Beoordeling

Gratis Android-spel van de maand - Herhaling van Afterloop

Als we games zouden categoriseren, zouden we dat kunnen doen met veel parameters en er zijn zoveel genres dat onze kop zou kunnen draaien als we ze allemaal zouden noemen. Maar er is een heel eenvoudige manier om games op te splitsen in twee verschillende categorieën: er zijn snelle en trage games. Als je iets wilt dat niet alles te maken heeft met reactietijden en bloedstollende actie, dan ben je op de beste plek terechtgekomen. Deze maand raden we een geheel nieuw puzzelspel aan dat niet alleen verbluffend is, maar ook behoorlijk wat werkuren uit je leven kan stelen. Lees onze recensie om Afterloop voor Android te leren kennen:

Maak je hoofd leeg!

Meestal, wanneer we tegenwoordig over puzzelspellen horen, hebben we de neiging om na te denken over Bejeweled-klonen en dergelijke, die allemaal dezelfde gameplay bieden, met enigszins gevarieerde grafische afbeeldingen en niets nieuws aan het genre toevoegen. Gelukkig is Afterloop een heel ander spel, ook al past het in hetzelfde genre.

Deze puzzel komt van de kleine Indie-game-ontwikkelaar Studio eXiin, opgericht en gerund door maar twee mensen: Seb en Sam. Deze twee jongens slaagden erin om een ​​van onze favoriete puzzelspellen terug te brengen met een paar mooie wendingen en verschillende moderne toevoegingen. De gameplay van een puur klassiek puzzel-achtig spel past perfect bij de moderne sfeer, graphics en functies, en creëert een echt geweldig mobiel spel - dat trouwens beschikbaar is voor zowel iOS als Android (we hebben de Android-versie getest ).

Herinner je je een oud, klassiek puzzelspel genaamd Sokoban? Het is een vorm van transportpuzzel, waarbij de speler dozen of kratten in een magazijn rondduwt om ze naar opslaglocaties te krijgen. Deze game had veel verschillende implementaties op mogelijk elk denkbaar platform, dus we zijn er vrij zeker van dat je op zijn minst een Sokoban-achtige game hebt gezien of mogelijk hebt gespeeld.

Afterloop is iets vergelijkbaars, maar nog steeds anders. Onze avatar, het hoofdpersonage dat we besturen, is een robot genaamd PR8 die op reis is om zijn broers en zussen te redden. Jij bent degene die verantwoordelijk is om hem door de levels te loodsen en andere robots op weg te helpen. Het spel is in wezen een gigantisch labyrint met meer dan 300 niveaus van verschillende moeilijkheidsgraden.

Elk niveau is een klein spel dat erg lijkt op een spel van Sokoban, waar je een puzzel krijgt aangeboden: op een niveau zijn er een aantal kisten die je in een richting kunt duwen, afhankelijk van de markeringen op de kist. Sommige kisten kunnen alleen verticaal worden geduwd, andere alleen horizontaal, terwijl er enkele zijn die op beide manieren kunnen worden gepusht.

Het doel van elk niveau is om de uitgang te bereiken door de kratten weg te duwen om een ​​pad vrij te maken. Natuurlijk wordt dit steeds ingewikkelder naarmate je verder komt in de levels. De ruimte is altijd beperkt, dus je wilt misschien twee keer nadenken voordat je die push maakt. Na een tijdje zullen gekoppelde kratten verschijnen: kratten met dezelfde kleur bewegen samen, zelfs als ze ver van elkaar verwijderd zijn. Dit betekent dat als je een gele kist naar links duwt, alle andere gele kisten naar links zullen bewegen, ongeacht waar ze zich bevinden - als ze niet worden geblokkeerd door een andere kist of een muur natuurlijk.

Als aangrenzende kratten in dezelfde richting kunnen bewegen, kun je er meerdere tegelijkertijd duwen, waardoor blokken kisten ontstaan ​​- deze extra eigenschappen creëren een aantal hele harde puzzels, waarbij er maar één specifieke reeks zetten is waarmee je kunt finishen een bepaald niveau.

De game kan in vier verschillende modi worden gespeeld: Adventure, Collect Mania, Time Attack en Perfect Moves . Avontuur is de basismodus en je moet een niveau voltooien in deze modus om het in andere modi te kunnen spelen. Hier kun je sterren verzamelen op de niveaus (drie op elk), en als je genoeg sterren verzamelt, krijg je een sleutel.

Na een bepaald aantal niveaus bevindt de volgende set zich achter een gesloten deur, dus je moet een minimum aantal sterren verzamelen om door te gaan naar de volgende fase van het spel met behulp van de toetsen. Soms kun je niet alle sterren oppikken door de puzzel van het level op te lossen, moet je extra zetten doen, misschien zelfs degenen die anders het level zouden laten mislukken. Geen zorgen, u kunt elk niveau zo vaak opnieuw starten als u wilt en u kunt stappen zelfs een paar keer ongedaan maken door tijdmunten te gebruiken.

In Collect Mania moet je elke tegel van het level passeren, in Time Attack moet je het level in een bepaalde tijd voltooien, terwijl je in Perfect Moves een beperkt aantal pushs hebt om het level te voltooien.

De niveaus zijn verbonden met gangen en na elk niveau kun je stukjes verzamelen, die kunnen worden gebruikt om extra's aan te schaffen, zoals de oplossing voor een niveau waarop je vastzit, tijdmunten of de tijdslimiet voor het invoeren van munten. Je kunt ook heen en weer schakelen tussen niveaus, zodat je ze niet achter elkaar hoeft te doen.

Welkom in een magische wereld

Op sommige niveaus zijn er magische kratten die op een platform moeten worden geduwd om de muren van het niveau naar beneden te brengen en de weg naar voren te openen. Deze zijn vrij zeldzaam, maar bieden een interessante aanvullende puzzel.

Je avatar is een grappige kleine robot genaamd PR8 die heel blij is elke keer dat je een level voltooit, verdrietig wordt als je een onherroepelijke fout maakt op een niveau, en over het algemeen goed is om naar te kijken. Hij kan worden aangepast met tientallen skins - sommige hiervan worden toegekend voor je prestaties, terwijl anderen kunnen worden gekocht voor bits of echt geld.

Ja, er zijn in-app-aankopen in Afterloop, maar gelukkig zijn ze allemaal echt gamervriendelijk en ruïneren ze de game-ervaring niet, door het spel pay-to-win te maken. Je kunt skins voor PR8, bits en tijdmunten kopen of de tijdslimiet voor munten verhogen, maar zelfs als je geen geld wilt uitgeven, blijft het spel absoluut speelbaar, de aankopen bieden geen oneerlijk voordeel. Het enige vervelende neveneffect hiervan zijn de meldingen die het spel van tijd tot tijd verzendt - deze zijn niet erg welkom en eerder irritant dan nuttig.

De wereld in Afterloop is prachtig en magisch gemaakt, met landschappen variërend van groene bossen en weelderige oerwouden tot dorre woestijnen en vulkanische aslanden. Dit gaat gepaard met zeer discrete geluidseffecten en een muzikale score die zelfs op lange termijn niet vervelend wordt. De hele gamewereld is heel gastvrij en leuk, en het heeft helemaal geen geweld, wat Afterloop een geweldige keuze voor je kinderen maakt.

En als je een completist bent, is het goed om te weten dat de game niet alleen de tijd en het aantal pogingen meet om een ​​level te voltooien, maar ook statistieken biedt en omdat Google Play Games Services is geïmplementeerd, kun je vergelijk je scores met je vrienden of met iedereen die de game speelt. Er zijn niet minder dan 23 prestaties om te ontgrendelen.

Downloaden: Afterloop

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Het is goed om te weten dat gamen tegenwoordig niet alleen gaat om snelheid, snelle veldslagen, actie en geweld. Je kunt je alleen verheugen wanneer je een game als Afterloop tegenkomt . In veel opzichten is het vergelijkbaar met The Path to Luma dat we eerder hebben besproken, omdat we daar ook een robotachtige entiteit hadden om te besturen, puzzels op te lossen en een magische wereld om te verkennen.

Gelukkig zijn dit allemaal positieve overeenkomsten, en Afterloop voegt er nog veel meer aan toe. De puzzels worden op de een of andere manier niet repetitief en het is leuk om van niveau naar niveau te gaan en te zien hoe andere robots worden bevrijd dankzij je vaardigheden. Inhoudelijk kunnen we geen klachten hebben: er zijn 300 niveaus die in vier speltypen kunnen worden opgelost, wat samen 1200 verschillende ervaringen oplevert. Gecombineerd met een enorme en kleurrijke wereld, een bijpassende muzikale score en vele andere kleine, maar erg leuke functies zoals het ongedaan maken, maken ze van Afterloop een spel dat gemakkelijk de favoriet van iedereen kan worden, ongeacht hun leeftijd of politieke voorkeur. Ga je gang en duw wat dozen!