Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review F-Secure TOTAL

Een van de oudste merken van IT-beveiligingsproducten, F-Secure, is aanwezig en doet het goed op de markt, na meer dan twintig jaar bestaan. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt beveiligingsproducten die erop gericht zijn u te beschermen tegen moderne online en offline bedreigingen, van normale virussen tot ransomware of hackers die proberen uw gegevens te stelen. Hun meest genereuze beveiligingssuite die tegenwoordig beschikbaar is, heet F-Secure TOTAL en het belooft internetbeveiliging, ouderlijk toezicht en VPN te bieden voor al uw apparaten, van pc's tot smartphones. We wilden zien hoe goed het is, dus hebben we het een paar dagen getest. In deze review delen we wat we hebben gevonden en onze mening over dit antivirusproduct. Laten we beginnen:

Waar is F-Secure TOTAL goed in?

F-Secure TOTAL is een beveiligingsoplossing die goed voor u is als:

 • U wilt efficiënte bescherming tegen malware
 • U wilt goed beschermd worden door zijn F-Secure Freedome VPN-oplossing, terwijl u verbonden bent met openbare Wi-Fi-netwerken en andere netwerken die u niet vertrouwt
 • U wilt goed beschermd zijn tegen kwaadwillende websites, ongeacht de webbrowser die u wilt gebruiken
 • U wilt een probleemloos antivirusproduct met een minimalistische gebruikersinterface

F-Secure TOTAL versus F-Secure SAFE

De belangrijkste functies van F-Secure TOTAL zijn:

 1. Antivirusbescherming
 2. Ouderlijk toezicht
 3. VPN-service met onbeperkt data-abonnement
 4. Gratis klantenondersteuning
 5. Licenties voor meerdere apparaten

F-Secure SAFE daarentegen heeft bijna alles wat F-Secure TOTAL aanbiedt, met één grote uitzondering: het omvat niet F-Secure Freedome. Omdat het gebruik van een VPN-service om uw netwerkverkeer te beveiligen een must is deze dagen, en het feit dat het prijsverschil niet significant is, zijn wij van mening dat F-Secure TOTAL de betere keuze is.

Waar te kopen

Koop nu

Voors en tegens

Er zijn meer dan een paar goede dingen om te overwegen bij F-Secure TOTAL :

 • De antivirus-engine is efficiënt en kan alle gevonden malware opschonen
 • De antivirus-engine is snel bij het scannen van uw Windows-computer
 • Het web shield scant en filtert al het internetverkeer op uw computer, zodat u beschermd bent in elke webbrowser die u wilt gebruiken
 • Dit beveiligingsproduct heeft vrijwel geen negatief effect op de snelheid en prestaties van uw computer
 • De gebruikersinterface is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, zelfs een kind kan ermee werken
 • F-Secure Freedome is een geweldige toevoeging - het onbeperkte abonnement in deze VPN-service houdt u veilig, zelfs wanneer u onderweg bent, verbonden met openbare WiFi-netwerken

Er zijn ook enkele minder positieve dingen waar u rekening mee moet houden:

 • F-Secure TOTAL heeft geen firewallmodule om u te beschermen tegen netwerkaanvallen. Het gebruikt in plaats daarvan de Windows Firewall
 • U kunt het beveiligingspakket niet instellen om automatisch verwisselbare schijven te scannen
 • De F-Secure Key- tool kost extra geld als u uw wachtwoorden met al uw apparaten wilt synchroniseren
Product Nominaal 4/5

Vonnis

F-Secure TOTAL is een beveiligingsproduct dat een uitstekende keuze is voor beginners en mensen die houden van rechtlijnige antivirusproducten. Het heeft een minimalistische gebruikersinterface, met zeer weinig instellingen en opties om aan te passen. Het is ook een goede keuze voor iedereen die zijn computers wil beveiligen tegen malware tijdens het browsen op internet in elke browser. Een ander groot voordeel is het feit dat F-Secure TOTAL een VPN-service biedt met een onbeperkt data-abonnement, wat geweldig is voor gebruikers die beschermd willen worden terwijl ze verbonden zijn met niet-vertrouwde netwerken of niet willen dat hun web-browsing wordt gemonitord. F-Secure TOTAL is echter niet zo geweldig voor geavanceerde gebruikers die veel controle- en configuratie-opties willen en voor degenen die een firewallbescherming willen die veel beter is dan wat de Windows Firewall te bieden heeft.

De download- en installatie-ervaring

Om een ​​proefversie van F-Secure TOTAL op uw computer te krijgen, moet u eerst een online account maken op de F-Secure-website. Het is een verplichte stap en je kunt er niet omheen. Om dat te doen, moet u het bedrijf voorzien van een geldig e-mailadres, een naam en een wachtwoord naar keuze. Vervolgens kunt u het installatieprogramma voor F-Secure TOTAL downloaden. Het is een klein uitvoerbaar bestand genaamd F-Secure-Safe-Network-Installer_ [some_numbers] .exe, met een grootte van slechts 818 KB. Als u het installatieprogramma uitvoert, wordt de installatiewizard gestart, die automatisch uw accountgegevens gebruikt. Zoals u hieronder kunt zien, kunt u echter ook inloggen met een ander F-Secure-account als u dat wilt.

Vervolgens kunt u zien welke functies op uw computer worden geïnstalleerd en, als u dat wilt, kunt u ervoor kiezen "beveiligingsgegevens over te dragen aan Security Cloud". We raden u aan dit te doen, omdat dit de F-Secure-technici helpt sneller op bedreigingen te reageren.

Vervolgens moet u een minuut of twee wachten, terwijl het installatieprogramma de benodigde bestanden voor F-Secure TOTAL downloadt en installeert. Wanneer de installatie is voltooid, lanceert F-Secure TOTAL de gebruikersinterface, die er heel eenvoudig uitziet. Het product activeert onmiddellijk een automatische update van de virusdatabases, wat goed is, omdat u meteen vanaf het begin een bijgewerkte bescherming krijgt. In totaal downloadt F-Secure TOTAL ongeveer 289 MB aan gegevens, wat minder is dan wat andere vergelijkbare beveiligingssuites nodig hebben.

Het is niet nodig om uw Windows-computer opnieuw op te starten, omdat het antivirusproduct u begint te beschermen zodra de gebruikersinterface gereed is. Het is ook vermeldenswaard dat F-Secure TOTAL u niet vraagt ​​of u de standaardinstallatielocatie wilt wijzigen of dat u de modules wilt kiezen die u wilt installeren.

Het downloaden en installeren van F-Secure TOTAL gaat gemakkelijk en snel, maar het dwingt je om een ​​online account aan te maken. Dat is goed voor betalende klanten, maar voor mensen die alleen een proefversie willen uitvoeren, zoals wij, voelt het maken van een online account een beetje te veel. Gelukkig is de enige persoonlijke informatie die u moet verstrekken uw naam en e-mailadres.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Tijdens de installatie schakelt F-Secure TOTAL Windows Defender automatisch uit om mogelijke conflicten en prestatieproblemen te voorkomen die kunnen worden geactiveerd door twee vergelijkbare beveiligingsproducten die tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dit gebeurt echter niet voor Windows Firewall, die niet is uitgeschakeld. Daar is echter een goede reden voor: F-Secure TOTAL wordt een "totaal" beveiligingsproduct genoemd, maar het bevat geen firewallmodule. Je moet het doen met Windows Firewall als het gaat om netwerkbeveiliging.

De goede kant van dat is dat het onwaarschijnlijk is dat je problemen hebt met het gebruik van de netwerkfuncties van Windows. Een thuisgroep maken of lid worden, is eenvoudig, net als het delen van bestanden of mappen via het netwerk. We hadden ook helemaal geen problemen bij het uitvoeren of updaten van universele Windows-platform-apps.

Om u tegen gevaarlijke websites te beschermen, scant en filtert F-Secure TOTAL al het internetverkeer dat in en uit uw computer gaat. Dat betekent dat u veilig bent in elke webbrowser die u liever gebruikt, wat een goede zaak is. Bovendien biedt het u ook een Browserbeveiliging door een F-Secure add-on, een browserextensie die is ontworpen om u informatie te bieden over de veiligheid van de websites die u bezoekt en ook voor de zoekopdrachten die u op internet uitvoert. Het is alleen beschikbaar voor Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Als je Microsoft Edge of Opera gebruikt, snap je het niet.

Verder vooruit, we wilden zien of F-Secure TOTAL een significant negatief effect heeft op de prestaties van onze testlaptop. We begonnen met BootRacer om de opstarttijd van onze computer te meten voor en na het installeren van F-Secure . De nummers die we kregen waren hetzelfde met en zonder F-Secure TOTAL, dus dat is een uitstekende zaak. We hebben ook gekeken naar hoeveel RAM het verbruikt. Tijdens normale omstandigheden, wanneer er niets ongewoons gebeurt, heeft F-Secure TOTAL minder dan 168 MB RAM gebruikt, wat volgens de huidige standaarden geen significant aantal is.

Om te controleren of het internet of de lokale netwerksnelheden worden beïnvloed door F-Secure TOTAL, hebben we een aantal tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De resultaten toonden geen betekenisvolle veranderingen, dus het lijkt erop dat dit antivirusproduct het internet of de prestaties van het lokale netwerk niet schaadt.

F-Secure TOTAL is een beveiligingsproduct dat goed is geïntegreerd met Windows en de netwerkfuncties. De afwezigheid van een eigen firewallmodule helpt bij de integratie, maar we moeten er ook rekening mee houden dat dit product geen betekenisvol effect had op de algehele prestaties van onze computer en de snelheid van onze netwerkoverdrachten.

Gebruiksgemak en configuratie

F-Secure TOTAL biedt een gebruikersinterface die uiterst eenvoudig is, met vier hoofdsecties: Antivirus, Family Rules, Tools en My F-Secure . Elk van hen doet wat hun naam zegt, dus er is niets onverwachts of ingewikkelds aan. F-Secure gebruikt een lichtblauwe kleur over de gehele gebruikersinterface en een warme groene kleur voor de belangrijke berichten. Dat is wanneer de beveiligingsstatus van uw computer in orde is, want als dat niet het geval is, wordt het groene rood.

Een functie die iedereen zal waarderen, is het feit dat u F-Secure TOTAL gemakkelijk op elke computer of elk apparaat kunt gebruiken, zelfs op tablets of 2-in-1's. De knoppen zijn groot en de meeste instellingen worden bediend met schakelaars of vinkjes.

Alle functies, instellingen en opties in F-Secure TOTAL moeten gemakkelijk te begrijpen zijn. Als u echter problemen ondervindt, kunt u er zeker van zijn dat u hulp kunt krijgen. Als u online gaat, kunt u toegang krijgen tot de kennisbank, een FAQ-sectie, communityforums, live chat of een hulptechnicus bellen voor hulp. F-Secure heeft zelfs offline help-bestanden, iets dat je tegenwoordig niet vaak ziet.

Als je graag de details hebt van wat er op je computer is gebeurd, of als je van statistieken houdt, moet je weten dat F-Secure TOTAL beide biedt. U kunt gegevens bekijken over bestanden die zijn gescand of virussen zijn schoongemaakt en details krijgen over elke belangrijke beveiligingsgebeurtenis die op uw pc heeft plaatsgevonden.

Wat meldingen en meldingen betreft, zagen we meldingen die gerelateerd waren aan malware-geïnfecteerde bestanden, evenals enkele meldingen over de draadloze netwerken waarmee we verbinding hadden, maar dat is vrijwel alles. We hebben geen meldingen gezien met betrekking tot de firewallacties, maar we verwachtten dit omdat de beveiligingssuite Windows Firewall gebruikt om je te beschermen. Als u een stil beveiligingsproduct wilt en niet gestoord wilt worden door onbelangrijke waarschuwingen, zult u genieten van F-Secure TOTAL .

F-Secure TOTAL is een beveiligingsproduct dat gebruikers een eenvoudige gebruikersinterface met een minimalistisch ontwerp biedt. Het is eenvoudig te gebruiken door iedereen, op elk apparaat .

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe effectief F-Secure TOTAL is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.