Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Beoordeling van Bitdefender Mobile Security 2016

Als u een Android-gebruiker bent zoals velen van ons, weet u waarschijnlijk al dat de hoge mate van aanpasbaarheid van het besturingssysteem en de enorme keuze aan beschikbare gratis apps ook betekent dat het gebruik van dit platform een ​​hoger beveiligingsrisico betekent. Gelukkig is er ook een hoog aantal beveiligingsproducten beschikbaar voor Android: sommige echt goed, sommige niet zo veel. Als u meer wilt weten over een van de leiders van de beveiligingsmarkt, lees dan deze recensie van Bitdefender Mobile Security 2016:

Bitdefender Mobile Security - Wat kan het voor u betekenen?

Zoals de naam al doet vermoeden, is Bitdefender Mobile Security voor Android meer dan alleen een antivirussoftware: het is een volledig beveiligingspakket met veel modules die u kunnen helpen uw Android-apparaat met een hoge mate van veiligheid te gebruiken. Voor een jaarlijkse prijs van 14.95 $ (of 9.95 euro) krijg je de volgende modules:

  • Malware Scanner - dit is de antivirusmodule die zorgt voor alle ongewenste apps en kwaadaardige software. Het heeft een on-demand scanner en ook een automatische scanengine.
  • Privacy Advisor - controleert uw applicaties en beoordeelt uw privacy op basis van wat u gebruikt. De beoordeling is gebaseerd op hoe uw apps uw persoonlijke gegevens gebruiken.
  • Webbeveiliging - biedt u een veilige browse-ervaring en brengt u op de hoogte van gemelde aanvalssites of gevaarlijke webpagina's.
  • Anti-Diefstal - houdt je telefoon bij, zodat je hem kunt lokaliseren of op slot kunt doen als hij verloren raakt of wordt gestolen.
  • App Lock - u kunt uw applicaties vergrendelen met PIN-codes, zodat ze niet toegankelijk zijn voor iedereen die uw apparaat in handen krijgt.

Naast deze vijf hoofdmodules, heeft Bitdefender Mobile Security 2016 ook een dashboard waarop u kunt controleren of uw apparaat veilig is, lees belangrijke beveiligingsboodschappen, zie wanneer de laatste beveiligingsscan is uitgevoerd en start er meteen een door te tikken op Scannen starten . De laatste module, Rapporten, bevat recente veiligheidsgerelateerde gebeurtenissen en complete beveiligingsrapporten voor de huidige en vorige weken.

Bitdefender Mobile-beveiliging voor Android instellen

Voor het testen van deze beveiligingsoplossing hebben we een OnePlus One-smartphone gebruikt met Cyanogen OS 12.1 op Android 5.1.1. Na het downloaden van Bitdefender Mobile Security vanuit de Google Play Store hebben we het met ons Bitdefender-account ondertekend. Als u er geen hebt, kunt u deze maken bij het starten van de app of op de website Mijn Bitdefender.

Het eerste dat u moet doen, is een beveiligingsscan uitvoeren - de app adviseert dit ook, het neemt slechts een tik op. Als u klaar bent met de scan, moet u ook de antidiefstalmodule instellen: om dit te laten werken, moet u beheerdersrechten aan de toepassing geven, een pincode invoeren die door antidiefstal en de telefoon van een vriend moet worden gebruikt nummer dat u kunt gebruiken voor afstandsbediening als uw apparaat is verloren of gestolen. Dat is alles wat u hoeft te doen, alles werkt out-of-the-box, zonder speciale configuratie.

OPMERKING: De Bitdefender Mobile Security die u kunt downloaden van de Google Play Store, is een proefversie van 14 dagen van de beveiligingssuite. Om het te blijven gebruiken nadat de proefperiode is verlopen, moet u een licentie aanschaffen op de Bitdefender-website. Zodra u een licentiesleutel hebt verkregen, kunt u deze invoeren door op Activatiecode te tikken in het hoofdmenu van de app.

Bitdefender Mobile Security instellen is een zeer eenvoudig en eenvoudig proces, u hebt geen speciale kennis nodig om het te doen, aangezien het net als elke andere app uit de Google Play Store wordt geïnstalleerd. Het feit dat het een Bitdefender-account nodig heeft, is een beetje omslachtig, maar het is een gratis account, je kunt er een vrij snel krijgen en je zult geen spam-berichten ontvangen. De algehele installatie-ervaring is erg goed, omdat je eigenlijk niet veel hoeft in te stellen naast de Anti-Theft-module: de app werkt gewoon.

De Malware-scanner gebruiken

Zoals we eerder hebben opgemerkt, heeft de Malware Scanner twee werkingsmodi: handmatig en automatisch. Als u een handmatige scan wilt starten, tikt u op Scannen starten op de pagina Malwarescanner . Hiermee wordt je apparaat gescand op malware en worden de resultaten van de scan weergegeven.

De automatische scanengine, Autopilot genaamd, is altijd ingeschakeld, dus u hoeft er niets aan te doen. Hiermee worden alle apps bij de installatie en bij het bijwerken gescand en wordt u geïnformeerd over mogelijke bedreigingen. Met Bitdefender kunt u ook nieuw geïnstalleerde apps onmiddellijk vergrendelen met een pincode en eventuele privacykwesties over hen weergeven.

De Malware Scanner bleek een zeer snelle te zijn, omdat het in een kwestie van seconden ongeveer 20 GB aan gegevens scande. De altijd-aan Autopilot maakt deze module zeer nuttig omdat alle gebruikers zeker beschermd zullen zijn tegen kwaadwillende apps, omdat ze zeker een permanente bescherming geactiveerd zullen hebben.

Gebruik van de Privacy Advisor

Het doel van de Privacy Advisor is u te informeren over toepassingen die een risico kunnen vormen voor uw persoonlijke informatie. Nadat u deze module hebt geopend, krijgt u een Privacyscore die een goed overzicht moet bieden van hoe veilig uw apparaat is met betrekking tot uw persoonlijke gegevens. Naast de score ziet u ook een lijst met applicaties die iets met uw gegevens te maken hebben.

Helaas is de Privacy Advisor niet zo'n handig hulpmiddel als het klinkt: de meeste applicaties die we tijdens het testen op ons apparaat hadden, werden niet geanalyseerd door Bitdefender, dus hun privacyscore werd alleen geschat als aanwijzingen op basis van de door hen vereiste machtigingen. Dit maakt de Privacy Advisor meer als een overzicht van alle app-machtigingen, omdat het u niet echt een hint geeft over welke apps echt gevaar kunnen opleveren. Facebook wordt bijvoorbeeld weergegeven als niet geanalyseerd, maar met vijf mogelijke privacydreigingen op basis van de machtigingen.

Toch kan het filter in de Privacy Advisor handig zijn: hiermee kunt u toepassingen filteren op basis van hun rechten, zodat u snel kunt zien welke u geld kunt kosten, of welke uw locatie kunnen volgen.

De Privacy Advisor zou een erg nuttige tool kunnen zijn, als veel applicaties zouden worden geanalyseerd door Bitdefender. Op dit moment lijkt het meer op een overzicht van toepassingsrechten met een handig filter.