WiFi-netwerk in uw hele huis te beschermen.

De VPN-service die wordt aangeboden door Kaspersky is wereldwijd beschikbaar, met enkele uitzonderingen daar Kaspersky Secure Connection niet kan worden geïnstalleerd in Wit-Rusland, China, Iran, Oman, Pakistan, Qatar, Hongkong, Saoedi-Arabië of de Verenigde Arabische Emiraten.

Ongeacht of u een maandelijks of een jaarabonnement koopt, u ​​hebt onbeperkt verkeer, hebt geen account nodig voor de aankoop en de toepassing registreert uw verkeer niet. Als u zijn functies wilt uitproberen voordat u koopt, kunt u Kaspersky Secure Connection vrij gebruiken met een dagelijkse datalimiet van 200 MB. Bovendien biedt Kaspersky Lab een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie als u besluit om hun VPN-service aan te schaffen.

Wat de wereldwijde VPN-dekking betreft, biedt Kaspersky Secure Connection servers in Canada, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Mexico, Nederland, de Republiek Ierland, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Turkije, de Verenigde Staten van Amerika. Amerika, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk. Dit is een van de laagste beschikbare servers voor de VPN-clients die we tot nu toe hebben beoordeeld. De meest populaire locaties zijn echter aanwezig, net als Rusland, wat zeldzaam is in andere VPN-oplossingen.

VPN is een privacy-gerelateerde service, het zou geweldig zijn om te kunnen betalen voor het abonnement met Bitcoins of andere cryptocurrencies, en dus echt anoniem blijven. Maar u kunt alleen een creditcard, PayPal of overboeking gebruiken om een ​​abonnement bij Kaspersky te kopen.

Downloaden en installeren

Downloaden en installeren van Kaspersky Secure Connection op Windows is een eenvoudig proces. Eerst moet je het installatiebestand van 2, 25 MB downloaden, genaamd ksec18.0.0.405aen_12213.exe . De bestandsnaam zal veranderen bij volgende versies.

De installatie van de applicatie is net zo eenvoudig als het starten van het uitvoerbare bestand dat u hebt gedownload, op de knop Installeren drukken en wachten totdat de installatie is voltooid. Om de app te installeren, hebt u beheerdersrechten en een actieve internetverbinding nodig.

Om ervoor te zorgen dat Kaspersky Secure Connection correct functioneert, kan het u vragen om de installatie van virtuele netwerkstuurprogramma's ( Kaspersky Security Data Escort Adapter) toe te staan . Kies desgevraagd Ja om de installatie toe te staan; anders zal de applicatie niet kunnen werken.

Merk op dat als u andere VPN-software hebt geïnstalleerd, de virtuele netwerkadapters conflicteren, waardoor een of beide VPN-toepassingen onbruikbaar worden. Het wordt aanbevolen om op elk moment slechts één VPN-client op uw Windows-computer te hebben geïnstalleerd.

Onze eerste indruk van Kaspersky Secure Connection is gemengd: er is een laag aantal VPN-servers om verbinding mee te maken, maar de meest populaire locaties zijn er, waaronder Rusland, wat zelden voorkomt in andere VPN-producten. Het downloaden en installeren van de applicatie is een eenvoudige procedure, maar je kunt geen abonnement kopen bij Bitcoins of andere cryptocurrencies. Het is een goede zaak dat er een gratis versie beschikbaar is en dat je ook de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie hebt. Er is echter geen iOS-versie, wat voor sommige gebruikers een dealbreaker kan zijn.

Kaspersky Secure Connection gebruiken onder Windows

Wanneer u de toepassing start, ziet u niet meteen het hoofdvenster, maar alleen een pictogram in het meldingenvak. U kunt erop klikken om verbinding te maken met een VPN-server of om het toepassingsvenster te openen.

Het hoofdvenster heeft een eenvoudige lay-out: als u snel verbinding wilt maken met een VPN-server, hoeft u alleen maar op de grote schuifregelaar in het midden te klikken.

De toepassing laat nu zien dat de VPN-verbinding actief is.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt de schuifregelaar groen en krijgt u te horen dat uw verbinding is beveiligd, wat betekent dat u bent verbonden met een VPN-server. Als u de verbinding wilt verbreken, klikt u opnieuw op de schuifregelaar.

Kaspersky Secure Connection maakt standaard verbinding met de snelste beschikbare VPN-server, afhankelijk van uw locatie. Dit kan een goede keuze zijn als u niet verbonden hoeft te zijn met een server uit een bepaald land en alleen bescherming nodig hebt. De locatie van de automatisch geselecteerde server is zichtbaar direct onder de verbindingsknop nadat u bent verbonden.

Als u verbinding wilt maken met een server in een bepaald land, klikt u op de naam van de vooraf geselecteerde server (of selecteert u Automatisch label selecteren als u nog geen verbinding hebt gemaakt) en wordt het venster Choose location geopend met een lijst van alle beschikbare servers. Klik op degene die je nodig hebt en klik vervolgens op de knop Verbinden. Als u al bent verbonden met een virtuele server, maakt u meteen verbinding met de nieuwe server zodra u deze selecteert.

Kaspersky Secure Connection heeft een minimalistische en elegante interface, die gemakkelijk te gebruiken is. Verbinding maken met een VPN-server duurt slechts één klik en het selecteren van een andere is ook een snel proces.

Ga naar de tweede pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de extra functies van Kaspersky Secure Connection en de resultaten die zijn behaald in onze prestatiebenchmarks. U zult ook ons ​​definitieve oordeel voor dit VPN-product zien.