Tutorial

Hoe u uw standaardprogramma's instelt in Windows 7 en Windows 8.1

Velen van ons geven de voorkeur aan hetzelfde programma om bepaalde soorten bestanden te openen. U wilt bijvoorbeeld Fotogalerij gebruiken om afbeeldingen te openen en Windows Media Player om muziek en video's te openen. Of misschien hebt u software van derden die u beter bevalt. Gelukkig maken zowel Windows 7 als Windows 8.1 het heel gemakkelijk om uw eigen voorkeuren in te stellen. Hier is hoe:

Waar vind ik het Set Default Panel-paneel?

Het instellen van de standaardprogramma's voor bestandstypes en protocollen, wordt uitgevoerd vanuit een venster met de naam Set Default Programs .

In Windows 7 kunt u dit bereiken door 'standaard' in het zoekvak van het menu Start te typen.

Open in Windows 8.1 de charm Zoeken en typ "standaard" . Als u zich in het startscherm bevindt, kunt u eenvoudig "standaard" typen en wordt het zoeken automatisch geopend.
Klik of tik vervolgens in de lijst met zoekresultaten op Standaardprogramma's .

In Windows 7 en Windows 8.1 kunt u naar het Configuratiescherm gaan, of op Programma's en vervolgens op Standaardprogramma's .

Nu u zich in het venster Standaardprogramma's bevindt, klikt of tikt u op "Uw standaardprogramma's instellen" .

Een ding dat u in gedachten moet houden, is dat de wijzigingen die u aanbrengt in Standaardinstellingen instellen alleen van toepassing zijn op uw gebruikersaccount. De standaardprogramma's voor andere gebruikers zijn ongewijzigd gebleven.

Hoe u uw standaardprogramma's instelt in Windows 7 & Windows 8.1

Nadat u het venster Standaardinstellingen instellen hebt geopend, ziet u een lijst met alle beschikbare programma's die u kunt gebruiken om verschillende soorten bestanden te openen. De illustraties hier zijn van mijn computers. De jouwe zal er anders uitzien, afhankelijk van wat je hebt geïnstalleerd.
Wat je ziet is wat je krijgt; je kunt niet meer programma's aan deze lijst toevoegen. De vensters zien er ongeveer hetzelfde uit in Windows 7 en Windows 8.1, zoals u kunt zien. Hier is hoe het venster eruit ziet in Windows 7.

Zoals je kunt zien, heb je in Windows 8.1 een langere keuzelijst omdat er ook moderne apps uit de Windows Store worden weergegeven .

Bij elk vermeld programma kunt u ervoor kiezen om het alle bestandstypen te laten behandelen die het aankan, of u kunt het instellen om alleen bepaalde bestandstypen te behandelen en de anderen aan een ander programma toe te wijzen. Laten we kijken hoe dit wordt gedaan.
Hier, in Windows 7, heb ik het Reader voor pc- programma van Sony gekozen en er wordt een klein beetje informatie over het programma getoond en een keuze geboden om het alle bestanden te laten openen of kiezen welke bestanden het zal behandelen met.
Welnu, wat voor soort bestanden zal de Reader voor pc behandelen? Het is geen goed idee om het te vertellen om gewoon door te gaan en alles te openen zonder eerst uit te zoeken wat het kan. Klik of tik op "Kies standaardwaarden voor dit programma" .

Reader voor pc is ingesteld om twee soorten bestanden te openen, .acsm (dit is een door DRM beschermde vorm van e-book die wordt gebruikt door openbare bibliotheken die e-book uitchecken toestaan, onder andere) en .epub (een zeer populaire e- boekformaat). In dit geval ben ik in orde met Reader voor pc om beide soorten bestanden te openen, dus heb ik de instellingen niet gewijzigd.

In Windows 8.1 heb ik Paint gekozen, dat op veel meer manieren kan worden geconfigureerd. Het wordt geleverd met 3 van de mogelijke 14 standaardinstellingen. (Voor de goede orde is Paint op dezelfde manier ingesteld in Windows 7, maar ik gebruik een ander grafisch programma voor afbeeldingen en wilde Paint niet als standaard kiezen).

Laten we eens kijken wat de keuzes zijn:

Omdat ik nog geen ander programma voor het bewerken van grafische afbeeldingen in Windows 8.1 heb geïnstalleerd, ben ik in orde met Paint om de gebruikelijke grafische indelingsbestanden te openen, dus ik heb naast het programma ook .bmp, .gif, .jpeg, .jpg en .png geselecteerd. bestaande standaardwaarden.

Klik of tik op Opslaan nadat je hebt gekozen wat je wilt en je bent klaar.

Conclusie

In zowel Windows 7 als Windows 8.1 is het heel eenvoudig om te kiezen welke programma's welke bestanden openen, hoewel de lijst met programma's waarvoor je standaardinstellingen kunt instellen vrijwel zeker niet allesomvattend is. Maar als je de tijd neemt om door de lijst te gaan, kun je het je gemakkelijker maken en kun je ervoor zorgen dat je bestanden worden geopend met de programma's die jij wilt.