Beoordeling

Herziening van Monster Clarity HD High-definition in-ear hoofdtelefoons

Een paar weken geleden hebben we een in-ear koptelefoonset van Monster. Ze worden Monster Clarity HD High-definition in-ear-koptelefoon genoemd en hun fabrikant belooft dat ze gebouwd zijn om lang mee te gaan, dat ze comfortabel zijn en dat de geleverde audio-ervaring top is. Maar zelfs als de fabrikant zijn product prijst, kun je het niet altijd vertrouwen. En de beste manier om te weten of een apparaat goed genoeg is om aan je verwachtingen te voldoen, is door het te testen. Dat is waarom, als je van plan bent om deze koptelefoonset te kopen, je eerst onze review moet lezen om te zien of het goed voor je is of niet.

Unboxing De Monster Clarity HD High-definition in-ear hoofdtelefoons

De Monster Clarity HD High-definition in-ear-koptelefoon wordt geleverd in een gedeeltelijk transparante, rechthoekige doos. Met deze ontwerpkeuze kunt u de hoofdtelefoon binnenin zien, zonder het eigenlijke pakket te openen.

In het pakket vindt u de hoofdtelefoon, een boekje met de handleiding en de garantie, en twee verschillende sets oordopjes (naast degenen die al op de hoofdtelefoon zijn gemonteerd).

Tot nu toe zien de Monster Clarity HD High Definition in-ear-koptelefoon eruit als een product van goede kwaliteit, geleverd in een zorgvuldig ontworpen pakket.

Hardwarespecificaties

Monster geeft niet de exacte hardwarespecificaties op hun website. En helaas konden we ze nergens anders op internet vinden.

Op de officiële website staat echter informatie over deze hoofdtelefoon. Monster vertelt ons onder meer dat de Clarity HD High-definition in-ear-koptelefoon versterkte spanningspunten heeft die het product beter bestand maken tegen scheuren, ze zijn gebouwd om geluiden te isoleren en ze omvatten Universal ControlTalk-bedieningselementen.

We hebben onze eigen metingen gedaan en ontdekten dat de kabel van de Monster Clarity HD High-definition in-ear-koptelefoon 1, 20 meter lang is, wat een vrij standaardlengte is als het gaat om in-ear hoofdtelefoons.

Andere dingen die het vermelden waard zijn in termen van hardware-specificaties zijn het feit dat deze hoofdtelefoons een recht-hoekige 3, 5 mm-connector met een laag profiel hebben en dat de kabels plat zijn, dus in theorie zouden ze wat moeilijker in verwarring moeten komen dan klassieke.

Helaas kunnen we niet veel zeggen over de hardware-specificaties van de Clarity HD In-Ear-hoofdtelefoons, omdat Monster deze niet op hun officiële website vermeldt.

De Monster Clarity HD High-definition in-ear hoofdtelefoons gebruiken

Meteen na het uitpakken van de Clarity HD In-Ear-koptelefoon, hielden we van hun ontwerp. De zilverkleurige inzetstukken zien er erg mooi uit op de zwarte matte kleur van het model dat we hebben getest. Een ander leuk detail is het minimalistische Monster-logo dat is afgedrukt op de ControlTalk-knop en op de in-ear luidsprekers.

We hebben al eerder gezegd dat de Monster Clarity HD High-definition in-ear-koptelefoon wordt geleverd met drie verschillende oordopjes van formaat. Dat is een goede zaak, want dat betekent dat je een paar kunt gebruiken dat bij je past, ongeacht of je grote of heel kleine oren hebt.

In eerste instantie probeerden we de hoofdtelefoon zonder ze op een apparaat aan te sluiten. We deden dat om te zien (of beter gezegd: hoor) als de koptelefoon echt enige geluidsisolatie biedt. We waren blij dat de oordopjes hier redelijk goed in waren: het meeste externe geluid werd onmiddellijk verminderd. Denk nu niet dat er geen geluid onze oren bereikte, maar we zouden wel zeggen dat de hoofdtelefoons ergens ongeveer 50 procent van de externe geluiden blokkeren.

Vervolgens wilden we controleren hoe de hoofdtelefoon klinkt wanneer je naar muziek luistert. We hebben de Monster Clarity HD High-definition in-ear-koptelefoon op een paar verschillende apparaten aangesloten en naar een paar verschillende soorten muziek geluisterd. We gebruikten de koptelefoon op een Nokia Lumia 930, een Kindle Fire HDX en een oudere smartphone - een Samsung Galaxy S. Op elk van deze apparaten speelden we nummers van Mozart, Pink Floyd, Skrillex en Iggy Azalea.

We moeten toegeven dat de muziekkwaliteit echt goed is. Ongeacht het muziekgenre dat je speelt, leveren de Monster Clarity HD High Definition in-ear-koptelefoon goede resultaten: diepe bassen, heldere stemmen en nauwkeurige hoge tonen. Het enige mogelijke nadeel dat we hebben gemerkt is het feit dat de bas soms een beetje te prominent lijkt, zelfs in audiotracks die niet zoveel lage niveaus hebben.

Een ander ding dat we belangrijk vinden bij het beoordelen van een audioapparaat, is de geluidskwaliteit bij het afspelen van video's. Om dat te testen, hebben we een film bekeken met de Monster Clarity HD High-definition in-ear hoofdtelefoons. We zijn blij om te zeggen dat deze hoofdtelefoons hun Clarity HD-naam verdienen: acteerstemmen zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen.

Daarna hebben we bekeken hoe deze hoofdtelefoons in telefoongesprekken verlopen. We hebben ze gebruikt om te bellen op een Nokia Lumia 930 die is verbonden met een 4G mobiel netwerk. De telefoonervaring was echt goed, aan beide uiteinden van de lijn. De mensen die we spraken, hoorden ons heel duidelijk, wat bewijst dat de microfoon die op de koptelefoonkabel is bevestigd van goede kwaliteit is.

Ten slotte moeten we een beetje praten over de functie Universal ControlTalk die wordt aangeboden door de Monster Clarity HD High-definition in-ear hoofdtelefoons. Dit is een set smartphonefuncties waarmee u dingen kunt regelen zoals het beantwoorden of beëindigen van een telefoongesprek, het weigeren van een telefoongesprek, muziek of video's afspelen of pauzeren, naar het volgende of vorige nummer gaan of stembesturing starten. Al deze acties worden gestart met een of meerdere keren op de hoofdtelefoonknop, in verschillende reeksen.

Het probleem is dat niet alle apparaten op elk apparaat werken. Op onze Lumia 930 konden we bijvoorbeeld niet naar het vorige nummer van onze muziekafspeellijst springen. We kunnen echter alle andere acties uitvoeren die we hierboven hebben vermeld. We hielden vooral van de stembesturingsfunctie, wat in feite betekent dat je Cortana start (als je op Windows Phone werkt), Siri (als je een iPhone gebruikt) of Google Now (als je een Android-gebruiker bent).

Een ander nadeel dat we moeten vermelden is het feit dat Monster geen enkele vorm van documentatie verschaft over de functie Universal ControlTalk. We hebben de handleiding van kaft tot kaft gecontroleerd, maar nee - er is niets. Als u er meer over wilt weten, moet u controleren hoe werkt de ControlTalk? onderdeel van deze webpagina: Hoofdtelefoons - Veelgestelde vragen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Na gebruik in verschillende situaties, zoals het luisteren naar muziek, het bekijken van video's of het hebben van telefoontjes, zijn we meer dan tevreden over de geluidskwaliteit die wordt geboden door de Monster Clarity HD High-definition in-ear hoofdtelefoons. Er zijn echter een paar dingen die we als minpunten beschouwen: de bas is soms te prominent, zelfs als dat niet het geval zou zijn, en de functie Universal ControlTalk is niet gedocumenteerd, zelfs als deze op de markt wordt gebracht als een sterk punt van deze headset.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

We vonden de geluidskwaliteit van de Monster Clarity HD High-definition in-ear-koptelefoon leuk. De audio-resolutie is goed, ongeacht waar je naar toe luistert, of het nu een muziektrack of een film is. Telefoongesprekken zijn duidelijk, zowel voor u als voor degene met wie u spreekt. En de ControlTalk is een functie die uw leven echt kan verlichten wanneer u onderweg een hoofdtelefoon gebruikt, bijvoorbeeld wanneer u op uw fiets stapt. Aan de andere kant hielden we niet van de ongewenste basgeluiden in sommige nummers waar ze niet aanwezig hadden moeten zijn. En we hebben ook het totale gebrek aan documentatie voor de ControlTalk-functie niet op prijs gesteld. Zelfs als het zijn gebreken vertoont, rekening houdend met alle positieve aspecten en zijn prijsklasse, raden we de Monster Clarity HD High Definition in-ear hoofdtelefoons voor iedereen aan.