Beoordeling

Herziening van D-Link DIR-822: de betaalbare WiFi-router!

Wanneer u de productpagina van de D-Link DIR-822 AC1200 draadloze router leest, vindt u termen als "extreme dekking", "dual-band met een kick" of "intelligente QoS." Het is grappig en pompeus als je bedenkt dat deze woorden een zeer goedkope router beschrijven die iets minder dan 50 dollar kost. De markt van AC1200 draadloze routers is gevuld met veel betaalbare apparaten, en veel mensen kopen ze vanwege hun prijs, en soms vanwege hun functies. We hebben de D-Link DIR-822 draadloze router getest, om te zien of de beschrijving van D-Link overeenkomt met de werkelijke prestaties van dit product. Om te zien wat we hebben gevonden, lees deze recensie:

D-Link DIR-822 AC1200: voor wie is het goed?

D-Link DIR-822 is een geschikte keuze voor:

 • Kleine appartementen en netwerken met een klein aantal apparaten
 • Mensen met een heel laag budget
 • Gebruikers die geen USB-poort op hun router nodig hebben en geavanceerde netwerkfuncties

OPMERKING: We hebben de D-Link DIR-822 AC1200 draadloze router ontvangen voor testen, van Gearbest.com. Het is een online winkel die uitstekende prijzen en internationale gratis verzending biedt. Je kunt deze router tegen een lage prijs kopen, vanaf hier.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

D-Link DIR-822 heeft de volgende positieven:

 • Het is zeer betaalbaar
 • Het kan op muren worden gemonteerd
 • Het biedt ondersteuning voor de moderne 802.11ac-standaard en 2x2 MU-MIMO-overdrachten
 • Zijn prestaties zijn goed op de 2, 4 GHz-band

Er zijn ook nadelen om te overwegen:

 • Er is geen USB-poort
 • De WiFi heeft plotselinge prestaties waardoor de kwaliteit van uw netwerkervaring afneemt
 • WiFi-prestaties op de 5 GHz-band zijn veel lager dan die van zijn concurrenten
 • Het is niet in staat om internetverbindingen te gebruiken die sneller zijn dan 100 Mbps
 • De Ethernet-poorten werken met een maximum van 100 Mbps
 • Het is moeilijk om te configureren in vergelijking met routers van andere merken
 • D-Link gebruikt slechte beveiligingsprocedures op de pagina Eenvoudige installatie
Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

D-Link DIR-822 AC1200 is een zeer betaalbare dual-band draadloze router. Daarom heeft het geen krachtige hardware of geavanceerde functies om over op te scheppen. We waren aangenaam verrast om te zien dat WiFi op de 2, 4 GHz-band vrij snel is voor een AC1200 draadloze router. Het WiFi-signaal heeft echter last van plotselinge prestaties en de WiFi op de 5 GHz-band is doorgaans een stuk langzamer dan die van andere draadloze routers. Ook is de gebruikersinterface voor het beheer van deze router old-school en een uitdaging om te gebruiken. Tegen een vergelijkbare prijs krijg je betere opties van de concurrentie en we raden je aan een andere draadloze router te kiezen.

Unboxing van de D-Link DIR-822 AC1200 draadloze router

De D-Link DIR-822 AC1200 draadloze router wordt geleverd in een relatief dunne blauwe doos met een afbeelding van de apparaten aan de voorkant. Aan de zijkanten ziet u een aantal essentiële functies en basisinformatie over dit product.

Wanneer u het pakket opent, ziet u in het volgende: de router zelf, de stroomadapter, een korte netwerkkabel, de beknopte installatiegids, de garantie en informatie over de licentievoorwaarden voor de D-Link-firmware. We vonden de kabel van de stroomadapter vrij kort, dus je moet de router in de buurt van een stekker houden.

De unboxing-ervaring is snel en gemakkelijk, net zoals je zou verwachten van een betaalbaar apparaat van dit type. In het pakket krijg je de basis die je nodig hebt om de router te laten werken.

Hardwarespecificaties en ontwerp

D-Link DIR-822 heeft een Realtek RTL8197DL-processor met één kern, die draait op 660 MHz, 64 MB RAM, en slechts 8 MB opslagruimte voor de firmware. Deze processor biedt ondersteuning voor de nieuwste draadloze 802.11ac-standaard en 2x2 MU-MIMO-overdrachten.

Deze router is dual-band, met een maximale theoretische bandbreedte van 300 Mbps voor de 2, 4 GHz-band en 867 Mbps voor de 5 GHz draadloze band. Het heeft vier externe antennes die niet kunnen worden verwijderd, alleen verplaatst naar de gewenste positie. Aan de bovenzijde heb je ook LED's die de status van de internetverbinding aangeven, de twee draadloze netwerken die worden uitgezonden en de Ethernet-poorten aan de achterkant van de router.

Aan de onderkant bevinden zich enkele montagegaten, zodat u deze router op muren kunt plaatsen. Aan de achterkant zijn er vier LAN-poorten die werken met een maximale snelheid van 100 Mbps en de poort voor het verbinden van de router met internet. Daar heb je de voedingsconnector, de aan / uit-knop en de WPS-knop.

Wat de grootte betreft, is D-Link DIR-822 vrij klein, met een lengte van 7, 48 x 5, 23 x 1, 49 inch of 190 x 133 x 38 mm in de lengte x breedte x hoogte. Het weegt ook slechts 9, 2 gram of 263 gram.

Als u alle officiële specificaties van dit product wilt lezen, gaat u naar deze pagina: D-Link DIR-822 Datasheet.

Instellen en gebruiken van de D-Link DIR-822 AC1200 draadloze router

U kunt de D-Link DIR-822 draadloze router instellen met behulp van een computer en een webbrowser of uw smartphone en een mobiele app. De snelste methode betreft het gebruik van de Easy Setup- pagina die wordt geopend wanneer u het IP-adres van de router in een webbrowser typt. Deze pagina vraagt ​​naar de details van de internetverbinding, evenals de naam en het wachtwoord voor elk van de twee draadloze netwerken die door de router worden uitgezonden.

Hoewel deze methode ongelooflijk snel en gemakkelijk is, wordt er geen beheerderswachtwoord voor de router ingesteld en kunt u niet het type beveiliging instellen dat wordt gebruikt voor WiFi, waardoor uw router eenvoudig te hacken is en op afstand door anderen kan worden beheerd.

De beste methode is om de standaardinstelling voor het instellen van de internetverbinding te laden, die begint met het instellen van een wachtwoord voor de router en vervolgens uw internetverbinding configureert. Als u klaar bent, laadt u de gebruikersinterface van het beheer, configureert u uw draadloze netwerk, wijzigt u de manier waarop de router werkt en werkt u de firmware bij naar de nieuwste versie.

Een andere eenvoudige methode is om de QRS mobiele app voor iOS en Android te gebruiken. Met de app kunt u de bedieningsmodus voor de router selecteren, de verbinding met internet, de naam en het wachtwoord voor WiFi configureren, firmwaremeldingen instellen en uw instellingen opslaan.

Nadat de initiële installatie is voltooid, moet u de beheerinterface laden. Helaas ziet het er gedateerd uit en is het omslachtig om te gebruiken. Er zijn te veel gegevens, te veel jargon en te veel handmatige instellingen om uit te voeren. Als u geen technisch persoon bent, is het moeilijk om u niet overweldigd te voelen.

Zelfs functies die op de markt worden gebracht als eenvoudig en 'intelligent' zoals de QoS-service, zijn een gigantische taak om te configureren of u een informele gebruiker bent. U moet het type wachtrij kiezen, de ID's en het gewicht van elke ID instellen en vervolgens classificatieregels toevoegen.

Vanwege deze complexiteit moet u de gebruikersdocumentatie raadplegen als u iets geavanceerder wilt wijzigen op uw router. Hoewel de documentatie goed is, is het niet zo eenvoudig om te navigeren als op routers van andere merken.

De gebruikersinterface is beschikbaar in meer talen, maar het is niet duidelijk welke talen worden ondersteund. D-Link heeft een andere benadering dan andere fabrikanten en biedt geen gemakkelijke manier om de taal te veranderen. De gebruikte taal is afhankelijk van het land waar u de router hebt aangeschaft en de taalpakketten die zijn geïnstalleerd.

Na het configureren van de D-Link DIR-822 draadloze router, hebben we al onze apparaten hierop aangesloten: desktop-pc's, laptops, tablets, smartphones, smart plugs, een slimme lamp, een draadloze printer en een Xbox One-console. We hadden geen problemen bij het aansluiten van onze apparaten en we waren in staat om gemakkelijk netwerkoverdrachten uit te voeren. De snelheid die we genoten was goed voor een AC1200 draadloze router, vooral op de 2, 4 GHz-frequentie. We merkten echter plotselinge prestaties waardoor sommige van onze netwerkoverdrachten werden geteisterd. Hieronder ziet u een grafische weergave van een WiFi-netwerkoverdracht die we in dezelfde ruimte met de router hebben uitgevoerd. Terwijl de gemiddelde snelheid goed was, had het plotselinge vallen in het midden van de overdracht. We zijn dit probleem dagelijks tegengekomen, want de hele week hebben we de D-Link DIR-822 draadloze router getest.

Configuratie van de D-Link DIR-822 draadloze router is eenvoudig. De gebruikersinterface van de administratie is echter gedateerd en moeilijk te gebruiken voor een thuisgebruiker met beperkte technische kennis. D-Link moet zijn firmware en apps gebruiksvriendelijker maken.

Als u meer wilt weten over de prestaties van deze draadloze router en onze benchmarks, leest u de volgende pagina van deze recensie.