Tutorial

Hoe de lijst "Alle apps" te verbergen in het Startmenu van Windows 10

Het Start Menu van Windows 10 heeft veel veranderingen gezien sinds dit besturingssysteem voor het eerst werd gelanceerd. Een van de nieuwste wijzigingen is dat Microsoft heeft besloten om ons de lijst Alle apps te laten verbergen en deze alleen weer te geven als op een specifieke knop wordt gedrukt. Als je van de live-tegels in het startmenu houdt en je meestal niet met de lange lijst Alle apps hoeft te werken, is het misschien een goed idee om deze te verbergen in de standaardweergave. Hier is hoe het gedaan is in Windows 10 Creators Update of later:

OPMERKING: Deze handleiding is gemaakt voor Windows 10 Creators Update, die gratis beschikbaar zal zijn voor alle Windows 10-gebruikers, te beginnen met de lente van 2017. Vorige Windows 10-versies die vóór 2017 zijn uitgebracht, hebben deze functie niet terwijl nieuwer is versies doen.

Hoe de lijst "Alle apps" te verbergen in het Startmenu in Windows 10

Voordat we doorgaan en laten zien hoe u de lijst Alle apps in het menu Start kunt verbergen, laten we u eens kijken hoe het er normaal uitziet als het aan de linkerkant van uw startmenu wordt weergegeven :

De eerste stap die u moet nemen om de lijst Alle apps te verbergen, is door de app Instellingen te openen. Er zijn veel manieren om het te openen en een van de snelste is om op het tandwielpictogram te klikken / tikken in het Startmenu . Als je alle methoden wilt kennen om het te openen, lees dan deze handleiding: 9 manieren om de app Instellingen te openen in Windows 10.

Open in de app Instellingen de categorie Personalisatie .

Klik of tik links van het venster Instellingen op Start .

Zoek vervolgens aan de rechterkant van het venster naar een instelling met de tekst "Applijst weergeven in het menu Start" . Standaard moet de schakelaar worden ingeschakeld.

Schakel deze schakelaar uit.

Dat zou het moeten doen! Open nu uw startmenu en kijk hoe het eruit ziet zonder dat de lijst met alle apps wordt weergegeven.

Maar wat als u toegang tot de lijst Alle apps wilt ? Lees het volgende gedeelte van deze handleiding om te zien hoe het werkt.

Hoe toegang te krijgen tot de lijst "Alle apps" wanneer u deze hebt verborgen in uw Start-menu

Zodra u de lijst Alle apps in uw Startmenu heeft verborgen om deze opnieuw te openen, klikt of tikt u op de knop die aan de linkerkant van het menu wordt weergegeven.

Dit is hoe deze lijst eruitziet nadat je op deze knop hebt gedrukt:

Om terug te keren naar de tegelweergave, kunt u op de knop Vastgezette tegels klikken of tikken, of het Startmenu sluiten en weer openen.

Conclusie

Nadat mensen niet bleven klagen over het gebrek aan aanpassingsmogelijkheden voor het startscherm in Windows 8 en Windows 8.1, besloot Microsoft nooit dezelfde fout te maken met Windows 10. Zoals het lijkt, is het Start Menu in Windows 10 een continu werk in uitvoering, wordt verbeterd met elke nieuwe versie, wat alleen maar een goede zaak kan zijn voor ons gebruikers. Immers, hoe meer aanpassingsmogelijkheden we hebben, hoe beter we zijn, toch?