Tutorial

3 manieren om te controleren of uw Windows is geactiveerd en echt is

Gebruikt u Windows 10, Windows 7 of Windows 8.1 en wilt u weten of uw exemplaar echt is of geactiveerd? Wilt u weten of geactiveerde kopieën van Windows ook echte kopieën van Windows zijn? Als het antwoord ja is, is deze gids wat u moet lezen. We leggen uit hoe activering werkt en of het helpt te verklaren dat uw exemplaar van Windows legitiem is. Vervolgens delen we ook alle methoden voor het controleren van de activeringsstatus van Windows. Er is voldoende grond om te dekken, dus laten we beginnen:

OPMERKING: deze handleiding werkt in Windows 10, Windows 7 en Windows 8.1. We hebben alle methoden die we beschreven hebben getest in alle drie de versies. Sommige methoden zijn alleen van toepassing op één Windows-versie en worden op de juiste manier gemarkeerd.

Wat is de koppeling tussen geactiveerd Windows en legitieme Windows?

Activering is een proces dat is ingebouwd in Windows. Hiermee kunt u controleren of uw exemplaar van Windows echt is. Als uw Windows legitiem is, komt u in aanmerking voor alle productupdates en productondersteuning van Microsoft. Als het niet echt is, ontvangt u nog steeds beveiligingsupdates, maar niet veel anders. Ook wordt u regelmatig gevraagd om uw exemplaar van Windows te activeren door een echte productsleutel in te voeren.

De activeringscontroles worden regelmatig uitgevoerd door Windows. De eerste keer dat dit gebeurt, is wanneer u Windows installeert of wanneer u voor het eerst een nieuw gekochte pc of apparaat met Windows gebruikt. Een andere keer dat een activeringscontrole wordt uitgevoerd, is wanneer u probeert optionele updates van Microsoft te downloaden. Aanzienlijke hardwarewijzigingen in uw computer kunnen ook automatische activeringscontroles activeren.

Gepijnigde versies van Windows kunnen in eerste instantie worden geactiveerd en beginnen zonder problemen te werken, maar na een paar weken gebruik is het zeer waarschijnlijk dat de activeringscontroles van Microsoft dit probleem identificeren en wordt u gevraagd om uw exemplaar van Windows te activeren door een geldig product te leveren sleutel.

Daarom is het veilig om aan te nemen dat, als je Windows is geactiveerd, het hoogstwaarschijnlijk ook echt is. Lees verder om verschillende manieren te bekijken om te controleren of uw Windows is geactiveerd of niet.

Methode 1: Controleer de activeringsstatus van Windows via het Configuratiescherm (werkt in alle versies van Windows)

Deze methode is van toepassing op alle moderne versies van Windows en begint met het openen van het Configuratiescherm . Ga vervolgens naar Systeem en beveiliging en klik of tik op Systeem .

Het systeemvenster wordt geopend, waar u informatie over uw computer of apparaat ziet. Blader door dit venster totdat u de Windows Activatio n-sectie vindt.

In Windows 10 en Windows 8.1 ziet u een regel die aangeeft of Windows is geactiveerd of niet, net als in de onderstaande schermafbeelding.

In Windows 7 ziet u ook een badge aan de rechterkant, met de tekst "vraag naar echte Microsoft-software".

Methode 2: Controleer de activeringsstatus van Windows via de opdrachtprompt (werkt in alle versies van Windows)

Een andere methode die in alle moderne versies van Windows werkt, is het uitvoeren van de opdrachtprompt als beheerder. Als u niet weet hoe u dit moet doen, lees dan deze handleiding: 7 manieren om de opdrachtprompt in Windows te starten.

Typ vervolgens het commando " slmgr / xpr " en druk op Enter . U ziet een prompt met de vraag of uw Windows-machine is geactiveerd of niet. Klik of tik op OK en u bent klaar.

Als u meer wilt weten over slmgr en hoe het werkt, typt u deze opdracht zonder parameters in de opdrachtprompt . Verschillende prompts worden getoond, met informatie over alle parameters die kunnen worden gebruikt en wat ze doen.

U kunt hier ook wat documentatie van Microsoft downloaden. Het is niet goed, maar het is beter dan niets.

Methode 3: Controleer de activeringsstatus van Windows via de app Instellingen (werkt alleen in Windows 10)

Als u Windows 10 gebruikt, kunt u op een andere manier snel de activeringsstatus controleren, wat erg vriendelijk is, vooral op apparaten met aanraking.

Open eerst de app Instellingen . Als je niet weet hoe, lees dan deze handleiding: 9 manieren om de app Instellingen te openen in Windows 10. Ga vervolgens naar Update & beveiliging .

Klik of tik in de kolom aan de linkerkant op Activeren . Kijk rechts en u ziet de activeringsstatus van uw Windows 10-computer of -apparaat.

In ons geval wordt Windows 10 geactiveerd met een digitale licentie voor ons Microsoft-account. Windows 10 kan ook worden geactiveerd met een productsleutel die op veel manieren kan worden gekocht. Als u meer wilt weten over de activeringsmethoden en soorten licenties, lees dan deze documentatie van Microsoft: Activering in Windows 10. U zult zeer nuttige informatie vinden.

Hoe vind ik mijn productsleutel voor Windows?

Als je Windows is geactiveerd, is alles goed en werkt het. Bij deze stap wilt u misschien ook uw productcode kennen, zodat u deze ergens opslaat en opnieuw gebruikt, voor het geval u deze in de toekomst nodig heeft. Voor deze taak kunt u een gratis app van derden gebruiken, zoals we in dit artikel aanbevelen: 6 gratis apps waarmee u uw verloren Windows-productcode kunt vinden.

Hoe weet u of uw Microsoft-software en -hardware echt zijn?

Zelfs als je Windows is geactiveerd, kun je niet 100% zeker zijn dat het ook echt is, tenzij je het van een vertrouwde bron haalt. Om gebruikers voor te lichten en ervoor te zorgen dat ze niet worden opgelicht door de aanschaf van niet-authentieke hardware en software, heeft Microsoft een portal met informatie over dit onderwerp gemaakt. Bekijk het en leer hoe u ervoor kunt zorgen dat u altijd echte software en hardware koopt.

Is uw exemplaar van Windows geactiveerd? Is het echt?

Nu u onze gids heeft gelezen, laat ons weten wat u heeft geleerd: is uw Windows geactiveerd? Is het echt? Gebruik het opmerkingenformulier hieronder om uw ervaring te delen.