Beoordeling

Herziening van ASUS Chromebox 3: Chrome OS is snel in een mini-pc met veel opties

ASUS Chromebox 3 is een pc met een kleine vormfactor die wordt uitgevoerd in Chrome OS en biedt bijna alles wat de gewone computergebruiker nodig heeft. De ASUS Chromebox 3 wordt geleverd in vele hardwareconfiguraties voor elk budgetformaat. Verder ondersteunt het ook 4K, WiFi met behulp van de snelle 802.11ac draadloze standaard en USB 3.1 Gen 1 Type-C. Om het nog beter te maken, kun je er apps uit de Google Play Store op installeren. Klinkt interessant? Lees deze review om meer te weten te komen over waar de ASUS Chromebox 3 over gaat en wat het kan doen:

ASUS Chromebox 3: voor wie is het goed?

De ASUS Chromebox 3 is een geweldige keuze voor mensen die:

 • Wens een mini-pc die niet veel ruimte op je bureau nodig heeft
 • Wil je een mini-pc die ze kunnen monteren op de achterkant van een monitor of tv?
 • Gebruik hun mini-pc voornamelijk voor surfen op internet, webservices en het uitvoeren van Android-apps
 • Wilt u een betaalbare mini-pc met verschillende prijzen en hardwareconfiguraties

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

We hebben veel goede dingen te zeggen over de ASUS Chromebox 3:

 • Het is klein, lichtgewicht en ziet er elegant uit
 • Het voelt goed gebouwd, met aandacht voor details
 • Je kunt het kopen in meerdere hardwareconfiguraties, afhankelijk van hoe krachtig je wilt zijn
 • De prijs is betaalbaar in vergelijking met vergelijkbare apparaten waarop Windows wordt uitgevoerd
 • Het heeft veel poorten, waaronder USB 3.1 Type-C
 • Het biedt ondersteuning voor WiFi met behulp van de 802.11ac-standaard, wat snelle draadloze verbindingen betekent
 • Het draait Chrome OS, dat is een lichtgewicht, eenvoudig, snel besturingssysteem
 • U kunt het op de achterkant van een VESA-compatibel scherm monteren

Als een negatief punt is het enige dat niet zo goed is aan de ASUS Chromebox 3, dat het niet krachtig genoeg is om de meest visueel veeleisende games die beschikbaar zijn in de Play Store, met hoge framesnelheden uit te voeren. Dit negatief is alleen geldig voor de goedkopere hardwareconfiguraties van deze mini-pc.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

We hielden van de ASUS Chromebox 3. Het is een uitstekende mini-pc die goed werkt. We vinden het leuk om klein te zijn en VESA-compatibel te zijn, waardoor uw bureau schoon en overzichtelijk blijft. We houden ook van snel zijn en niet stotteren tijdens het surfen op internet, het schrijven van documenten in Google Documenten, het luisteren naar muziek of het bekijken van video's. Als u een Chrome OS-apparaat wilt, is de ASUS Chromebox 3 een van de beste keuzes die u kunt maken. Het is mooi, het is snel en je kunt de hardware aanpassen aan de grootte van je portemonnee. Zelfs als u de minst krachtige ASUS Chromebox 3 koopt, werkt deze nog steeds uitstekend en werkt snel. ASUS Chromebox 3 is een beste koop die we aanbevelen aan al onze lezers die Chrome OS willen gebruiken.

De ASUS Chromebox 3 ontkoppelen

De ASUS Chromebox 3 wordt geleverd in een vrij kleine doos, gemaakt van gewoon bruin karton. Op de voorkant ziet u alleen de naam van het apparaat - Chromebox - en het bedrijfsmotto.

Op de achterkant is echter een sticker aangebracht, die u het exacte model (Chromebox 3), de serie- en onderdeelnummers en de hardware-specificaties van uw specifieke apparaat vertelt.

In de doos bevinden zich de ASUS Chromebox 3, de voedingsadapter en het afneembare netsnoer, een VESA-montagekit en alle standaarddocumentatie: de snelstartgids en de garantiekaart.

De ASUS Chromebox 3 arriveert in een standaardpakket dat niet imponeert. De basisverpakking helpt om de prijs van het apparaat laag te houden. We waarderen het dat de doos ook een VESA-montagekit bevat, wat handig kan zijn als u de ASUS Chromebox 3 aan de achterkant van een monitor of tv wilt bevestigen.

Hardwarespecificaties

De ASUS Chromebox 3 haalt zijn kracht uit een Intel-processor die, afhankelijk van uw model, een Intel Core i7-8550U, een Intel Core i5-8250U, een Intel Core i3-7100U of een Intel Celeron 3865U kan zijn.

De sample die we testten, kwam met de dual-core Intel Core i3 7100U processor op 2.40 GHz. Deze processor werd gelanceerd in het derde kwartaal van 2016. Hij heeft twee kernen, vier threads, een cachegeheugen van 3 MB en een TDP van slechts 15 watt.

De processor wordt aangevuld met maximaal 16 GB aan DDR4 RAM, maar niet minder dan 4 GB. De steekproef die we hebben getest, gebruikte 4 GB RAM, wat genoeg is voor elk type webbrowsing en kantooractiviteiten.

De grafische afbeeldingen worden verwerkt door de geïntegreerde Intel HD-chip die deel uitmaakt van de processor. Dat is een Intel HD Graphics 620, geschikt voor weergave van 4K op 60Hz, met een maximale resolutie van maximaal 4096 x 2304 pixels. Het draait op een basisfrequentie van 300 MHz, tot een maximum van 1, 00 GHz, met ondersteuning voor DirectX 12 en OpenGL 4.5. Het ondersteunt ook maximaal drie schermen die tegelijkertijd zijn aangesloten.

Wat opslag betreft, wordt de ASUS Chromebox 3 geleverd met een M.2 SSD met een capaciteit die kan variëren van 32 GB tot 256 GB. Het monster dat we hebben getest had een 64 GB SSD geïnstalleerd.

De ASUS Chromebox 3 is vrijgevig met betrekking tot de poorten en de verbindingsmogelijkheden die deze biedt. Het wordt geleverd met een bekabelde netwerkkaart die gegevensoverdracht mogelijk maakt met 10/100/1000 Mbps, en een draadloze kaart die de 802.11a / b / g / n / ac-netwerkstandaarden en Bluetooth 4.2 ondersteunt.

Wat betreft poorten, de ASUS Chromebox 3 wordt geleverd met twee USB 3.1 Gen 1-poorten, één audio-aansluiting en één 3-in-1-kaartlezer aan de voorzijde. Aan de achterkant krijg je de voedingspoort, een HDMI, drie USB 3.1 Gen 1, een USB 3.1 Gen 1 Type-C en een RJ45 LAN-poort. Aan één van de zijkanten heeft de ASUS Chromebox 3 ook een Kensington-slot.

De ASUS Chromebox 3 is ook klein: 5, 85 x 5, 85 x 1, 58 inch (148, 5 x 148, 5 x 40 mm) in breedte x diepte x hoogte. Het is ook lichtgewicht op 2, 20 pond of 1 kg. Wat het besturingssysteem betreft, is het duidelijk dat de ASUS Chromebox 3 wordt geleverd met Chrome OS van Google.

Als u meer informatie wilt over alle officiële hardwarespecificaties, kunt u deze hier vinden: ASUS Chromebox 3 - Specificaties.

De hardware-specificaties voor de ASUS Chromebox 3 verschillen afhankelijk van uw exacte model. Gezien het feit dat Chrome OS wordt uitgevoerd, zou zelfs de zwakste configuratie een goede gebruikerservaring moeten bieden. We waarderen het ook dat de ASUS Chromebox 3 veel poorten biedt.

De ASUS Chromebox 3 gebruiken

Net als bijna alle andere mini-pc's van ASUS ziet de ASUS Chromebox 3 er stijlvol uit. Het is een klein apparaat dat niet veel ruimte op uw bureau nodig heeft. Het voelt goed gebouwd en solide aan, en het is zo klein en licht dat je het zelfs tijdens het reizen met je mee kunt nemen. Het past gemakkelijk in een koffer en weegt slechts ongeveer 2 kilo (1 kilogram).

De ASUS Chromebox 3 biedt vele poorten en veel keuzes voor de hardware erin. Dat betekent dat je er een kunt krijgen die net zo krachtig is als je portemonnee je toelaat, maar je krijgt toch hetzelfde grote aantal poorten. Afhankelijk van de processor en opslagopties die u wilt uitrusten op de ASUS Chromebox 3, kan het een behoorlijk krachtig apparaat worden.

Hoewel je er een Intel Core i7 in kunt stoppen, zijn we tot de conclusie gekomen dat zelfs het betaalbare monster dat we hebben getest goed genoeg is voor vrijwel alles wat je er maar op wilt doen. De steekproef die we hebben getest, gebruikte een Intel Core i3-processor, 4 GB RAM en een 64 GB SSD, maar Chrome OS heeft niet veel stroom nodig om goed te werken. U hebt niet meer kracht nodig voor de gebruikelijke dingen die we allemaal doen, zoals surfen op het internet, werken met Google Documenten of video's bekijken op Netflix of HBO GO.

Als vrije bureauruimte een belangrijke factor is waar u om geeft, weet u al dat de ASUS Chromebox 3 klein is. Als elk stuk beschikbare ruimte echter van belang is, is het goed om te weten dat u het ook op de achterkant van een monitor of tv kunt monteren met behulp van de VESA-montagekit gebundeld door ASUS in het pakket. Dat vinden we heel leuk.

De ASUS Chromebox 3 is ook elegant: het ontwerp is eenvoudig, het is niets meer dan een doos . Alle randen zijn echter enigszins rond en alle poorten zijn zodanig geplaatst dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. De koelopeningen bevinden zich ook onder en aan de achterkant, zodat de voor- en bovenkant een schone uitstraling hebben.

Op dezelfde manier bevinden de meeste poorten zich aan de achterkant van de ASUS Chromebox 3, waardoor de voorkant vrij blijft van alle rommel.

De enige dingen die u aan de voorkant van de ASUS Chromebox 3 ziet, zijn de aan / uit-knop aan de linkerkant, de audio-aansluiting, twee USB 3.1-poorten voor eenvoudige toegang en de kaartlezer.

Tijdens het gebruik waren we ook onder de indruk van hoe stil de ASUS Chromebox 3 is. Wat u ook doet, het wordt niet luidruchtig.

De ASUS Chromebox 3 is klein en stijlvol en draait Chrome OS heel goed. De gebruikerservaring is erg vloeiend. Voor de twee weken waarin we de ASUS Chromebox 3 gebruikten, zagen we hem nooit kraken of stotteren.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u meer te weten komen over de apps gebundeld met de ASUS Chromebox 3 en de prestaties ervan in verschillende benchmarks.