Tutorial

Hoe u uw smartphone kunt upgraden van Windows Phone 8.1 naar Windows 10 Mobile

Na een lange wachttijd is Microsoft eindelijk begonnen met het uitrollen van hun nieuwste mobiele besturingssysteem - Windows 10 Mobile - naar bestaande smartphones met Windows Phone 8.1. Niet alle Windows Phone 8.1-smartphones krijgen de update naar Windows 10 Mobile en, van degenen die het zullen krijgen, zullen niet alle apparaten het meteen ontvangen. Als u wilt weten of de update beschikbaar is voor uw smartphone, wanneer u de upgrade krijgt als deze vandaag niet beschikbaar is en kijk ook hoe u hem eerder dan later kunt downloaden, lees dan deze handleiding:

OPMERKING: voor het maken van deze upgradehandleiding hebben we een Nokia Lumia 930 gebruikt op Windows Phone 8.1, OEM- / landvariant Vodafone / Groot-Brittannië, die nooit deel uitmaakte van het Windows Insider-programma.

Is de upgrade naar Windows 10 Mobile beschikbaar voor mijn smartphone?

Windows 10 Mobile komt naar veel Windows Phone 8.1-smartphones, maar niet naar allemaal. Volgens Microsoft verschilt de beschikbaarheid van Windows 10 Mobile als een upgrade voor uw smartphone per apparaatfabrikant, apparaatmodel, land of regio, mobiele provider of zoekmachine, hardwarebeperkingen en andere factoren.

Dit is voorlopig de lijst met Windows Phone 8.1-smartphones die in aanmerking komen voor de upgrade naar Windows 10 Mobile: Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 640, Lumia 640XL, Lumia 730, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 532, 535, Lumia 540, Lumia 635 1 GB, Lumia 636 1 GB, Lumia 638 1 GB, Lumia 430, Lumia 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q en MCJ Madosma Q501.

Merk op dat deze lijst op elk moment kan veranderen. Als u uw apparaat niet ziet in de lijst, moet u deze webpagina regelmatig controleren om te zien of uw smartphone in de toekomst in aanmerking komt.

Om te controleren of uw Windows Phone 8.1-smartphone de upgrade naar Windows 10 Mobile kan uitvoeren, moet u een Advisor-app downloaden en installeren die Windows 10 Upgrade Advisor heet. We zullen meer vertellen over het hele proces in de sectie ' Je smartphone upgraden naar Windows 10 Mobile' van deze handleiding.

Wat zijn de vereisten voor het maken van de upgrade naar Windows 10 Mobile?

Als u in aanmerking komt voor een upgrade naar Windows 10 Mobile, moet u voordat u het updateproces start ervoor zorgen dat uw Windows Phone 8.1-smartphone aan een paar belangrijke criteria voldoet:

  • Op uw smartphone is Windows Phone 8.1 GDR1 of hoger geïnstalleerd.
  • Uw smartphone heeft voldoende vrije opslagruimte om de upgrade te downloaden en uit te voeren. Windows 10 Mobile is groot en neemt ongeveer 1, 4 GB of meer in beslag. We raden u aan ervoor te zorgen dat u ten minste het dubbele aantal vrije ruimte op uw smartphone hebt. In de meeste gevallen zou 3 GB vrije ruimte voldoende moeten zijn.
  • Uw smartphone is verbonden met een draadloos netwerk. Zoals we zojuist hebben gezegd, Windows 10 Mobile is groot en Wi-Fi internettoegang is vereist om de upgrade te krijgen. Een mobiele verbinding zou te traag zijn en zou waarschijnlijk hoge kosten met zich meebrengen.
  • Zorg ervoor dat uw Windows Phone 8.1-smartphone ten minste 80% batterij bevat voordat u begint met het upgradeproces. Dit is geen advies van Microsoft, het is gewoon van ons en het is gebaseerd op onze persoonlijke ervaring uit het verleden: als uw batterij sterft voordat de upgrade volledig is voltooid, kan uw apparaat onbruikbaar worden.

Het upgraden van uw smartphone van Windows Phone 8.1 naar Windows 10 Mobile zou een soepele en eenvoudige ervaring moeten zijn. Hier zijn de stappen die u vanaf hier moet nemen:

Stap 1. Start de Windows 10 Upgrade Advisor-app

Microsoft heeft een app uitgebracht waarmee je de upgrade naar Windows 10 Mobile kunt uitvoeren. Het wordt Upgrade Advisor genoemd en het zal:

  • Controleer of de update naar Windows 10 Mobile beschikbaar is voor uw specifieke smartphone.
  • Help ruimte op uw smartphone vrijmaken zodat u de upgrade kunt starten.

Om de Upgrade Advisor- app te krijgen, probeert u waarschijnlijk de Store op uw smartphone te starten en ernaar te zoeken. Helaas lijkt dit nu niet te werken, althans niet op onze Windows Phone 8.1-smartphones.

U kunt de app Upgrade Advisor echter rechtstreeks vinden als u uw smartphone gebruikt om deze webpagina te bezoeken: Windows 10 Upgrade Advisor. Om het nog verwarrender te maken, heet de app UpdateAdvisor op de Windows Store- website, maar nadat je de app hebt geïnstalleerd, wordt de naam omgezet in Upgrade Advisor .

Nadat de Store de pagina van de app heeft geladen, tikt u op de knop Installeren onder aan het scherm.

Nadat de Upgrade Advisor- app is geïnstalleerd, vindt u deze in uw Apps- lijst. Tik op het item om de app te starten.

Je wordt begroet door een welkomstscherm waar de app je vertelt wat het kan doen. Tik op de knop Volgende om te zien of de Windows 10 Mobile-upgrade beschikbaar is voor uw smartphone.

Als Windows 10 Mobile beschikbaar is voor uw smartphone, zou u een melding moeten zien dat dit zo is. Als u uw smartphone de stappen wilt laten uitvoeren die nodig zijn voor de upgrade, tikt u op om de optie 'Windows 10-upgrade inschakelen' aan te vinken en tikt u vervolgens op Volgende .

De Upgrade Advisor- app controleert de updates die uw Windows Phone 8.1 nodig heeft en wanneer u klaar bent, wordt u gevraagd om "Ga naar Phone Update in Instellingen om Windows 10 te downloaden en installeren" . Tik op Gereed om door te gaan.

Ga naar de volgende pagina van deze tutorial en leer hoe je je voorbereid op Windows 10 Mobile en hoe je de update zelf installeert.

Stap 2. Bereid je voor op Windows 10 Mobile

Op dit moment zou je Windows Phone 8.1-smartphone al moeten beginnen met het downloaden van de bestanden die nodig zijn om de upgrade naar Windows 10 Mobile uit te voeren. Zoals gevraagd door de Upgrade Advisor- app, zou u nu de instellingen van uw smartphone moeten openen. Een snelle manier om dat te doen, is door op het item Instellingen te tikken in uw Apps- lijst.

Blader vervolgens totdat u de vermelding voor de telefoonupdate vindt en tik erop.

U zou moeten zien hoe uw smartphone de bestanden downloadt die nodig zijn voor de upgrade naar Windows 10 Mobile. Deze bestanden nemen nogal wat ruimte in en het duurt even voordat uw smartphone ze allemaal heeft. Een andere belangrijke factor voor hoe snel u ze zult krijgen, is uw internetverbinding Wi-Fi verbindingssnelheid. Voor ons, hier in Roemenië, was dit proces redelijk snel, althans volgens Bernie Sanders. :)

Wanneer alle updates zijn gedownload, heeft uw Windows Phone 8.1-smartphone enige tijd nodig om het proces "Voorbereiden voor installatie" te doorlopen.

Eindelijk, wanneer alles gereed is, meldt Windows Phone 8.1 u dat "een update klaar is om te installeren" .

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om de Microsoft Serviceovereenkomst te lezen en te accepteren. Dit is het laatste dat u ziet voordat Windows 10 Mobile op uw apparaat wordt geïnstalleerd. Als u klaar bent om door te gaan met de installatie, tikt u op de knop Accepteren . Als u nog steeds tijd nodig hebt om alles goed te overdenken, tikt u nu niet op om de installatie uit te stellen.

Stap 3. Upgrade naar Windows 10 Mobile

Nadat u de Microsoft Serviceovereenkomst hebt geaccepteerd en u op de accepteerknop tikt, wordt de installatie van Windows 10 Mobile gestart.

Uw smartphone wordt opnieuw opgestart en gedurende een tijdje worden op het scherm twee draaiende tandwielen weergegeven.

Na ongeveer een half uur start uw smartphone opnieuw op. Vervolgens zal het beginnen met het migreren van uw gegevens van het oude Windows Phone 8.1-besturingssysteem naar uw nieuw geïnstalleerde Windows 10 Mobile. Wacht daar, want dit zal enige tijd duren. Op onze Lumia 930 moesten we nog 15 minuten wachten voordat de migratie was afgelopen.

En tot slot, Windows 10 Mobile is in gebruik! Het is tijd voor jou (en ons) om plezier te maken met alle nieuwe functies die het met zich meebrengt.

Conclusie

Zoals u ziet, is het hele proces van het upgraden van een Windows Phone 8.1-smartphone naar Windows 10 Mobile eenvoudig te doen. Er zijn geen ingewikkelde stappen nodig en alles zou in minder dan een uur voorbij moeten zijn. We hebben lang gewacht totdat Windows 10 Mobile beschikbaar werd gesteld aan eigenaars van Windows Phone 8.1-smartphones, maar het gebeurde uiteindelijk. Nu is het tijd om te beginnen met spelen met alles wat Windows 10 Mobile te bieden heeft. Verwachtte u Windows 10 Mobile net zo gretig als wij? Wat denk je ervan nu je het hebt op je smartphone?