Beoordeling

NetSpot review: een geweldige app voor WiFi-analyse en probleemoplossing!

Hier bij Digital Citizen bekijken we veel draadloze routers en mesh-WiFi-systemen. In onze besprekingen analyseren we het draadloze spectrum in ons gebied, zodat we begrijpen hoe het draadloze signaal evolueert en hoe capabel het apparaat dat we beoordelen is. In het verleden hebben we verschillende tools voor deze taak gebruikt. Sommige waren vroeger gratis, maar zijn nu vrij duur geworden. Onlangs zijn we overgeschakeld naar NetSpot en we gebruiken het graag. Dit is de reden waarom deze app een van de beste draadloze spectrumanalysators op de markt is en waarom we deze zullen gebruiken in al onze toekomstige beoordelingen van draadloze routers en andere systeemapparaten:

OPMERKING: We hebben NetSpot 2.8.1.600 getest, zowel in de gratis versie als in de Pro-versie.

NetSpot: voor wie is het goed?

NetSpot is een uitstekende keuze voor:

 • Thuisgebruikers die hun draadloze netwerkinstellingen en dekking willen verbeteren
 • Gebruikers die een gratis oplossing voor elementaire WiFi-analyse nodig hebben
 • IT-professionals die geavanceerde analyse en probleemoplossing voor WiFi-netwerken moeten uitvoeren
 • Gebruikers die een tool nodig hebben met een betaalbare prijs voor geavanceerde WiFi-analyse

Voors en tegens

Er zijn veel goede dingen te zeggen over de NetSpot:

 • Het is gratis te gebruiken voor eenvoudige WiFi-analyse
 • Eenvoudig te downloaden, installeren en gebruiken, zowel voor beginners als gevorderde gebruikers
 • Het is niet verplicht om persoonlijke gegevens te verstrekken om het product gratis te gebruiken
 • Het biedt alle gegevens die u nodig hebt om te begrijpen wat er gaande is met WiFi in uw regio
 • Het bevat veel visuele hulpmiddelen en grafieken voor verbeterde visualisatie van het draadloze spectrum
 • De prijsstelling is meer betaalbaar dan die van andere vergelijkbare producten

We gebruikten graag NetSpot en het enige nadeel dat we konden vinden, is dat de gebruikersdocumentatie alleen online beschikbaar is.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

NetSpot is een uitstekende tool voor het analyseren van het draadloze spectrum in uw regio en voor het oplossen van problemen. Als u uw wifi zo optimaal mogelijk wilt configureren, moet u op zijn minst een snelle analyse uitvoeren met de gratis versie van de app. NetSpot is gemakkelijk te gebruiken, zowel voor beginners als gevorderde gebruikers; het biedt veel gegevens en, wanneer u een Pro-licentie moet kopen, zijn de kosten lager dan die van vergelijkbare producten. We bevelen het ten zeerste aan al onze lezers aan.

De gratis versie van de NetSpot-app gebruiken

NetSpot downloaden en installeren, is een eenvoudig proces. Terwijl NetSpot u vraagt ​​om een ​​e-mailadres in te voeren om deel te nemen aan hun nieuwsbrief, is dat geen verplichte stap en kunt u NetSpot gratis downloaden zonder persoonlijke informatie te verstrekken. NetSpot is beschikbaar voor zowel MacOS X als Windows. Wanneer u de gratis versie uitvoert, wordt u telkens op de hoogte gebracht van wat u krijgt van een upgrade naar de betaalde PRO-versie. Klik of tik op Doorgaan en u kunt de app en de belangrijkste functies gebruiken.

De gratis versie van NetSpot is een geweldige app voor het analyseren en visualiseren van het draadloze spectrum in uw regio. Voor elk wifi-netwerk in uw zone ziet u:

 • de SSID of de netwerknaam
 • het MAC-adres van de router of het draadloze toegangspunt dat het signaal uitzendt
 • de alias van het netwerk (als je het instelt in de app)
 • een grafiek met de sterkte van de signalen
 • de huidige signaalsterkte gemeten in dBm, het minimum, maximum en gemiddeld signaal, het niveau van het netwerksignaal
 • de draadloze band waarop het signaal wordt uitgezonden, het gebruikte kanaal en de breedte van het frequentiekanaal (20, 40 of 80 MHz),
 • de leverancier van het apparaat dat het draadloze signaal uitzendt
 • de gebruikte beveiliging of het type codering
 • de draadloze modus of de standaard die voor het netwerk wordt gebruikt: 802.11ac, 802.11n, enz
 • wanneer het netwerk voor het laatst in uw regio is gezien.

Als u niet alle technische termen begrijpt die door NetSpot in de standaardweergave worden gebruikt, kunt u dit woordenboek raadplegen: alle slimme woorden die in NetSpot en Wi-Fi-gerelateerde wetenschap zijn gebruikt, worden uitgelegd. Dit brengt ons bij het enige kleine minpunt van deze app: de gebruikersdocumentatie is alleen online beschikbaar. Sommige verwijzen ook naar oudere versies en functies van NetSpot, wat voor sommige gebruikers verwarrend kan zijn.

Wanneer u dubbelklikt of een draadloos netwerk gebruikt, krijgt u toegang tot andere soorten gegevens. Ten eerste kunt u een grafiek zien met de evolutie van de signaalsterkte en deze vergelijken met die van andere netwerken in uw regio.

U kunt dezelfde gegevens ook in tekstvorm bekijken, met elke vijf seconden een nieuwe meting.

Vervolgens hebt u toegang tot de 2, 4 GHz- en 5 GHz-banden om de kanalen te bekijken die worden gebruikt door de netwerken die u hebt geselecteerd, en hoe deze overlappen. Deze gegevens zijn nuttig bij het verbeteren van de instellingen van uw draadloze netwerk, zodat u kanalen gebruikt die minder druk zijn door andere netwerken.

Alle gratis functies maken NetSpot een uitstekende app voor het analyseren van het draadloze spectrum in uw regio. U kunt alle gegevens gebruiken om de instellingen van uw draadloze netwerk te verbeteren, zodat u minder drukke kanalen gebruikt en de locatie van de draadloze router of de toegangspunten die uw WiFi uitzenden, verbetert. Met NetSpot kunt u zien waar uw draadloze signaal zwakker is en de locatie van uw router of draadloos toegangspunt wijzigen, zodat u betere signalen krijgt.

De gratis versie is perfect voor thuisgebruik, of voor kleine bedrijven met draadloze netwerken die een paar draadloze apparaten bevatten. Wanneer u een groot gebied met veel draadloze toegangspunten of een huis met meerdere verdiepingen moet analyseren, moet u de PRO-versie kopen die verschillende handige functies bevat voor het analyseren van complexe draadloze netwerken.

NetSpot Pro ontgrendelt geavanceerde visuele analyse en honderden gegevenspunten

De Pro-versie van Netspot ontgrendelt verschillende functies die nuttig zijn voor meer geavanceerde instellingen. U kunt het tabblad Meten gebruiken om een ​​plattegrond van uw gebied te laden en vervolgens metingen op verschillende locaties uit te voeren. De plannen kunnen in elk gewenst beeldformaat zijn, van BMP tot JPG tot PNG, enzovoort. Je ziet op een visuele manier hoe het draadloze signaal evolueert op een locatie, op verdiepingen en in kamers.

U kunt ook andere nuttige gegevens bekijken, zoals de signaal-interferentieverhouding, het aantal draadloze toegangspunten, de downloadsnelheid, de draadloze overdrachtssnelheid en andere gegevens.

De NetSpot Pro-app maakt het eenvoudig om zwakke plekken in uw netwerk te bekijken, zodat u maatregelen kunt nemen voor verbetering. De Pro-versie kan worden gebruikt om 50 zones per project te analyseren, tot 50 momentopnamen van gegevens te maken en tot 500 gegevenspunten per heatmap te gebruiken. Als u nog meer gegevens en meer metingen nodig heeft, hebt u te maken met een zeer complexe set-up en moet u de Enterprise-versie van NetSpot kopen.

Met de Pro-versie kunt u gegevens van uw metingen exporteren naar PDF, PNG, CSV en andere formaten. Op deze manier kunt u de verzamelde gegevens gebruiken in andere geavanceerde hulpmiddelen, zodat u de gewenste resultaten krijgt.

Vind je de NetSpot-app leuk?

We houden van de NetSpot-app, zowel in de gratis versie als in de Pro-versie. Als u het draadloze spectrum in uw regio wilt begrijpen, uw instellingen en uw instellingen wilt optimaliseren, moet u deze app gebruiken. Probeer het uit, kijk hoe het werkt en reageer hieronder. Wat is jouw ervaring met NetSpot? Ben je tevreden met deze app en wat deze te bieden heeft?