Beoordeling

Herziening van de Canyon CND-SGM7 Gaming Mouse

Canyon is een bedrijf dat mobiele accessoires, pc-accessoires, multimedia- en gaming-randapparatuur aanbiedt. Ze hebben onlangs een nieuwe gamingmuis aangekondigd, de Canyon CND-SGM7. We wilden het apparaat testen en zien hoe goed het presteert, en nu zijn we klaar om onze conclusies te delen, nadat we het een week hebben getest. Lees verder om te ontdekken of Canyon CND-SGM7 de moeite waard is om te kopen of niet.

Unboxing van de Canyon CND-SGM7

De muis wordt verzonden in een kartonnen doos van het merk Canyon met een foto van het product zelf op de voorkant en geen details over de muis. De enige informatie over de muis aan de voorkant van de doos is de 3200 DPI GAMING MOUSE- tekst aan de linkerkant van de doos.

Het is de achterkant van de doos waar u de lijst met technische specificaties in meerdere talen kunt vinden.

De voorkant van de doos heeft een magnetische hoes die je kunt optillen om naar binnen te kijken. Zodra je hem optilt, kun je de muis zelf zien in een beschermende plastic verpakking.

Canyon heeft geen accessoires bij de muis ingepakt, dus je vindt alleen een gebruikershandleiding in de doos, samen met de muis zelf.

Hardwarespecificaties

De Canyon CND-SGM7 heeft een 3200 DPI optische sensor met een maximale volgsnelheid van 60 inch per seconde en een trackingversnelling van 30 g. Het heeft een maximale polling-snelheid van 1000 Hz en het apparaat is compatibel met Windows 7, 8, 8.1 en Mac OS-systemen.

De muis heeft een gemiddelde grootte, niet te groot maar ook niet te klein. De afmetingen zijn 125 x 42 x 91 mm. Dat is 4, 92 x 1, 65 x 3, 58 inch.

Je vindt de volledige lijst met specificaties hier: Canyon CND-SGM7 - Specificaties.

De Canyon CND-SGM7 gebruiken

We hebben de Canyon CND-SGM7 gebruikt voor een breed scala aan activiteiten, van games tot kantoorwerk. De muis werkte heel goed in alle games waarin we het gebruikten, inclusief first person shooters, RPG's en zelfs MOBA's.

We hebben geen vertragingen of trage reactietijden ondervonden en de gebruikerservaring verliep soepel. We waren blij met de responsiviteit van dit apparaat en het heeft ons echt verrast, afkomstig van een fabrikant die wereldwijd niet zo beroemd is.

Het ontwerp van de muis is duidelijk gericht op gamers en het blauwlicht-ademende effect is een leuke toevoeging. Een ander positief aspect is het gebruik van een gevlochten USB-kabel, die het risico van breuk minimaliseert.

We waarderen de aanwezigheid van de zijknoppen en de meerkleurige LED in het scrollwiel dat van kleur verandert wanneer u het DPI-niveau wijzigt.

Als een nadeel, de bouwkwaliteit voelt niet zo stevig als we zouden verwachten, waardoor een algemeen beeld ontstaat van goedkoop plastic.

Al met al heeft de Canyon CND-SGM7 een goede indruk op ons gemaakt, omdat het een meer dan degelijke gamingmuis is. Deze conclusie is echter alleen van toepassing op de hardware zelf. De software daarentegen is een heel ander verhaal, zoals je in het volgende gedeelte zult zien.

Software en stuurprogramma's

Hoewel de Canyon CND-SGM7 direct uit de doos correct door Windows 8.1 werd gedetecteerd, is er ook een stuurprogramma van Canyon dat de gebruikerservaring zou moeten verbeteren.

Na installatie hebben we toegang gekregen tot enkele instellingen die de gebruikerservaring voor deze muis kunnen verbeteren.

De software-interface is opgesplitst in vijf secties:

  • HOME BASE - Deze sectie doet niets anders dan u informeren over de technische specificaties van de muis.
  • HOOFDFRAME - Hier kunt u de scrollsnelheid, de dubbelkliksnelheid, muisacceleratie en het gevoeligheidsniveau definiëren en opslaan. Althans in theorie, omdat de software bijna altijd crashte toen we probeerden een profiel op te slaan.
  • KNOPINSTELLINGEN - Dit is de sectie waar u verschillende functies van de beschikbare muisknoppen opnieuw kunt toewijzen, de polling-snelheid en de DPI kunt wijzigen.
  • LICHTINSTELLINGEN - Hier kunt u de intensiteit en het pulsatieniveau van het blauwe licht met het ademhalingseffect wijzigen. Je kunt het ook uitschakelen als je dat wilt.
  • ONDERSTEUNING / UPDATES - In theorie zou dit gedeelte ofwel een webbrowser-tab moeten openen om naar de pagina met stuurprogramma's te gaan of de driver direct bij te werken. In de praktijk doet het niets.

De software is traag in het toepassen van de instellingen die je maakt en hij crashte vaak op ons Windows 8.1 testsysteem, waardoor de algehele ervaring van het gebruik ervan behoorlijk vervelend was. We hopen dat Canyon hun software in toekomstige updates zal verbeteren, omdat dit een belangrijk aspect is voor gamers, vooral voor degenen die veel reizen en hun muizen op meerdere systemen gebruiken.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Hoewel het goed is om te zien dat bedrijven proberen de uitdaging aan te gaan en nieuwe gaming-randapparatuur aan te bieden, is het niet zo goed om te zien dat ze de taak maar half gedaan krijgen. De Canyon CND-SGM7 is een goede muis vanuit een hardware-oogpunt, maar de software is buggy en het maakt de hele gebruikerservaring minder plezierig. We raden deze muis alleen aan aan gebruikers die een betaalbare gamingmuis nodig hebben die niet over het budget beschikt voor duurdere modellen en die het goed doen met het gebruik van vrij gemiddelde software en bugs.