Anders

De Remote Desktop-app versus TeamViewer Touch - wat is de betere app?

In eerdere artikelen heb ik de Remote Desktop- en TeamViewer Touch- apps getest voor Windows 8.1-gebruikers. Ze zijn gratis beschikbaar in de Windows Store en beide kunnen worden gebruikt om externe desktopverbindingen met uw computers te maken, vanaf elk Windows 8.1-tablet of hybride apparaat. Maar welke van deze apps is beter? Om u te helpen, heb ik besloten om deze korte vergelijking tussen de twee apps te publiceren.
Lees verder om te leren welke van deze apps beter is voor uw externe connectiviteitsbehoeften.

Wat u kunt doen met de Remote Desktop-app

U kunt de Remote Desktop- app gebruiken om op afstand verbinding te maken met computers of apparaten met een redelijk breed scala aan Windows-besturingssystemen:

  • Windows XP Professional
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Business
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Ultimate
  • Windows 8 Enterprise
  • Windows 8 Pro
  • Windows 8.1 Enterprise
  • Windows 8.1 Pro

Met de Remote Desktop- app kunt u ook de verschillende randapparatuur gebruiken van de computer waarmee u verbinding maakt voor bewerkingen die op de doelcomputer of het apparaat worden uitgevoerd. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw printer, klembord, smartcard of de microfoonhoed op uw apparaat aan te sluiten terwijl u op een externe computer of apparaat werkt.

U kunt er ook voor kiezen om de audio af te spelen vanaf de doelcomputer of het apparaat op de computer of het apparaat waarmee u verbinding maakt.

De contextuele opties van deze app bevatten een aanraakknop die de muisaanwijzer activeert terwijl deze zich in een externe verbinding bevindt. U kunt deze aanwijzer gebruiken om de muiscursor in het externe apparaat of de computer te zien. Als u de aanwijzer gebruikt, kunt u met uw vinger over het scherm van de tablet glijden terwijl u de aanwijzer bestuurt, niet het item dat u aanraakt. Als u bijvoorbeeld een map wilt openen, moet u de aanwijzer over die map bewegen.

BELANGRIJK : de aanraakaanwijzer- en toetsenbordopties zijn alleen beschikbaar als u de app op een tablet gebruikt.

Voor een beter overzicht van uw externe verbindingen, kunt u miniaturen van recente desktops inschakelen op het startscherm en er een selecteren. U kunt ook meerdere externe verbindingen tegelijkertijd openen.

Afhankelijk van het besturingssysteem van de doelcomputer of het apparaat, geeft de app specifieke contextuele opties weer. Als u bijvoorbeeld verbinding maakt met een Windows 8- of 8.1-computer of -apparaat, hebt u speciale knoppen voor toegang tot het Windows 8-startscherm, de Charms- balk of de app-opdrachten voor de actieve apps.

Voor meer informatie over het gebruik van de Remote Desktop- app raadpleegt u onze volledige handleiding: Hoe u de Remote Desktop-app voor Windows 8.1 kunt gebruiken.

Wat je niet kunt doen met de Remote Desktop-app

Met de Remote Desktop- app kunt u verbinding maken met computers of apparaten die zijn verbonden met uw lokale netwerk of op internet staan ​​en een openbaar IP-adres hebben. Anders hebt u geen toegang tot hen.

Een groot nadeel dat ik vond tijdens het werken met de Remote Desktop- app, is dat je het niet kunt gebruiken om verbinding te maken met Linux- of Mac OS-computers of apparaten.

Een ander probleem dat ik tegenkwam, is het onvermogen om uw externe verbindingen te hernoemen en / of op te slaan in een lijst voor verdere toegang. Dit is een functie die naar mijn mening de ervaring van het gebruik van de app aanzienlijk zou verbeteren.

Wat u kunt doen met de TeamViewer Touch-app

Een groot voordeel ten opzichte van de Remote Desktop- app is dat TeamViewer de mogelijkheid biedt om uw eigen TeamViewer-account te maken en meerdere computers of apparaten te registreren, zodat u ze overal kunt openen. Op deze manier kunt u verbinding maken met computers of apparaten die zich op uw lokale netwerk of op internet bevinden door u eenvoudig aan te melden bij uw account. Om computers of apparaten aan uw TeamViewer- account toe te voegen, moet u de desktop-applicatie gebruiken.

Verderop, het volgende grote voordeel van TeamViewer Touch is de mogelijkheid om verbinding te maken met Windows-, Linux- of Mac OS-machines, dankzij de toegewijde TeamViewer- clients voor elk platform.

BELANGRIJK: om verbinding te maken met een andere computer of apparaat waarop de TeamViewer Touch- app wordt uitgevoerd, moet u de doelcomputer of het apparaat toevoegen aan uw TeamViewer- account, aangezien TeamViewer Touch geen partner-ID genereert.

Onder de contextuele opties van de app is er de mogelijkheid om een Ctrl + Alt + Del- opdracht te verzenden met één druk op de knop of met een druk op de knop.

Net als bij Remote Desktop kun je via speciale contextuele opties ook toegang krijgen tot het startscherm van Windows 8, de Charms- balk of de app-opdrachten voor de actieve apps.

Voor meer informatie over het gebruik van de TeamViewer Touch- app, leest u de complete handleiding: Hoe de TouchView-app van TeamViewer voor Windows 8.1 te gebruiken.

Wat u niet kunt doen met de TeamViewer Touch-app

Tijdens het testen van de TeamViewer Touch- app, heb ik geleerd dat het grootste nadeel is dat je geen verbinding kunt maken met een computer of apparaat waarop de TeamViewer- bureaubladtoepassing niet is geïnstalleerd.

Bij het installeren van de applicatie wordt een partner-ID gegenereerd. Dit is een code van negen cijfers waarmee iedereen die verbinding heeft, verbinding kan maken met die computer of dat apparaat. Deze methode is vooral handig als u geen constante externe toegang tot de doelcomputer of het apparaat nodig hebt. U zou het bijvoorbeeld kunnen gebruiken wanneer u een vriend moet helpen zijn computer te repareren en u geen TeamViewer-account wilt maken.

In tegenstelling tot de Remote Desktop- app, heeft deze niet de mogelijkheid om in te zoomen op het externe scherm, dus u zult het vergrootglas op de doelcomputer moeten gebruiken als zoomen nodig is.

Een ander nadeel van de TeamViewer Touch- app is dat je niet kunt kiezen welke apparaten je wilt delen met de externe computer of het externe apparaat, zoals Remote Desktop .

Uitspraak: TeamViewer Touch is de betere app

Zoals je kunt zien aan de hand van dit vergelijkende artikel, slaagt de andere app erin de ene app te laten mislukken. Toch wint TeamViewer Touch de "strijd" door een beetje veelzijdiger te zijn dan Remote Desktop en ondersteunende Windows-besturingssystemen, Linux en Mac OS.

Door toe te voegen dat u met het TeamViewer- account al uw computers of apparaten kunt linken om gemakkelijker toegang te krijgen, is het vonnis vrij duidelijk, omdat dit veel tijd bespaart, vooral wanneer u met meerdere externe machines werkt.

Als u alleen met Windows-apparaten werkt, kunt u tevreden zijn met Remote Desktop, maar als u toegang nodig hebt tot Linux- of Mac OS-apparaten, dan is TeamViewer Touch de juiste keuze.

We moedigen u aan om de twee apps te testen en te zien welke het beste aansluiten bij uw behoeften. Aarzel niet om uw mening te geven in de commentaarsectie hieronder.