Tutorial

Verbinding maken met een verborgen wifi-netwerk in Windows Phone 8

Wist u dat u uw Windows Phone 8-smartphone kunt gebruiken om verbinding te maken met verborgen draadloze netwerken, net als elke pc met Windows? Het kan worden gedaan en het is niet zo moeilijk, hoewel de betrokken stappen in het begin niet erg duidelijk zijn. Dit is hoe het werkt:

Wat u moet weten over verborgen wifi-netwerken

Er zijn een paar dingen die u moet overwegen als u met verborgen netwerk werkt op Windows Phone 8-apparaten:

  • De naam (SSID) van een verborgen wifi-netwerk wordt niet uitgezonden. Dit betekent dat het netwerk niet wordt gevonden wanneer u uw Windows Phone gebruikt om naar beschikbare draadloze netwerken te zoeken. U ontvangt ook geen meldingen over verborgen netwerken, zelfs als deze binnen bereik zijn.
  • Om verbinding te maken met een verborgen wifi-netwerk, moet u de naam en het wachtwoord weten.
  • Door verbinding te maken met een verborgen netwerk raakt de batterij van je telefoon sneller leeg dan wanneer je verbinding maakt met normale draadloze netwerken. Dit komt omdat uw telefoon niet weet wanneer een verborgen netwerk binnen bereik is. Daarom moet het regelmatig zoeken naar bekende verborgen netwerken en proberen om verbinding met hen te maken alsof ze binnen bereik zijn, zelfs als dat niet het geval is.

Hoe verbinding te maken met een verborgen draadloos netwerk

Begin met het openen van de instellingen van uw smartphone. Ga dan naar de WiFi- sectie.

Scrol naar beneden en tik op de knop Geavanceerd .

Tik in het menu onderaan op toevoegen .

De wizard Netwerk toevoegen wordt geopend. Schrijf de naam (SSID) van het verborgen netwerk en tik op toevoegen .

Als een netwerk met de door u opgegeven naam niet in uw regio wordt gevonden, ontvangt u een bericht dat het netwerk niet kan worden bereikt.

Anders moet u op het volgende scherm een ​​geldig wachtwoord invoeren voor het verborgen netwerk. Tik vervolgens op Gereed .

Als het wachtwoord onjuist was, wordt u gevraagd het opnieuw in te voeren.

Als de netwerknaam en het wachtwoord dat u hebt ingevoerd juist zijn, wordt u teruggeleid naar het WiFi- scherm. Hier kunt u zien dat Windows Phone is verbonden met het nieuw toegevoegde netwerk.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn de stappen die nodig zijn om verbinding te maken met een verborgen draadloos netwerk, in Windows Phone 8, niet zo gecompliceerd. Ik hoop dat je deze gids nuttig hebt gevonden en dat je wat meer tijd op onze website zult doorbrengen met het lezen van de artikelen die hieronder worden aanbevolen.