Beoordeling

Beoordeling van Microsoft Lumia 640 XL - een goede smartphone voor zakelijke gebruikers

Microsoft Lumia 640 XL is een van de twee smartphones die wordt geleverd met Windows Phone 8.1 Update 2 geïnstalleerd. Het is bedoeld om de Lumia 1320 te vervangen en het is een betaalbare phablet met Windows Phone. Microsoft heeft er in vrij lange tijd nog geen uitgebracht. Op het gebied van hardware-specificaties valt de Lumia 640 XL op door zijn genereuze batterij en camera. Maar hoe zit het met de echte gebruikerservaring? We namen deze nieuwe smartphone voor een spin en we zijn klaar om onze conclusies te delen in deze review:

Hardwarespecificaties & verpakking

De verpakking voor de Microsoft Lumia 640 XL is dezelfde als die voor andere Microsoft Lumia-apparaten. Je kunt foto's zien met deze smartphone aan de voor- en achterkant van de doos.

Als je de doos opent, zie je meteen de Lumia 640 XL.

In de doos vindt u ook de batterij, de oplader, gebruikershandleidingen in verschillende talen en de garantie. Er is geen USB-kabel en er is geen hoofdtelefoon meegeleverd. Dit is een beetje ongelukkig voor een smartphone.

Microsoft Lumia 640 XL is verkrijgbaar in twee varianten: 4G LTE en Dual Sim 3G. We hebben de 4G-variant ontvangen om te testen. Qua kleuren is het verkrijgbaar in wit, blauw, zwart en oranje. We hebben de oranje versie ontvangen.

De Lumia 640 XL heeft een groot 5, 7-inch IPS LCD-scherm, met een resolutie van 1280x720 pixels en ClearBlack-technologie, die wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Helaas bevat het niet de supergevoelige aanraking die beschikbaar is op Lumias. aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 400 quad-coreprocessor met 1200 MHz, 1 GB RAM-geheugen en heeft 8 GB aan opslagruimte die kan worden uitgebreid met behulp van een MicroSD-kaart. De batterij is genereus op deze smartphone omdat deze een capaciteit heeft van 3000 mAh De camera aan de achterzijde van de Lumia 640 XL heeft 13 megapixels en wordt geleverd met Carl ZEISS-optieken, LED-flitser en autofocus, en profiteert ook niet van de PureView-technologie en biedt geen enkele optische beeldstabilisatie. De camera aan de voorzijde heeft 5 megapixels en is in staat Full HD-video's op te nemen. Wat connectiviteit betreft, hebt u ondersteuning voor USB 2.0, Bluetooth 4.0 en draadloos netwerken met behulp van de 802.11 b / g / n-standaarden. XL is geschikt voor het detecteren en gebruiken van alleen 2, 4 GHz draadloze netwerken. Het is niet in staat om met 5GHz draadloze netwerken te werken. Ook ontbreekt de ondersteuning voor de moderne 802.11 ac-standaard. Als het gaat om de afmetingen, is dit een grote smartphone: hij heeft een hoogte van 157, 9 mm (6, 2 inch) en een breedte van 81, 5 mm (3, 2 inch), is 9 mm (0, 3 inch) dik en weegt 171 gram (603 gram) ). Als u een gedetailleerdere beschrijving van al zijn specificaties wilt, ga dan naar deze pagina: Microsoft Lumia 640 XL LTE - Gedetailleerde specificaties. Over het algemeen heeft Microsoft Lumia 640 XL zeer goede specificaties voor zijn prijsklasse. De hardware moet in staat zijn om te gaan met alle apps en games die je ermee gooit. Het nadeel is dat de verpakking geen koptelefoon of USB-kabel bevat.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Microsoft Lumia 640 XL maakt gebruik van verwisselbare achteromslagen die u eenvoudig kunt verwijderen en wijzigen. We denken dat het een stuk steviger aanvoelt dan de Lumia 1320, die een beetje fragiel aanvoelde toen we hem vorig jaar testten. Toegang krijgen tot de SIM-slot (s) en de MicroSD-sleuf is heel eenvoudig. Ook kan het vervangen van de batterij zonder problemen worden uitgevoerd.

De Lumia 640 XL heeft geen hardwareknoppen voor de camera, voor Back, Home en Search . Voor een smartphone met twee camera's met redelijk goede resoluties en optica is de ontbrekende cameraknop een behoorlijke teleurstelling. Het display op de Microsoft Lumia 640 XL is echt goed. Het is zeker beter dan dat van zijn voorganger: Lumia 1320. De ClearBlack-technologie laat het zeker zien en je zult genieten van zeer goede zwart-witniveaus. Het heeft een goed contrast en kleurweergave, goede kijkhoeken en profiteert veel van de omgevingslichtsensor. U zult geen problemen hebben wanneer u het buiten gebruikt. Zoals eerder vermeld, heeft het display geen supergevoelige aanrakingen en kunt u het niet gebruiken terwijl u handschoenen draagt.

De knoppen aan de rechterkant van deze smartphone zijn gemakkelijk toegankelijk, ook al is de telefoon vrij groot. Ze voelen zich echter een beetje rigide en je moet een beetje harder drukken om ze te laten reageren op je commando's. Gezien het feit dat dit een betaalbare smartphone is voor zakelijke gebruikers, zijn we over het algemeen tevreden over de bouwkwaliteit die de Microsoft Lumia 640 XL biedt. Het sterke punt is de kwaliteit van het scherm en het zwakke punt is het ontbreken van hardwareknopen, vooral die voor de camera.

De smartphone-ervaring op Microsoft Lumia 640 XL

De telefoonervaring op de Microsoft Lumia 640 XL is redelijk goed. De kwaliteit van onze audio-conversaties was altijd goed. De stem aan de andere kant was luid, helder en helder en de andere partij hoorde ons altijd goed. De luidspreker op de Lumia 640 XL is vrij luid en goed voor een smartphone. Als je het wilt gebruiken om naar muziek te luisteren of video's te bekijken, zul je niet teleurgesteld zijn. Het grote scherm is vooral goed voor het bekijken van video. We gebruikten ook onze eigen hoofdtelefoons en we waren opnieuw tevreden met de kwaliteit van de audio-ervaring die Lumia 640 XL biedt. Het besturingssysteem biedt verschillende audiobewerkingen, zoals virtual surround en een equalizer. Beide doen goed werk om uw audio-ervaring te verbeteren. Het besturingssysteem werkt erg goed op de Lumia 640 XL. Daar hebben we geen hapering in onze tests en alle apps liepen soepel. De enige app waarmee we problemen hadden was de MultiBench 2-benchmarkapp die de tests de eerste paar keren dat we deze testten niet afmaakte. Na een paar runs werkte het en toen hadden we er helemaal geen problemen mee. Games zullen ook goed draaien op deze smartphone omdat het de hardware biedt die u nodig hebt om alles uit te voeren dat beschikbaar is voor Windows Phone. Zakelijke gebruikers zullen genieten van functies zoals de ingebouwde VPN-toegang, de mogelijkheid om hun werkplekaccounts toe te voegen, de mogelijkheid om hun schermen te projecteren op schermen met Miracast-ondersteuning enzovoort. Het Glance-scherm is ook een pluspunt. Windows Phone-gebruikers waarderen deze functie zeer en je zult blij zijn te horen dat het beschikbaar is voor Lumia 640 XL en het is net zo configureerbaar als altijd.

Het enige belangrijke nadeel dat we hebben gevonden, zijn de softwareknoppen voor Back, Home en Search . Ze zijn soms met fouten en moeilijk te zien op het scherm. De hardwareknoppen zijn zoveel beter en het is jammer dat ze ontbreken.

De 3000 mAh-batterij is echt indrukwekkend, zoals u later zowel in onze benchmarks zult zien, als in het echte leven. Als u deze smartphone niet vaak gebruikt, kan de batterij maximaal twee dagen meegaan. In de meeste gevallen zul je geen problemen hebben om een ​​volledige dag door te gaan zonder het op te laden, zelfs als je er veel gebruik van maakt. Een ander voordeel is het feit dat de batterij verwijderbaar is, zodat u altijd een reserve kunt kopen en deze kunt vervangen wanneer deze leeg is.

Over het algemeen biedt Microsoft Lumia 640 XL een zeer goede smartphone-ervaring, vooral als u de prijs ervan bekijkt. Je krijgt een scherm van goede kwaliteit dat vrij groot is, goede audio, een pittig besturingssysteem en een zeer goede levensduur van de batterij. Een nadeel is de softwareknoppen met fouten die de hardware-knoppen vervangen.

De camera-ervaring op de Microsoft Lumia 640 XL

De hoofdcamera op de Lumia 640 XL profiteert van de 13 megapixels en Carl ZEISS-optiek. Het omvat niet de PureView-technologie en andere meer geavanceerde technologie die te vinden is op de Lumia 830 of Lumia 930, maar het is toch een goede camera. Voor zijn prijs, zal het u moeite kosten om een ​​betere camera te vinden. In de onderstaande galerij heb je een aantal voorbeelden van foto's gemaakt met de Auto-instellingen, op een zeer zonnige dag in Boekarest, Roemenië. De galerij bevat ook een aantal selfies gemaakt met de camera aan de voorkant.

Zoals je zult zien, zien de selfies er goed uit. De camera aan de voorkant is behoorlijk, maar op geen enkele manier spectaculair. Het werkt ook goed voor videoconferenties. De video's zijn ook in orde, vooral als je niet erg dynamische scenario's aan het filmen bent. Hieronder zie je een video van een landschap.

En hier zie je een video van het verkeer in een druk stadsgedeelte.

De video-opname is over het algemeen goed, maar het gebrek aan beeldstabilisatie zal worden opgemerkt in actiegerichte scenario's.

Microsoft Lumia 640 XL heeft een van de beste camera's die je in zijn prijsklasse kunt vinden. Als het alleen een hardwareknop had om de camera te starten, zou het perfect zijn geweest.