Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review Malwarebytes voor Windows Premium

Malwarebytes maakt beveiligingssoftware die bekend staat om zijn mogelijkheden om malware te verwijderen, vooral als het gaat om adware en spyware. Hun producten staan ​​ook bekend om hun eenvoud en het vermogen om samen te werken met klassieke antivirusproducten, zonder hun activiteiten te verstoren. In december 2016 heeft Malwarebytes Corporation Malwarebytes voor Windows (versie 3) uitgegeven, die is ontworpen om bescherming te bieden tegen malware, ransomware, exploits en kwaadwillende websites. In hun eigen woorden is Malwarebytes voor Windows "een nieuwe generatie antivirusvervangers." We waren benieuwd of deze verklaring waar was, dus besloten we de nieuwste versie van Malwarebytes voor Windows te testen. Dit is onze recensie van dit product:

Waar is Malwarebytes voor Windows goed in?

Malwarebytes voor Windows is een goede keuze als:

 • U wilt de beveiliging van uw Windows-computer verbeteren door een tweede verdedigingslaag toe te voegen tegen malware en ransomware, naast uw belangrijkste antivirusproduct
 • U wilt goed beschermd zijn tegen kwaadwillende websites, ongeacht de webbrowser die u wilt gebruiken

Malwarebytes voor Windows Premium versus gratis

Malwarebytes voor Windows wordt aangeboden in twee versies: een Premium- versie en een gratis versie. De gratis versie kan malware en spyware detecteren en kan rootkits van uw Windows-computer verwijderen. De Premium- versie doet dezelfde dingen, maar biedt ook:

 • Realtime beveiliging: identificeert en stopt malware voordat deze uw computer infecteert
 • Anti-exploit: beschermt veelvoorkomende applicaties tegen exploits van kwetsbaarheden en zero-day attacks
 • Anti-ransomware: stopt ransomware met het versleutelen van uw bestanden
 • Schadelijke website-bescherming: blokkeert gevaarlijke websites voordat uw webbrowser ze laadt

Gezien alle extra beveiligingsfuncties die u van de Premium- versie krijgt, zijn we van mening dat dit een betere deal is dan de gratis versie . Met andere woorden, als u proactief wilt zijn, koop dan Malwarebytes voor Windows . Als u het liever gebruikt als een reactieve beveiligingshulpprogramma, naast uw belangrijkste antivirus, is de gratis versie goed genoeg.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Hier zijn enkele van de goede dingen om te overwegen over de Premium- versie van Malwarebytes voor Windows :

 • Het bevat anti-exploit-functies die sommige traditionele antivirusproducten niet bieden en die u efficiënter kunnen beschermen tegen zero-day-aanvallen en kwetsbaarheden van apps
 • U kunt het samen met een antivirusproduct gebruiken, zonder de snelheid of stabiliteit van uw systeem te beschadigen
 • Het kan u er efficiënt van weerhouden om kwaadwillende websites te bezoeken in elke webbrowser die u liever gebruikt
 • Het vertraagt ​​uw internetverbinding of datatransfers op het lokale netwerk niet
 • De gebruikersinterface is eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Er zijn ook enkele minpunten te overwegen:

 • Er wordt niet gescand of gevraagd om verwijderbare schijven te scannen en u kunt dit gedrag nergens in de gebruikersinterface wijzigen
 • Het is niet het meest efficiënt bij het detecteren van malware, daarom is het beter om het samen met een andere antivirusoplossing te gebruiken
 • De prijs voor een licentie is naar onze mening een beetje hoog, vooral als je bedenkt dat je het niet als een echte antivirusvervanging kunt gebruiken
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Malwarebytes voor Windows is een nuttige beveiligingstool, maar alleen als u het naast een ander antivirusproduct of beveiligingssuite gebruikt. U moet ten minste Windows Defender gebruiken als een aanvulling daarop. Hoewel Malwarebytes voor Windows opschept op zijn website over uw volgende "volgende generatie antivirusvervanging", is deze bewering voor zover wij weten niet juist. Toen we het op zichzelf gebruikten en er geen andere antivirus actief was, kon Malwarebytes voor Windows niet alle malware-samples detecteren die we gebruikten. Samen met het ontbreken van een firewallmodule voelt de prijs van Malwarebytes voor Windows Premium hoog aan. Het bedrijf zegt dat de echte kracht van Malwarebytes voor Windows is de slimmere technologie en de anti-exploitatiemogelijkheden. Dat is misschien waar, maar het bedrijf is niet eerlijk over het feit dat hun software niet als antivirusvervanging moet worden gebruikt, omdat het u niet efficiënt tegen alle vormen van malware kan beschermen. U moet ook een antivirusprogramma hebben. Als je er al een hebt en je wilt een tweede verdedigingslaag tegen malware, ransomware, exploits en schadelijke websites en geld is geen probleem, dan zou je Malwarebytes voor Windows moeten kopen. Zo niet, dan is het beter om te investeren in een goed antivirusproduct of gebruik de gratis versie van Malwarebytes voor Windows om uw computer van tijd tot tijd te scannen.

De download- en installatie-ervaring

Om een ​​proefversie van Malwarebytes voor Windows op uw computer te krijgen, moet u een uitvoerbaar bestand downloaden met de naam mb3-setup-consumer-3.3.1.2183.exe, met een grootte van 74, 7 MB. Als u het installatieprogramma uitvoert, wordt de installatiewizard gestart, waarmee u een snelle installatie kunt uitvoeren met behulp van de standaardopties. U kunt ook de geavanceerde opties configureren.

De enige geavanceerde opties zijn echter het kiezen van de installatiemap en het beslissen of een snelkoppeling op het bureaublad moet worden gemaakt of niet. Het zijn geen "geavanceerde" opties als je het ons vraagt.

Wanneer de installatie is voltooid, kunt u de gebruikersinterface zien en krijgt u een welkomstbericht te zien voor "uw 14-daagse Premium-proefversie" . Wanneer deze proef eindigt, kan Malwarebytes voor Windows worden gebruikt om uw computer schoon te maken als deze is geïnfecteerd, maar deze voorkomt niet langer malware of stopt proactief ransomware en gevaarlijke websites.

De download- en installatieprocessen voor Malwarebytes voor Windows zijn eenvoudig en snel. Beginners en ervaren gebruikers kunnen het probleemloos uitvoeren. Ook worden geen gebruikersgegevens gevraagd, wat uitstekend is.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Malwarebytes voor Windows schakelt Windows Defender niet automatisch uit en ook Windows Firewall wordt niet uitgeschakeld. We verwachtten dat het Windows Defender zou uitschakelen omdat de officiële website Malwarebytes voor Windows presenteert als een "volgende generatie antivirusvervanging". Het lijkt er echter op dat deze verklaring op zijn minst misleidend is. Tijdens het doorspitten van hun forums en het helpen van documentatie, kwamen we erachter dat Malwarebytes voor Windows is ontworpen om goed samen te werken met andere antivirusproducten, inclusief Windows Defender .

Wanneer we antivirusproducten zoals deze testen, controleren we ook of ze Windows Firewall uitschakelen en vervangen door een eigen firewallmodule. Malwarebytes voor Windows bevat geen firewallmodule, dus het heeft geen reden om de Windows Firewall uit te schakelen. Dat betekent ook dat u niet verwacht betere bescherming te krijgen tegen aanvallen die afkomstig zijn van uw netwerk, omdat Malwarebytes voor Windows dergelijke bescherming niet biedt.

De goede kant van het niet hebben van een firewallmodule is dat het onwaarschijnlijk is dat u problemen zult ondervinden bij het gebruik van de netwerkfuncties van Windows. Een thuisgroep maken of lid worden, is eenvoudig, net als het delen van bestanden of mappen via het netwerk. We hadden ook helemaal geen problemen bij het uitvoeren of updaten van universele Windows-platform-apps.

Om u te beschermen tegen gevaarlijke websites, scant en filtert Malwarebytes voor Windows al het internetverkeer dat in en uit uw computer gaat. Dat betekent dat u veilig bent in elke webbrowser die u wilt gebruiken en dat is een uitstekende zaak.

We wilden verder gaan en wilden zien of Malwarebytes voor Windows een significant negatief effect heeft op de prestaties van onze testlaptop. We zijn begonnen met BootRacer om de opstarttijd van onze computer te meten voor en na de installatie ervan. De aantallen die we met Malwarebytes voor Windows hebben geïnstalleerd stegen met 10 procent , wat een aanzienlijke toename is. We hebben ook gekeken naar hoeveel RAM het verbruikt. Onder normale omstandigheden, wanneer er niets ongewoons gebeurt, gebruikt Malwarebytes voor Windows ongeveer 227 MB RAM, wat iets meer is dan wat andere beveiligingsproducten nodig hebben, maar nog steeds geen significant aantal is volgens de huidige normen.

Om te controleren of de snelheden op internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door Malwarebytes voor Windows, hebben we een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en met LAN Speed ​​Test . De resultaten toonden geen betekenisvolle veranderingen, dus het lijkt erop dat dit beveiligingsproduct het internet of de prestaties van het lokale netwerk niet schaadt.

Malwarebytes voor Windows is beveiligingssoftware die goed is geïntegreerd met Windows. Het kan probleemloos naast andere antivirussoftware werken. Dit beveiligingsproduct leek onze testcomputer niet te lang te vertragen, hoewel de opstarttijd wel met 10% steeg.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe eenvoudig het is om Malwarebytes voor Windows te gebruiken en hoe effectief het is om uw computer te beschermen tegen malware en kwaadaardige websites. Je kunt ook onze aanbevelingen bekijken voor welke instellingen je zou moeten aanpassen.