Tutorial

Waar vind je de meeste native iconen van Windows 10?

Of u nu het standaardpictogram van een bepaalde map of het pictogram van een snelkoppeling die u hebt gemaakt wilt wijzigen, u kunt zich afvragen waar u nieuwe pictogrammen kunt vinden. Hoewel er veel websites zijn met op maat gemaakte pictogramsets, kunt u echter de voorkeur geven aan pictogrammen die al op uw Windows 10-computer staan. In dit artikel delen we waar je alle standaardpictogrammen uit Windows 10 kunt vinden (of zo denken we). Dus als je wilt weten op welke locaties Windows 10 de meeste pictogrammen opslaat, lees dan verder:

Hoe worden Windows 10-pictogrammen opgeslagen?

Een pictogram wordt meestal opgeslagen in een .ICO- bestand. Een .ICO- bestand heeft echter een groot nadeel: het kan slechts één pictogram bevatten. Zoals we allemaal weten, heeft Windows veel toepassingen, mappen, bestanden en snelkoppelingen, en veel ervan hebben hun eigen pictogrammen. Als Windows een ICO- bestand had voor elk pictogram dat het gebruikt, zou dat leiden tot een groot aantal pictogrambestanden. Om dit probleem op te lossen, gebruikt Windows in plaats van .ICO- bestanden om pictogrammen op te slaan .DLL- bestanden. Het grote voordeel van een .DLL- bestand is dat het meerdere pictogrammen kan bevatten. In feite zou je een DLL- bestand kunnen vergelijken met een bibliotheek met pictogrammen. Wanneer u het pictogram van een bepaald bestand, een bepaalde map of snelkoppeling wilt wijzigen, kunt u eenvoudig de pictogramlocatie zo instellen dat deze naar een specifiek DLL- bestand verwijst en naar een specifiek pictogram.

Om de vraag te beantwoorden die we in de titel van dit artikel hebben gesteld, worden pictogrammen uit Windows 10 meestal opgeslagen in DLL- bestanden. In de volgende sectie laten we u zien waar deze .DLL- bestanden zich bevinden in Windows 10.

Waar bevinden de standaardpictogrammen van Windows 10 zich?

We hebben geprobeerd onze lijst met standaard Windows 10-pictogrammen te organiseren, zowel op basis van de locatie van hun .DLL- bestanden, als door rekening te houden met het hoofddoel van de pictogrammen in deze .DLL- bestanden.

Dit is onze lijst met locaties in Windows 10 waar u .DLL- bestanden met pictogrammen kunt vinden:

 • % systemroot% \ system32 \ imageres.dll - bevat veel pictogrammen die bijna overal in Windows 10 worden gebruikt. Het heeft pictogrammen voor verschillende soorten mappen, hardwareapparaten, acties, enzovoort.
 • % systemroot% \ system32 \ shell32.dll - heeft ook veel pictogrammen die in verschillende delen van Windows 10 worden gebruikt. Samen met imageres.dll host shell32.dll een van de grootste pictogramcollecties in Windows 10.
 • % systemroot% \ system32 \ pifmgr.dll - bevat oude stijlpictogrammen die voor allerlei dingen zijn gebruikt, sinds Windows 95.
 • % systemroot% \ explorer.exe - heeft enkele pictogrammen die voornamelijk in Verkenner worden gebruikt .
 • % systemroot% \ system32 \ accessibilitycpl.dll - heeft een reeks pictogrammen die voornamelijk worden gebruikt voor de toegankelijkheidsfuncties in Windows 10.
 • % systemroot% \ system32 \ ddores.dll - bevat pictogrammen voor hardwareapparaten en bronnen.
 • % systemroot% \ system32 \ gameux.dll - heeft enkele spelgerelateerde pictogrammen.
 • % systemroot% \ system32 \ moricons.dll - is een ander bestand met pictogrammen in oude stijl, gebruikt door Microsoft in oude Windows-versies.
 • % systemroot% \ system32 \ mmcndmgr.dll - is nog een bestand met oude iconen, waarvan we denken dat ze voornamelijk zijn ontworpen voor computerbeheer gerelateerde instellingen.
 • % systemroot% \ system32 \ mmres.dll - heeft pictogrammen met verschillende audiobronnen, zoals luidsprekers, hoofdtelefoons, microfoons enz.
 • % systemroot% \ system32 \ netcenter.dll - heeft pictogrammen voor netwerkinstellingen en -functies.
 • % systemroot% \ system32 \ netshell.dll - bevat pictogrammen voor alle soorten netwerkverbindingen en bijbehorende hardware of technologieën. Binnenin vindt u bijvoorbeeld pictogrammen voor Bluetooth of voor draadloze routers.
 • % systemroot% \ system32 \ networkexplorer.dll - nog een .dll- bestand met een paar netwerkgerelateerde pictogrammen.