Tutorial

Natuurlijke taalzoekopdrachten uitvoeren in Windows 8.1

Met de release van Windows 8.1 heeft Microsoft een nieuwe manier van zoeken geïntroduceerd, genaamd Smart Search . Het is ontworpen om zoeken gemakkelijker en beter voor gebruikers te maken. Bij het uitvoeren van een zoekopdracht bevat de lijst met resultaten niet alleen lokale resultaten, zoals uw eigen bestanden en apps, maar ook resultaten van internet, geleverd door Bing. In een zeer recente update die wordt gedistribueerd via Windows Update, heeft Microsoft hun zoekalgoritmen verbeterd door een nieuwe functie toe te voegen: de mogelijkheid om zoekopdrachten in natuurlijke talen te begrijpen of, in technische termen, "Natural Language Understanding" . Laten we eens kijken wat dit betekent en hoe u er in Windows 8.1 van kunt profiteren.

BELANGRIJK: Voordat u doorgaat en experimenteert met wat in deze zelfstudie wordt getoond, moet u ervoor zorgen dat uw installatie van Windows 8.1 up-to-date is. U zou geen belangrijke updates moeten hebben om te installeren.

Wat is natuurlijk taalbegrip?

Bij het uitvoeren van een zoekopdracht op onze apparaten of op internet, gebruiken we zoekwoorden om te vinden waar we in geïnteresseerd zijn. Voer bijvoorbeeld de naam in van een bestand dat u zoekt op uw computer of typ de naam van uw favoriete band als je er informatie over wilt vinden.
Natural Language Understanding is het proces waarbij de belangrijke sleutelwoorden worden gescheiden van een natuurlijke context en ze worden gebruikt om de juiste zoekresultaten te retourneren. Neem bijvoorbeeld de volgende zin: "Ik wil iets nieuws koken vanavond". Een natuurlijke reactie zou zijn om nieuwe recepten voor het diner weer te geven en niet die die u in het verleden hebt bekeken. Natural Language Understript verwijdert deze zin uit de niet-relevante termen zoals 'I' of 'tot' en gebruikt de relevante termen, hun synoniemen en hun verwachte gebruik en probeert betere zoekresultaten te leveren. Het is een vrij moeilijke taak voor programmeurs, maar het biedt een betere zoekervaring voor gebruikers.

Natuurlijk taalbegrip in Windows 8.1

Allereerst wil ik u eraan herinneren dat Smart Search resultaten retourneert van uw bestanden, geïnstalleerde apps, systeeminstellingen, contacten, internet en apps uit de Store . Als u de basisbegrippen wilt leren over hoe het werkt, lees dan deze handleiding: Introductie van Windows 8.1: hoe werkt zoeken en hoe u het kunt gebruiken ?.
Vanwege deze nieuwe mogelijkheid voor natuurlijke taalverstaan, kunt u nu zinnen gebruiken bij het zoeken naar iets. Tijdens het experimenteren met de nieuwe manier van zoeken in Windows 8.1, heb ik geleerd dat sommige zoekopdrachten correct werden begrepen door het besturingssysteem en ik de juiste zoekresultaten ontving terwijl anderen dat niet waren, zelfs als ze me "natuurlijk" voelden.

Natuurlijke taalzoekopdrachten uitvoeren in Windows 8.1

Laten we aannemen dat je zoekt naar "hoe kleuren te veranderen" . Als je dit op het startscherm schrijft of als je de charm Zoeken gebruikt, wordt de link voor 'De achtergrond en kleuren veranderen bij Start' onmiddellijk geretourneerd.

Wat als u wilt leren hoe u de draadloze verbinding kunt inschakelen op uw laptop of tablet? Het is zo simpel als Windows 8.1 vragen "hoe wifi in te schakelen?" . Het weergegeven zoekresultaat is "Verbinden met een netwerk" .

Als u naar muziek wilt luisteren, zoek dan naar "luister naar muziek" en Windows 8.1 raadt u aan de muziek- app te starten.

Als u wilt weten hoe u de geïnstalleerde apps in Windows 8.1 verwijdert, typt u 'hoe apps te verwijderen' en Windows 8.1 deelt de juiste link.

Wanneer u niet gestoord wilt worden door allerlei meldingen, zoek dan naar "meldingen uitschakelen" en Windows 8.1 geeft alle meldingen weer die kunnen worden uitgeschakeld.

Helaas heeft Microsoft nog geen volledige lijst gepubliceerd met de typen natuurlijke taalzoekopdrachten die werken in Windows 8.1. Daarom zult u zelf moeten experimenteren en meer leren.

Sommige zoekopdrachten in natuurlijke talen werken niet in Windows 8.1

Zoals ik eerder al zei, zijn er enkele natuurlijke zoekopdrachten die niet werken, zelfs als u verwacht dat ze werken. In een vorig voorbeeld heb ik gezocht naar "luister naar muziek" en Windows 8.1 wees me naar de Music- app, wat geweldig is. Als u echter complexere zoekopdrachten uitvoert zoals 'naar rockmuziek luisteren', levert Slim zoeken geen zinvolle resultaten. In dit voorbeeld verwachtte ik dat Windows 8.1 mij de mogelijkheid gaf om een ​​afspeellijst te laden met alle muziek die de tag "rock" bevatte. In ruil daarvoor ontving ik slechts enkele suggesties voor zoekopdrachten op internet.

Hetzelfde probleem treedt op als u bijvoorbeeld zegt dat u uw favoriete band wilt beluisteren.

Conclusie

Deze verbeteringen aan de slimme zoekfunctie zijn veelbelovend en bieden in sommige scenario's nuttige zoekresultaten. Ik verwacht dat Microsoft haar zoekalgoritmen zal blijven verbeteren en hun effectiviteit in het omgaan met natuurlijke taalonderzoeken zal verbeteren.
Maar tot de volgende belangrijke update zou ik u willen vragen om te experimenteren en te zien hoe Smart Search omgaat met uw eigen zoekopdrachten in natuurlijke taal in Windows 8.1. Deel ook je bevindingen en indrukken nadat je deze functie hebt gebruikt.