Beoordeling

Herziening van de Sony SRS-XB40 Bluetooth-luidspreker: extra bassen en verlichting!

Met de opkomst van smartphones en andere apparaten zijn Bluetooth-luidsprekers een hot-technology-item geworden, met veel bedrijven die allerlei modellen leveren voor veel verschillende doelgroepen. Sony SRS-XB40 is een grote draadloze Bluetooth-luidspreker die een luide en prettige audio- en belichtingservaring biedt voor jonge doelgroepen over de hele wereld. Lees deze recensie om te zien wat u krijgt als u de Sony SRS-XB40 koopt:

Waar is de Sony SRS-XB40 draagbare Bluetooth-luidspreker goed in?

De Sony SRS-XB40-luidspreker is een uitstekende keuze:

 • Voor jonge doelgroepen die van bas en flitsende kleuren houden
 • Voor het luisteren naar elektronische muziekgenres en hiphop, waarbij de bas belangrijker is dan de zang
 • Voor het organiseren van feesten en het rechtstreeks vanaf je smartphone afspelen van de DJ

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

De Sony SRS-XB40 Bluetooth-luidspreker heeft de volgende sterke punten:

 • Een goed gemaakt verlichtingssysteem dat voor jonge doelgroepen zal genieten
 • Extra bas die zelfs bij hoge volumeniveaus niet vervormd raakt
 • Het biedt een echte autonomie tussen 15 en 16 uur
 • Het is spatwaterdicht en werkt zelfs als het een beetje nat wordt
 • U kunt zowel de audio als de belichting in detail aanpassen als u de mobiele apps voor deze luidspreker gebruikt

Er zijn ook enkele nadelen:

 • Het laadt niet op via micro-USB of USB Type C maar via een eigen oplader
 • De mobiele apps bij Sony SRS-XB40 zijn buggy en ongepolijst
 • Het heeft een slechte luidsprekertelefoon
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Sony SRS-XB40 draadloze draagbare Bluetooth-luidspreker is een apparaat met een duidelijk publiek in het achterhoofd: jonge mensen, die dol zijn op basgitaren en flitsende kleuren, die luisteren naar elektronische muziekgenres, waarbij de kwaliteit van de bas belangrijker is dan die van de zang . Als dit is wat u zoekt, levert deze Bluetooth-luidspreker. Anders, als je een audiofiel bent of je luistert meestal niet naar de muziekgenres die we noemden, dan zou je ergens anders moeten kijken.

Unboxing van de Sony SRS-XB40 draagbare Bluetooth-luidspreker

De Sony SRS-XB40 draagbare Bluetooth-luidspreker wordt geleverd in een grote witte doos van karton. Aan de voorkant zie je een foto met de helft van de luidspreker en, geschreven in grote vette letters, "Extra Bass" - een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken voor deze luidsprekers.

Op de achterkant van de doos ziet u details van de belangrijkste specificaties van deze luidspreker. We raden u aan alles aandachtig te lezen, want sommige grote vetgedrukte uitspraken worden vervolgens in de kleine lettertjes verduidelijkt, met nuttige details, die u een realistischer beeld geven van wat deze spreker te bieden heeft.

Wanneer je alles uitpakt, vind je de volgende items: Sony SRS-XB40, de eigen lader, de garantie, de installatiehandleiding en verschillende andere folders met technische en ondersteuningsinformatie, geschreven in verschillende talen.

Unboxing van de Sony SRS-XB40 draagbare Bluetooth-luidspreker is snel en pijnloos. De verpakking bevat geen extra's, alleen de basis die u nodig hebt om de luidspreker te laten werken.

Hardwarespecificaties en ontwerp

De Sony SRS-XB40 Bluetooth-luidspreker is behoorlijk stevig en verkrijgbaar in drie kleurvarianten: blauw, zwart en rood. We hebben de zwarte variant getest.

Het heeft een afmeting van 10.98 "x 3.94" x 4.13 "of 279 x 100 x 105 mm in breedte x hoogte x diepte .Het weegt ook 3.31 lbs of 1.5 kg, waardoor het vrij zwaar en minder draagbaar is dan de traditionele Bluetooth-luidsprekers die we beoordeeld in het verleden.

Sony SRS-XB40 kan via zijn Bluetooth 4.2-chip verbinding maken met smartphones, tablets, laptops en andere apparaten met een bereik van maximaal 32, 8 meter of 10 meter. Deze luidspreker bevat ook NFC-ondersteuning, waardoor het gemakkelijk te koppelen is met andere NFC-apparaten, zoals je Android-smartphone.

Sony SRS-XB40 heeft een ingebouwde microfoon voor handsfree communicatie, handig wanneer u snel wilt bellen terwijl u de luidspreker gebruikt.

U kunt een andere Sony SRS-XB40-luidspreker installeren en twee luidsprekers gebruiken voor een breder stereogeluid. Sony prees ook dat je via Bluetooth maximaal 10 speakers kunt aansluiten. Je moet echter zijn mobiele apps gebruiken, de muziek en de verlichting op alle apparaten synchroniseren, zodat je een luid feestje krijgt met veel visuele effecten.

Wat de geluidskwaliteit betreft, heeft de Sony SRS-XB40 twee ingebouwde luidsprekers met volledig bereik, met een frequentiebereik tussen 20 - 20.000 Hz, bij een sampling van 44, 1 kHz. De ondersteunde audiocodecs zijn SBC, AAC en LDAC. Sony SRS-XB40 bevat een Extra Bass-functie die, wanneer ingeschakeld, dual passieve radiatoren samenwerken met de twee full-range luidsprekers om de lage tonen te verbeteren, waardoor de bas een boost krijgt.

Een ander hoogtepunt van Sony SRS-XB40 is het feit dat het veel dynamische lichteffecten heeft. Standaard is het Rave- effect ingeschakeld maar met behulp van de mobiele app van Sony kunt u kiezen uit meer dan een dozijn effecten.

Sony opschept over deze luidspreker die IPX5 waterbestendig is. Dit betekent echter niet dat het volledig waterbestendig is. Het is alleen spatwaterdicht, wat betekent dat het werkt als het een beetje regent, of als er wat water uit je zwembad bovenop spat. Het zal niet blijven werken als je het bijvoorbeeld in je zwembad laat vallen.

Aan de achterkant van de luidspreker bevindt zich een beschermhoes. Wanneer u het apparaat uitschakelt, krijgt u toegang tot een Audio In-aansluiting, de Reset-knop, de voedingsaansluiting en een USB 2.0-poort voor het opladen van andere apparaten zoals uw smartphone.

Als u alle specificaties van deze draadloze Bluetooth-luidspreker wilt zien, gaat u naar deze pagina: Sony SRS-XB40 Volledige specificaties en functies.

De Sony SRS-XB40 draadloze draagbare Bluetooth-luidspreker gebruiken

Voordat u de Sony SRS-XB40-luidspreker volledig gebruikt, moet u deze opladen. Helaas gebruikt deze draadloze luidspreker geen micro-USB- of USB Type C-poort om op te laden, maar een eigen Sony-oplader, wat betekent dat u de lader moet meenemen als u reist en deze luidspreker regelmatig gebruikt. Om de zaken iets beter te maken, kunt u de USB-poort aan de achterkant van de luidspreker gebruiken om uw smartphone of tablet op te laden. Op deze manier heb je geen twee stopcontacten nodig om twee apparaten op te laden.

Zodra de luidspreker is opgeladen, kunt u deze koppelen via Bluetooth of NFC met maximaal drie mobiele apparaten. Wanneer u de luidspreker koppelt, moet u er rekening mee houden dat de aan / uit - knop ook moet worden gebruikt voor het koppelen. Een korte druk hierop schakelt de luidspreker aan en uit. Als u op Power drukt en de knop een paar seconden ingedrukt houdt, schakelt de luidspreker over naar de koppelingsmodus.

Een andere knop met een dubbele functie is de knop Extra Bass . Een korte druk hierop schakelt de extra basfunctie in of uit. Als je er lang op drukt, wordt het verlichtingssysteem in- of uitgeschakeld, afhankelijk van hoe het eerder was.

We hebben de Sony SRS-XB40-luidspreker gekoppeld aan een Surface Pro 3 met Windows 10, een Nexus 6P-smartphone met Android 8 Oreo en een Xiaomi Redmi 4A-smartphone met Android 6 Marshmallow. Het koppelingsproces werkte probleemloos op alle apparaten en we konden de luidspreker in een mum van tijd gebruiken. Het personaliseren van de ervaring die je krijgt, gebeurt echter alleen via de mobiele apps van Sony, die alleen beschikbaar zijn op Android en iOS.

Als je de officiële documentatie voor de Sony SRS-XB40 bekijkt, staat er dat je de SongPa l en Fiestable mobiele apps moet installeren. SongPal is echter hernoemd naar Sony Music Center . Je vindt het hier op Android en iOS hier. Fiestable is geen zelfstandige app, ook al zou Sony je anders laten geloven. Het is een plug-in voor Sony Music Center . Je moet ze allebei installeren en Fiestable wordt een deel van de instellingen in het Sony Music Center .

Met Sony Music Center kunt u de audio- en belichtingsinstellingen van de Sony SRS-XB40 wijzigen, zodat u de gewenste ervaring krijgt. U kunt ook meer luidsprekers toevoegen en de gewenste audio-installatie maken.

Fiestable lijkt vooral een gimmick te zijn, omdat je hiermee de belichting en muziekeffecten handmatig kunt wijzigen terwijl je naar muziek luistert op de Sony SRS-XB40. Hoewel het een paar keer leuk kan zijn, verdwijnt de aantrekkingskracht vrij snel en zullen de meeste gebruikers deze functies niet gebruiken.

We hebben de Android-apps getest en we vonden ze nogal ongepolijst. De gebruikersinterface ziet er gedateerd uit en gebruikers hebben allerlei vreemde bugs en problemen met hen gemeld. Om een ​​paar vreemde redenen is Sony Music Center niet compatibel met de Xiaomi Redmi 4A en konden we niet alle functies van de Sony SRS-XB40 gebruiken bij het gebruik van deze smartphone. Het lijkt erop dat andere gebruikers soortgelijke problemen hebben met andere smartphones, wat jammer is.

Met betrekking tot de levensduur van de batterij zegt Sony dat Sony SRS-XB40 tot 24 uur meegaat. Als u echter de kleine lettertjes leest, gebeurt dit alleen als u de verlichting uitschakelt. Met de verlichting ingeschakeld, hadden we een autonomie die varieerde tussen 15 en 16 uur. Het is meer dan genoeg om een ​​lang zwembadfeest te geven. :)

Sprekend over lichteffecten, er zijn er meer dan een dozijn om uit te kiezen, en ze zijn gevarieerd. Je zult er zeker een vinden die je leuk vindt. Als je een demo wilt van het standaard Rave- verlichtingseffect, bekijk dan de video hieronder.

Als je niet zo van dit soort dingen houdt, kun je altijd het verlichtingssysteem op de Sony SRS-XB40 uitschakelen.

Het belangrijkste kenmerk van elke luidspreker is de geluidskwaliteit. In dit opzicht heeft Sony SRS-XB40 een duidelijk publiek voor ogen: jonge mensen die genieten van hip-hop en elektronische dance-muziekgenres, zoals house, trance, techno, dubstep enzovoort. Deze draadloze luidspreker levert audio van goede kwaliteit, maar de bas bevindt zich altijd in de voorhoede van alles, vooral wanneer de Extra Bass-functie wordt ingeschakeld. Als je een audiofiel bent, is Sony SRS-XB40 niets voor jou, vanuit een oogpunt van geluidskwaliteit.

Als u bijvoorbeeld de Extra Bass toevoegt, krijgt u hoogwaardige bas, maar de midden- en hoge tonen zijn minder. Het volume kan erg luid worden, en de bas vervormt niet, zelfs niet bij een hoog volumeniveau. Zang is echter minder diep dan bij andere luidsprekers.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

We hebben ook de Sony SRS-XB40 gebruikt voor handsfree bellen. We hebben gemerkt dat de microfoon op deze luidspreker nogal zwak is. U kunt snel bellen en de persoon begrijpen met wie u praat. Aan de andere kant klinkt uw stem echter vervormd en veel minder helder dan wanneer u uw smartphone of een Bluetooth-headset gebruikt.

De draadloze Sony SRS-XB40 Bluetooth-luidspreker biedt een goede audio- en belichtingservaring voor het beoogde publiek. De bijbehorende mobiele apps zijn echter ongepolijst en hebben verschillende updates nodig voordat ze een prettige gebruikerservaring kunnen bieden.

Wat is jouw mening over de Sony SRS-XB40 draagbare Bluetooth-luidspreker?

Nu kent u onze ervaring met de Sony SRS-XB40 draadloze Bluetooth-luidspreker en onze kijk op dit audioapparaat. Voordat u dit artikel sluit, deelt u met ons uw mening over Sony SRS-XB40: Is dit een luidspreker die u wilt kopen? Wat zijn de beste functies? Aarzel niet om hieronder commentaar te geven.