Tutorial

Hoe u uw Windows Phone 8-smartphone kunt bijwerken

Ik heb onlangs een Windows Phone 8 in handen gekregen en ben blij om dit nieuwe mobiele besturingssysteem te gaan gebruiken. Zoals elke andere smartphone-gebruiker, was een van de eerste dingen die ik moest doen, om mijn telefoon bij te werken. In Windows Phone 7.5 was dit proces een beetje omslachtig en ik wist niet wat ik kon verwachten van Windows Phone 8. Is het proces eenvoudiger, sneller, beter? Laten we samen de antwoorden op deze vragen leren, uit deze tutorial.

Vereisten - Lees dit voordat u verder gaat

Voordat u begint met het bijwerken van de telefoon, controleert u of uw batterij voldoende sap bevat. Tijdens updates is het het beste om de batterij vol of bijna vol te hebben. U wilt geen updates uitvoeren als deze maar 10-20% van de capaciteit heeft.

Ook is een werkende wifi-verbinding een betere keuze dan het 3G- of 4G-netwerk van uw telecomprovider. U krijgt mogelijk betere downloadsnelheden, waardoor het proces sneller verloopt en u bespaart op bandbreedtekosten.

En als u op het punt staat een grote update te installeren die bugs in het besturingssysteem repareert, nieuwe functies toevoegt, enz. Bewapen uzelf met enige tijd en geduld. Verwacht niet dat dit binnen 10-15 minuten voorbij is. Reserveer minimaal 30 minuten voor het hele proces.

Informatie zoeken over updates & update-instellingen

Ga op uw Windows Phone 8 naar Instellingen . Blader vervolgens op het systeemtabblad naar beneden totdat u "phone update" vindt en tik erop.

Het venster met de telefoonupdate wordt geopend. Daar zie je de statusregel Update .

Als er iets beschikbaar is, wordt u gewaarschuwd dat "Een update klaar is om te installeren" . Als dat niet het geval is, zegt Windows Phone 8 dat "Uw telefoon is bijgewerkt. Laatst gecontroleerd ... X minuten (uren) geleden."

Schakel hier het selectievakje in voor 'Vertel mij wanneer updates beschikbaar zijn voor mijn telefoon' . Op deze manier informeert Windows Phone u actief wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn. Anders moet je jezelf handmatig controleren.

Als u geen genereus gegevensplan van uw telecomprovider hebt, wilt u misschien niet dat er updates worden gedownload wanneer u bent verbonden met het 3G- of 4G-netwerk. Daarom is het het beste om de optie "Updates automatisch downloaden als mijn gegevensinstellingen dit toestaan" uit te schakelen .

Hoe kleine systeemupdates te installeren

Het kan voorkomen dat Windows Phone 8 kleine updates moet installeren, zoals tekstsuggesties voor een nieuwe taal die u hebt geactiveerd. Gelukkig worden dergelijke updates op de achtergrond gedownload en is de installatie ervan snel voorbij. Je moet binnen 5 tot 10 minuten klaar zijn. Laten we het proces betrekken:

Wanneer Windows Phone 8 zegt dat "Een update klaar is om te installeren", tikt u op "details weergeven" . Een korte beschrijving wordt weergegeven. Lees het en tik op Installeren als u wilt doorgaan.

Het updateproces begint met een herstart en voert vervolgens een nieuwe uit. U kunt zich niet aanmelden bij uw telefoon tussen deze twee herstarts.

Vervolgens gaat het updateproces door. Kleine updates worden snel geïnstalleerd, dus u zult niet lang wachten. Wanneer u klaar bent, meldt Windows Phone 8 dat de update is voltooid en wordt een samenvatting weergegeven van wat is geïnstalleerd.

Tik op gereed . Nu kunt u inloggen op uw telefoon. Voer je SIM-pincode in en klaar is Kees. De telefoon is up-to-date.

Belangrijke systeemupdates installeren

Belangrijke updates omvatten over het algemeen bugfixes, verbeteringen en nieuwe functies die zijn toegevoegd aan de kernbesturingssystemen. Dergelijke updates duren veel langer en het is erg belangrijk dat uw telefoon tijdens het proces niet wordt afgesloten en dat de batterij niet leegraakt. Belangrijke updates worden ook alleen gedownload met uw uitdrukkelijke toestemming.

Wanneer u op de hoogte bent dat een update gereed is om te downloaden, tikt u op de downloadknop .

Het downloadproces duurt een tijdje, afhankelijk van de grootte en de snelheid van uw internetverbinding.

Zodra de update is gedownload, bereidt Windows Phone 8 het voor om het te installeren. Deze voorbereiding kan ook lang duren, afhankelijk van uw telefoon, de omvang van de update en de hoeveelheid gegevens waarvan een back-up moet worden gemaakt.

Als uw telefoon vastzit in "Voorbereiden om 100% te installeren" hoeft u zich geen zorgen te maken en sluit uw telefoon niet af. Blijkbaar is dit normaal en kan het voor sommige updates gebeuren. Een paar mensen meldden dat er nog 30 minuten moest worden gewacht tot het updateproces doorging naar de volgende stap. Mijn maximale wachttijd was 15 minuten tot deze stap voorbij was.

Vervolgens wordt u geïnformeerd dat de update gereed is om te worden geïnstalleerd en dat u uw telefoon tijdens het proces niet kunt gebruiken. Als je klaar bent, tik je op Installeren .

De telefoon wordt opnieuw opgestart en er worden enkele wielen rondgedraaid. Het betekent dat de upgrade onderweg is.

Na een tijdje wordt opnieuw een herstart uitgevoerd en vervolgens komt het proces van het migreren van uw gegevens. Dit duurt niet lang en de update is voltooid. Als u hierover geïnformeerd bent, tikt u op Gereed .

Voer je SIM-pincode in en klaar is Kees. De telefoon is up-to-date.

Conclusie

Toen ik mijn nieuwe Windows Phone 8 voor de eerste keer bijwerkte, was ik blij te zien dat het updateproces soepeler en minder ingewikkeld is dan voor Windows Phone 7.5. Het feit dat u de telefoon niet hoeft aan te sluiten op een computer en een stukje software hoeft bij te werken, is een groot pluspunt. Voordat u vertrekt, moet u uw updating-ervaring met ons delen. Was het snel? Werkte alles goed?