Tutorial

Hoe u een kinderaccount aan uw Windows 10-pc kunt toevoegen, in 3 stappen

We hebben de gezinsfuncties en -instellingen van Microsoft altijd als tamelijk gecompliceerd en niet zo gemakkelijk te begrijpen gevonden. In Windows 10 zijn dingen echter veranderd en ze zijn ten goede veranderd. Om te beginnen is het toevoegen van een kinderaccount aan uw Windows 10-pc of -apparaat een stuk eenvoudiger dan vroeger in eerdere versies van Windows. Een paar klikken of tikken, een paar instellingen om te maken en uw kind kan uw Windows 10-computer veilig en onder uw voorwaarden gebruiken. Laten we deze gids starten waarin we u de juiste manier laten zien om een ​​subaccount toe te voegen in Windows 10:

Stap 1. Open de familie-instellingen

Het eerste dat u moet doen, is de app Instellingen openen. Een snelle manier om dat te doen, is door op de snelkoppeling in het menu Start te klikken of erop te tikken.

Open nu de categorie Accountinstellingen.

Klik of tik aan de linkerkant van het venster om "Familie en andere mensen" te selecteren .

Aan de rechterkant van het venster, klik of tik op "Voeg een familielid toe" .

Stap 2. Voeg een kinderaccount toe

Windows 10 opent een nieuw venster, waarin u wordt gevraagd of u "Een kind of een volwassene wilt toevoegen?" . Selecteer de optie "Een kind toevoegen" .

Als uw kind al een Microsoft-account heeft, betekent dit dat hij of zij een e-mailadres heeft dat hij / zij gebruikt om in te loggen bij Windows, Office, Outlook.com, OneDrive, Skype of Xbox. U kunt hetzelfde e-mailadres gebruiken om een ​​nieuw account voor uw kind toe te voegen op uw Windows 10-pc. Hiertoe voert u het e-mailadres van uw kind in het tekstveld in met het label "Voer zijn e-mailadres in" . Klik of tik vervolgens op Volgende en ga naar de volgende stap in deze zelfstudie.

Als uw kind geen Microsoft-account heeft, moet u er een maken voor hem of haar. Gelukkig kun je dat vanaf hier doen. Klik of tik op de link "De persoon die ik wil toevoegen heeft geen e-mailadres" .

Voer in het venster "Laten we een account maken" de gegevens van uw kind in. U moet zijn of haar voornaam, achternaam, een naam voor het e-mailaccount van Outlook.com dat u maakt, een wachtwoord, het land waar u en uw kind wonen en zijn maand, dag en geboortejaar opgeven.

Als u niet van Outlook.com houdt en een ander e-mailadres van een andere provider wilt gebruiken om een ​​Microsoft-account voor uw kind te maken, klikt of tikt u op de link 'Uw e-mailadres gebruiken' en geeft u de gewenste e-mailadressen op .

Houd er rekening mee dat dit e-mailaccount al moet bestaan ​​om het voor het nieuwe Microsoft-account van uw kind te kunnen gebruiken.

Ongeacht of u ervoor kiest om een ​​nieuw e-mailadres van Outlook.com te maken of dat u een bestaande e-mail van een andere provider hebt gebruikt, klik of tik op Volgende als u alle gegevens hebt ingevoerd.

U wordt gevraagd een telefoonnummer op te geven dat door Microsoft kan worden gebruikt om veiligheidsredenen, als u ooit het wachtwoord moet herstellen of het e-mailaccount van uw kind moet ontgrendelen. Voer het telefoonnummer in dat u wilt gebruiken voor herstel en klik of tik vervolgens op Volgende .

Let op: als u geen telefoonnummer wilt geven, kunt u ervoor kiezen om in plaats daarvan een alternatief e-mailadres toe te voegen . Klik of tik op deze link en voer het herstel-e-mailadres in dat u wilt gebruiken. Klik of tik vervolgens op Volgende .

Ongeacht de optie beveiligingsachteruitgang die u hebt gekozen - telefoonnummer of alternatief e-mailadres - zodra u klikt of op Volgende tikt, zal Microsoft u vragen of u ermee akkoord gaat dat:

  • "Verbeter hun online ervaringen door Microsoft Advertising hun accountinformatie te laten gebruiken. (Ze kunnen deze instelling op elk gewenst moment wijzigen.)" En
  • "Stuur ze promotieaanbiedingen van Microsoft. (Ze kunnen zich op elk moment afmelden.)" .

Om eerlijk te zijn, vinden we niet dat kinderen moeten worden onderworpen aan advertenties, van welke aard dan ook. Daarom raden we aan om beide opties uit te schakelen.

Stap 3. Laat uw kind weten dat hij of zij nu een account op uw Windows 10-pc heeft

Als uw kind al een Microsoft-account had, of als u er net een voor hem of haar hebt gemaakt, laat Windows 10 u weten dat u 'Goed om te gaan!' en dat uw kind 'is toegevoegd aan uw gezin en dat ze nu de standaardinstellingen hebben voor een kind van hun leeftijd.' . U kunt en moet "Laat [uw kind] weten dat ze de eerste keer dat ze op het apparaat inloggen, verbinding moeten maken met internet" .

Nadat u het venster hebt gesloten, ziet u het account van uw kind in de app Instellingen onder uw andere gezinsleden.

Wanneer uw kind uw computer wil gebruiken, kan hij of zij eenvoudig inloggen met zijn of haar onderliggende account dat u zojuist hebt aangemaakt.

Conclusie

Een kinderaccount toevoegen aan uw Windows 10-pc is een eenvoudig proces dat u in slechts een minuut of twee kunt doorlopen. Er is niets ingewikkelds aan en we vinden dat leuk. Wat we echter niet leuk vinden, is het feit dat je geen lokaal kinderaccount kunt maken, zonder een Microsoft-account en een e-mailadres te gebruiken. Een paar jaar terug herinneren we ons dat we moesten bevestigen dat we ouder dan 12 of 13 jaar waren om een ​​e-mailadres te kunnen maken. Het lijkt erop dat dat niet meer het geval is. Wat denk je daarvan? Aan de andere kant, vind je het leuk hoe gemakkelijk het is om een ​​kinderaccount in te stellen in Windows 10?