Anders

Kunstenaars ontdekken via Windows-thema's - Andreea Retinschi

Een foto zegt meer dan duizend woorden . Maar een goed imago is meer dan dat, het creëert een andere wereld waarin je verdwaalt, met personages voor wie je verliefd wordt. Dit is het gevoel dat je krijgt als je Andreea Retinschi's foto's bekijkt. In het interview van vandaag nodig ik je uit om een ​​jonge, getalenteerde (en mooie) fotograaf te leren kennen en de kans te krijgen om een ​​glimp van haar werk te ervaren via een thema voor Windows 7 en Windows 8.

Introductie van Andreea Retinschi

De fotografie van Andreea Retinschi is vooral gericht op portretten, mode en glamour en laat je een beetje buiten adem wanneer je het bekijkt. Het belang van elk detail, de helderheid en scherpte van haar foto's zijn elementen die bijdragen aan het uniek maken van Andreea's foto's.

Ze studeerde af in de fotografie- en communicatieklas aan de universiteit van Toronto en is van mening dat wat je zelf leert, door ervaring, belangrijker is, vooral als het gaat om fotografie.

Hoe en wanneer begon je passie voor fotografie?

Ik werd verliefd op fotografie tijdens de middelbare school. Ik nam een ​​les voor zwartwitfilmfotografie en ik vond het zo leuk dat ik het vervolg volgde, het jaar dat volgde. Het beslissende moment was op een dag dat ik alleen in de donkere kamer was en mijn foto's aan het ontwikkelen was. Ik besefte dat alles, van het plaatsen van de film in de camera tot het maken van de daadwerkelijke foto's en het ontwikkelen van de film, door mij was gedaan. Het was mijn creatie van top tot teen en ik hield van en hield dat gevoel vast. Toen later dat jaar iemand mij vroeg wat ik zou willen doen als ik nooit geld nodig had, wist ik dat het fotografie zou moeten zijn.

Hoe zou je je fotografische stijl beschrijven?

Kleuren en contrast. Sprookjes en dromen. Liederen en stilte.

Wat onderscheidt u volgens u van een portret?

Een speciale mix tussen een expressief model en een moment besprenkeld met een goede compositie en belichting. Props help ook :)

Hoe vind je locaties voor je foto's? Is er een bepaald moment van de dag dat je helpt om betere foto's te maken?

Ik houd mijn ogen open wanneer ik door de stad loop, vooral wanneer ik in een auto zit, ergens heen ga en de interessante locaties opsom die ik zie. Als ik kan kiezen, zal ik dat uur vlak voor zonsondergang altijd nemen. Ik ben geen fan van grote ochtenden. De prachtige diffuse verlichting van zonsondergangen doet het werk voor mij.

Wat maakt je enthousiast over fotografie en welke onderwerpen vind je het leukst?

Ik hou van dat moment waarop ik voel dat ik "de enige" heb genomen. Die foto die de ziel is van de hele fotoshoot. Ik doe soms zelfs een beetje dansen of spring rond. Het is nogal stom.

Op dit moment houd ik van delicate modellen met pre-Raphaelite functies, ovale gezichten en grote hertenogen, maar ik fotografeer vrijwel iedereen die die je ne sais quois heeft, ongeacht lengte of gewicht, of gelaatstrekken.

Bestaat er zoiets als "de perfecte foto"?

Als je me ziet dansen op een willekeurige openbare plek en ik een camera vasthoud, heb ik hem gewoon gepakt. Er is echt zoiets, maar het is niet universeel. Fotografie is niet wiskundig, dus er is geen definitief antwoord, er is altijd ruimte voor interpretatie. Wat perfect is voor mij zal niet voor anderen zijn, en vice-versa. Je moet gewoon denken aan een fotografie-wedstrijd, het is onmogelijk om het eens te worden over de exacte volgorde van de winnaars die de jury kiest.

Hoeveel tijd besteedt u aan het nabewerken van foto's versus het nemen van foto's?

Het is heel relatief. Ik doe soms 15 minuten aan fotoshoots omdat ik weet dat ik maar één definitieve foto wil, en soms schiet ik urenlang als er verschillende outfits en locaties bij betrokken zijn. De tijd in de nabewerking is gelijk verdeeld, soms heb ik slechts 15 minuten nodig, soms heb ik 15 uur nodig omdat ik gewoon niet kan beslissen wat er ontbreekt, soms is het alleen dat kleine verschil aan de linkerkant in contrast of de juiste chromatische.

Welke fotografische uitrusting en applicaties gebruik je?

Een Canon 5D camera met: 50 mm: F 1.4, 24-105 mm: F 4, 85 mm: F 1.8, Lens baby 50 mm Composer, Canon Speedlite 580 EXII flash en, natuurlijk, Adobe Photoshop.

Ben je een Mac of een pc?

Mac, voor altijd. :)

Wat waardeer je meer aan de MAC ten opzichte van de pc?

De gebruiksvriendelijkheid en design.

Geniet van Andreea Retinschi's Work a Windows Theme - Download Links

Andreea heeft een paar foto's van haar favoriete opnames met ons gedeeld, op basis waarvan we een geweldig thema voor Windows 7 en Windows 8 hebben gemaakt.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Andreea Retinschi. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg het werk van Andreea

Ik ben er zeker van dat je na het bekijken van de afbeeldingen in dit Windows-thema meer wilt zien van het werk van Andreea. Neem een ​​kijkje op Andreea's website en blijf op de hoogte van haar foto's door haar Facebook-fotopagina te volgen.

We willen Andreea bedanken voor haar samenwerking en we zien ernaar uit nog meer van haar werk te zien.