Tutorial

Hoe de Remote Desktop-app voor Windows-smartphones te gebruiken

Nog niet zo lang geleden heeft Microsoft de Universal Windows Platform-versie van de Remote Desktop-app uitgebracht. Het werkt niet alleen op Windows 10-pc's, maar ook op Windows 10 mobiele smartphones en Windows Phone 8.1-apparaten. Zoals de naam al aangeeft, kunt u verbinding maken met uw externe desktop pc ('s) vanaf het lokale netwerk of vanaf internet, op voorwaarde dat het IP-adres van de externe computer openbaar is. Hoewel het op afstand gebruiken van een desktopcomputer vanaf een smartphone misschien niet de beste ervaring is, vooral als het scherm niet erg groot is, zijn er situaties waarin het nuttig is om deze app te gebruiken. Laten we eens kijken hoe we het op uw smartphone kunnen gebruiken met Windows 10 Mobile of Windows Phone 8.1:

Hoe de Remote Desktop-app op uw smartphone met Windows te installeren

Zoals bij elke gewone app-installatie, hebben we toegang nodig tot de Store op uw Windows-smartphone. Volg deze gids en installeer de Remote Desktop-app.

Hoe de Remote Desktop-app op uw Windows-smartphone te starten

Wanneer de installatie is voltooid, kunt u op de knop Openen tikken. Hiermee wordt de Remote Desktop-app in een oogwenk gestart. Als u de app later wel wilt gebruiken, kunt u de tegel vastzetten op het startscherm of kunt u van rechts vegen en de app vinden in de lijst met geïnstalleerde apps.

Hoe u remote desktop connection-profielen aanmaakt en beheert

Wanneer u de applicatie voor de eerste keer start, moet u een extern computerprofiel aan de lijst toevoegen. Als u een profiel wilt maken, tikt u op de knop + onder aan het scherm.

Bij het maken van een profiel wordt u gevraagd naar de naam van de externe pc en de referenties van de verbinding. Er zijn twee pagina's voor het instellen van de verbindingsparameters, maar alleen de eerste - met de naam algemene - is verplicht voor de verbinding om te werken. We zullen eerst deze pagina bekijken.

Hier moet u de verplichte informatie als volgt invullen: PC-naam - de naam of het IP-adres van de externe computer. Kies de gewenste optie in de identificatieselector:

  • "Voer elke keer in" - ten zeerste aanbevolen om veiligheidsredenen. We raden u ten zeerste aan om deze optie te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw computers niet worden weergegeven als uw smartphone zoekraakt of wordt gestolen.
  • "Inloggegevens toevoegen" - als u de gebruikersnaam en het wachtwoord in het profiel wilt opslaan, zodat u niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren.

Als u ervoor kiest de inloggegevens op te slaan, vult u de gevraagde gegevens dienovereenkomstig in: typ in het veld Gebruikersnaam het IP-adres (aanbevolen voor externe pc's buiten uw huidige netwerk) of de computernaam (aanbevolen wanneer de externe pc zich in uw netwerk bevindt) gevolgd door een backslash en de gebruikersnaam die u wilt gebruiken. Typ vervolgens het gebruikerswachtwoord in het volgende veld.

Zoals eerder vermeld, bevat het profielinstellingenscherm twee pagina's. Op de tweede pagina kunt u aanvullende verbindingsparameters configureren, zoals een beschrijvende naam voor het profiel, afspeelopties voor geluid (lokale pc / pc op afstand / geen geluiden), wisselen van muisknop en verbinding maken met beheersessie. De laatste configureert de app op uw telefoon om verbinding te maken met de beheersessie van de externe computer.

Om een ​​profiel te bewerken terwijl u de lijst in uw Remote Desktop-app bekijkt, drukt u ongeveer 2 seconden op het gewenste profiel.

Dit toont een menu met opties om het profiel te bewerken of te verwijderen, of om het te koppelen aan het startscherm.

Als u een profiel bewerkt, krijgt u hetzelfde eerder beschreven scherm met de twee pagina's, algemeen en geavanceerd. In het algemene scherm kunt u de pc-naam en het wachtwoord wijzigen.

In het geavanceerde scherm kunt u een vriendelijke profielnaam instellen of bewerken (indien initieel gedefinieerd) met behulp van het veld Friendly name, een Gateway kiezen of niet, de geluidsuitvoeropties instellen, muisknoppen verwisselen en verbinding maken met de beheerssessie.

Om uw wijzigingen op te slaan, drukt u op de knop Opslaan of klikt u op Annuleren als u van gedachten verandert over het wijzigen van de instellingen.

Verbinding maken met een externe desktopcomputer met behulp van de Remote Desktop-app

Om een ​​verbinding te gebruiken, tik je erop in de profielenlijst. Als de informatie die u tijdens het maken van het profiel hebt getypt correct was, zou u verbinding moeten kunnen maken met de externe pc.

Als u een foutmelding over een certificaat ontvangt, negeert u dit eenvoudig, maar alleen als u zeker weet dat u verbinding maakt met de juiste externe computer.

Vervolgens zou je de remote desktop op het scherm van je smartphone moeten zien:

Let op de vergrootglasknop, de naam van de externe computer en de gebieden van het toetsenbordpictogram in de bovenste werkbalk.

Hoe te werken op het externe bureaublad

D e gebruikerservaring is niet vergelijkbaar met de ervaring op afstand via een Windows-tablet of pc. We hebben twee invoeropties, een virtueel toetsenbord en een virtuele aanwijzer die alternatief kunnen worden gebruikt. Tik op het toetsenbordpictogram om het toetsenbord weer te geven. Het virtuele toetsenbord neemt het grootste deel van het externe bureaublad in beslag terwijl het open is.

De aanwijzer kan worden geactiveerd nadat we de bovenste balk sluiten door er in het midden op te tikken, waar de computernaam wordt weergegeven. U ziet een zijbalk verschijnen aan de rechterkant van het scherm met een schakelknop die de muisaanwijzer activeert / deactiveert.

De applicatie biedt ook een vergrootglas. Tik op de lensknop op de bovenste balk. Het scherm wordt uitvergroot tot een vooraf gedefinieerde schaal, die we niet konden wijzigen. We merkten ook dat knijpen met de zoomlens niet werkt, hoewel je dat normaal gesproken wel zou verwachten.

De gebruiker kan over het scherm bewegen door op de cirkel in het midden te tikken en deze vervolgens vast te houden, terwijl hij de vinger op het scherm houdt door het scherm naar een willekeurige richting te slepen.

Wanneer u klaar bent met de externe computer, drukt u op de Back-toets op uw Windows-smartphone. Hierdoor wordt de externe sessie verbroken en keert u terug naar de profielenlijst.

Merk op dat het profiel nu een screenshot van het externe computerscherm heeft in plaats van het generieke externe bureaubladpictogram. Deze afbeelding wordt na elke sessie vernieuwd. Als u op de schermafbeelding tikt, wordt een nieuwe sessie / verbinding gestart.

Conclusie

We hebben de Remote Desktop-app getest met behulp van een Lumia 930 met Windows Phone 8.1 en vervolgens met Windows 10 Mobile. De app-prestaties waren goed en de externe desktops reageerden zoals verwacht. Over het algemeen zal de app een redelijk goede ervaring bieden voor een smartphone. Het is misschien niet de ideale oplossing voor externe toegang, gezien de schermgrootte op een smartphone, maar het werkt naar behoren. Zoals altijd horen we graag uw ervaringen in de onderstaande opmerkingen.