Tutorial

Voeg Google, DuckDuckGo of een andere zoekmachine toe als standaard voor Internet Explorer

Standaard gebruikt Internet Explorer Bing als standaardzoekmachine. We houden van Bing en we denken dat dit nuttige zoekresultaten oplevert. U kunt zich echter anders voelen en u wilt Bing wijzigen met Google, DuckDuckGo, Yahoo of een andere zoekmachine. U kunt als volgt overschakelen van Bing naar een andere zoekmachine in Internet Explorer :

Hoe zoeken werkt in Internet Explorer

In Internet Explorer worden zoekopdrachten uitgevoerd met behulp van de adresbalk. Typ uw trefwoord (en) in de adresbalk en de standaardzoekmachine voor Internet Explorer, geeft suggesties terwijl u typt.

Wanneer u op Enter drukt, wordt de standaardzoekmachine geladen en wordt het juiste zoekresultaat weergegeven. Als u de configuratie niet hebt gewijzigd, gebruikt Internet Explorer Bing voor zoeken.

Hoe Bing te veranderen met Google, Yahoo, enzovoort, als de standaardzoekmachine voor Internet Explorer

Microsoft heeft een kleine galerij met add-ons gemaakt die u kunt installeren voor Internet Explorer. Sommige van deze add-ons zijn zoekmachines die u in deze browser kunt gebruiken. Ga naar de Internet Explorer-galerij en bekijk de paar beschikbare opties. Je zult zien dat je alleen kunt installeren: Google, Yahoo, Wikipedia, eBay, GraysOnline en The-Arena.

Het proces om een ​​van deze te installeren als uw standaard zoekmachine is hetzelfde. We gaan ervan uit dat u Google wilt gebruiken, dus klik of tik op de knop Toevoegen in de buurt van Google Zoeken . Internet Explorer geeft een prompt weer waarin u wordt gevraagd of u deze zoekmachine wilt toevoegen. Kies Toevoegen en je bent klaar.

Google of de zoekmachine die je hebt geselecteerd, wordt nu als standaard voor al je zoekopdrachten gebruikt, rechtstreeks vanuit de adresbalk.

Hoe DuckDuckGo of een andere zoekmachine te installeren, in Internet Explorer

De eerder gedeelde methode werkt alleen voor een klein aantal zoekmachines. Misschien wilt u een andere zoekmachine als standaard toevoegen, zoals DuckDuckGo. Bezoek de zoekmachine. Als u geluk heeft, ziet u mogelijk een prompt om deze zoekmachine toe te voegen aan Internet Explorer . In het geval van DuckDuckGo, klik of tik op "DuckDuckGo aan IE toevoegen".

Hiermee gaat u naar een pagina met instructies. Schuif een beetje, totdat je een knop ziet met de tekst "Voeg DuckDuckGo toe als een zoekmachine."

Klik of tik op deze knop. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u het wilt toevoegen als een zoekmachine. Druk op Toevoegen .

DuckDuckGo of de andere zoekmachine die u kiest, is nu geïnstalleerd als de standaardzoekmachine voor Internet Explorer .

Terug naar Bing als standaardzoekmachine voor Internet Explorer

Laten we aannemen dat je een tijdje een andere zoekmachine zoals Google hebt gebruikt en dat je terug wilt gaan naar Bing, als standaard voor Internet Explorer . Om dit te doen, klik of tik op de knop Extra in de rechterbovenhoek. Het ziet eruit als een tandwiel. Kies vervolgens 'Invoegtoepassingen beheren'.

Het venster Invoegtoepassingen beheren wordt geopend. Kies hier "Zoekproviders" in de lijst Add-ontypes links. Kies vervolgens Bing in de lijst aan de rechterkant en klik of tik op 'Als standaard instellen'. Voor de laatste stap drukt u op Sluiten en bent u klaar.

Welke zoekmachine gebruikt u in Internet Explorer?

Helaas is de lijst met zoekmachines die in Internet Explorer kan worden gebruikt een stuk kleiner dan bij andere webbrowsers. Deze handleiding had echter in dit opzicht moeten helpen. Voordat u deze afsluit, laat ons weten welke zoekmachine u als standaard in deze browser gebruikt. Reageer hieronder en laten we praten.