Anders

Maak Vodafone Mobile Connect & Huawei Modems werkbaar op Windows 7

Een van de weinige problemen die ik heb met Vodafone Romania is het feit dat ze geen juiste software en stuurprogramma-ondersteuning bieden voor gebruikers van mobiel internet. Ik heb een Huawei E220 USB-modem die niet wordt herkend door Windows 7 en ik kan deze niet gebruiken om verbinding te maken met internet. Op dit moment lijkt Vodafone er geen software- en firmware-upgrade voor te hebben, zodat het werkt op Windows 7. Na wat spitten heb ik een oplossing gevonden die werkt voor Windows 7 en Windows Vista op zowel 32 als 64 -bit-versies. Als u dezelfde problemen heeft, klikt u op Meer lezen om te ontdekken hoe u ze kunt oplossen.

OPMERKING: als u de onderstaande procedure volgt, kan uw Vodafone-garantie ongeldig worden. Raadpleeg in geval van problemen de links en documentatie die hieronder worden voorgesteld. Helaas kan ons team geen technische ondersteuning bieden voor problemen met dit modem.

Upgrade uw Huawei Firmware

Er is een Maleisische gsm-operator genaamd Maxis, die goede software-ondersteuning voor dit apparaat lijkt te bieden. Ga naar deze downloadpagina en download het E220-software-upgradepakket . Daaronder vindt u ook een gids over het installeren van de software-upgrade, de PC Software Upgrade Guide . Nadat u de software-upgrade hebt gedownload, volgt u de instructies in de handleiding en installeert u deze volgens de instructies.

Om samen te vatten, moet je het volgende doen:

  • Voer alle installaties uit vanaf een computer waarop Windows XP is geïnstalleerd. Ik heb geprobeerd om dit rechtstreeks vanuit Windows 7 te doen en het werkte niet. De kans is groot dat het ook niet werkt vanuit Windows Vista;
  • Installeer eerst de E220 Firmware uit het archief dat u hebt gedownload;
  • Installeer vervolgens het E220-dashboard .

Als u niet zeker bent van een van de stappen of als u problemen ondervindt, aarzel dan niet om de PC Software Upgrade Guide en de FAQ-pagina van Maxis te raadplegen.

Upgrade naar de nieuwste versie van Vodafone Mobile Connect

Nu heb je een modem met de juiste firmware en stuurprogramma's geïnstalleerd, die zowel op Windows 7 32-bit als 64-bit zullen werken. Het probleem is dat je ook de software van Maxis hebt die niet werkt met het Vodafone-netwerk. Om verbinding te maken met het Vodafone-netwerk, moet u de nieuwste versie van Vodafone Mobile Connect installeren. Dit is hier te vinden. Download en installeer vanaf deze pagina de versie die beschikbaar is onder de sectie 'Voor de pc (Windows)' . Deze installatie moet worden uitgevoerd op de laptop / pc met Windows 7.

Hoe u uw Huawei E220 USB-modem kunt gebruiken

Om toegang tot het Vodafone-netwerk te krijgen, doet u het volgende: plug-in uw modem, wacht tot Windows 7 het detecteert en installeer de juiste stuurprogramma's, start de Vodafone Mobile Connect-applicatie en maak verbinding met het Vodafone-netwerk.

Conclusie

Helaas lijken grote bedrijven zoals Vodafone een beetje traag in het ondersteunen van nieuwe besturingssystemen zoals Windows 7. De bovenstaande procedure heeft gewerkt voor mijn modem en nu kan ik probleemloos verbinding met internet maken. Er kunnen echter alternatieve oplossingen zijn waarvan ik me niet bewust ben. Als je andere manieren weet om je Huawei-modems te laten werken op Windows 7, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten. Ik weet zeker dat veel mensen het nuttig zullen vinden.