Tutorial

Handschrift op de computer: Alles over Windows Journal & Tablet Invoerpaneel

Eerst was er handschrift op papier. Vervolgens typ je op papier met een typemachine. Vervolgens typte ik op een toetsenbord dat op een typemachine leek, dat op een computerscherm verscheen. En nu - handschrift op een computer! Zijn we de cirkel rond?

De geschiedenis: van de Keypunch-machine tot tablets

Tot voor kort was de enige manier om informatie in of uit een computer te krijgen, het gebruik van een of ander toetsenbord. Van het maken van ponskaarten met een keypunch-machine (zoals ik de eerste computer die ik ooit heb gebruikt) programmeerde op de draadloze invoerapparaten van vandaag, iedereen moest leren typen. Sommige mensen leerden dit met hun vingers doen en zonder naar het toetsenbord te kijken. Anderen leerden een of twee vingers te gebruiken en zochten naar elke toets die ze indrukten. Maar het was allemaal in een of andere vorm aan het typen.

Bron afbeelding: Katie Keypunch - Internationaal model 032 (ca. 1941)

In de afgelopen jaren heeft de nieuw gevonden populariteit van tablet- en touchscreen-computers en tablet-invoerapparaten ertoe geleid dat mensen niet hoeven te leren typen als ze dat niet willen. Het is net zo gemakkelijk om op een computer met pen te schrijven als om op papier te schrijven. Dit is nog maar één manier waarop de computer evolueert om aan de behoeften van de mensen te voldoen.

Ik heb om praktische redenen een apparaat voor het invoeren van tablets. Ik gebruikte al een aantal jaar een trackball en mijn pols, die al wat problemen had, begon steeds meer pijn te doen. Mijn dochter, die haar eigen polsproblemen had gehad, stelde voor om een ​​tablet en een pen te gebruiken in plaats van een muis of een trackball. Mijn enige ervaring met tablets was in de tijd dat ik computers aan het verkopen was, toen tablets vrij groot en omvangrijk waren, werden gebruikt voor high-end graphics, en kosten ongeveer een arm, een been en iemands eerstgeboren kind. Tijden zijn veranderd!

Windows Journal gebruiken op tablet-invoerapparaten

Slechts een korte tijd nadat ik de tablet had gekocht, werd mij gevraagd een reeks zelfstudies te schrijven op Windows Journal en Tablet Input Panel . Waarom niet, dacht ik, omdat dit me zou dwingen om te leren hoe ik de tablet moest gebruiken voor meer dan alleen maar rondkijken en dingen aanklikken.

Op het eerste gezicht lijkt Windows Journal op de meer geavanceerde applicatie. Je krijgt een vel "papier" om op te schrijven en er zijn pen- en markeerstiften om mee te werken. Wat je schrijft, kan op verschillende manieren worden opgeslagen en gedeeld. U kunt uw handschrift omzetten in tekst of het in geschreven vorm achterlaten. Klinkt als veel, nietwaar? En dat is slechts de basisprincipes - allemaal mooi gepresenteerd in deze tutorial: Basisnotities en tekeningen maken met Windows Journal.

Zoals die tv-advertenties zeggen, maar wacht, er is meer! U kunt uw eigen pagina's ontwerpen en ze opslaan, zodat alles wat u schrijft eruitziet zoals u het wilt. Je kunt wat je hebt geschreven rechtstreeks naar je e-mailprogramma sturen, als tekst of als grafisch bestand. Windows Journal zou geweldig zijn om aantekeningen te maken in de klas, omdat je je tablet-computer zou kunnen gebruiken net als die oude spiraal notebooks die vroeger het enige "invoerapparaat" waren dat een student had. Leren hoe al deze dingen te doen, wordt behandeld in onze Hoe maak je Windows Journal Templates & Send Journals via e-mail.

Het invoerpaneel van de tablet op apparaten voor invoer van tablets gebruiken

In vergelijking met Windows Journal zag het paneel voor de invoer van de tablet l - een klein venster dat uit een schuilplaats aan de rand van het scherm schoof - er inderdaad erg primitief uit. Ik dacht dat het niet lang zou duren om alle functies te dekken. Waarschijnlijk een tutorial. Mijn hemel, had ik ongelijk!

Zoals blijkt, is Tablet Input Panel een zeer geavanceerde applicatie met een eenvoudige interface. Het handschrift conversie bijna vlekkeloos zonder speciale inspanning van de kant van de gebruiker (hoewel het kan worden getraind om beter te doen) en de conversie wordt gedaan terwijl u schrijft. Met één tik voer je in wat je hebt geschreven in elke applicatie die je kiest, dus mensen die een tablet of touchscreencomputer hebben, hoeven niet echt op een toetsenbord toe te voegen. Dit maakt die computers echt draagbaar en niet veel zwaarder dan het papier dat ze vervangen. De voordelen voor school en bedrijf liggen voor de hand. We hebben de basisbeginselen behandeld in onze zelfstudie: Aan de slag met het Tablet-invoerpaneel van Windows 7.

Ik gebruik al vele jaren Palm PDA's en was blij dat het 'graffiti'-handschrift dat ze verwachten zo dicht bij de manier waarop ik afdrukte dat ik niet te veel nieuwe briefvormen hoefde te leren. Maar ik moest wel afdrukken, en ik moest de letters afzonderlijk en duidelijk schrijven, anders werden ze herkend als iets heel anders dan wat ik van plan was. Ik vond het geweldig dat ik in mijn eigenzinnige vorm van cursief handschrift kon schrijven in het Tablet Input Panel en het zou worden herkend als wat ik bijna elke keer schreef. Ik kon nu vlot en snel schrijven op de tablet en hoefde niet terug te gaan en iets in bijna elk woord te repareren. Winnen!

En dit alles wordt behandeld in het Tablet-invoerpaneel van Windows 7: tekstinvoer en handschrift.

Er waren een paar dingen die Tablet Input Panel niet altijd herkende, wat mij niet verbaasde, omdat mijn handschrift zijn eigen bijzonderheden heeft. Het kostte me ongeveer een uur om alle personalisatie te doorlopen en daarna kon ik gewoon wegschrijven en er zeker van zijn dat Tablet Input Panel begreep wat ik probeerde te doen. Als u ooit uw stijl wilt leren kennen, lees dan onze handleiding over Trainingspaneel voor trainingstablet om nog beter te werken.

Mijn vertrouwde Palm PDA's hadden me ook geleerd hoe ik gebaren moest gebruiken, dus ik was bekend met het idee om ze uit te proberen op het Tablet Input Panel, hoewel ik (zoals de meeste mensen vermoed) de gebaren opnieuw moest proberen en opnieuw totdat ik eindelijk de techniek heb uitgevonden. Het lukte me om te leren en vervolgens te laten zien hoe dit wordt gedaan in het Tablet-invoerpaneel: gebaren gebruiken voor snelheid en gebruiksgemak. Daarna zeilde ik door alles heen zonder mijn pen van de tablet te halen. Wauw, had ik maar zoiets gehad toen ik gek tekende, probeerde bij te houden met wat een leraar zei, en in de hoop dat ik mijn aantekeningen zou kunnen lezen toen het tijd was om voor de test te studeren!

Last, but not least, je kunt ook een speciale versie van de tool gebruiken om wiskunde te doen. Hoe cool is dat? Althans voor de "gemiddelde" wiskunde geek. Hoewel ik dit zelf niet heb behandeld, is een van onze redacteuren er wel in detail over gegaan met Hoe wiskunde te doen met het wiskundige invoerpaneel in Windows.

Heeft u genoeg geleerd over het gebruik van Tablet-invoerapparaten?

Ik ben blij dat onze hoofdredacteur Ciprian Rusen mij deze tutorials heeft gegeven, want toen ik erachter kwam hoe ik deze dingen aan u, onze lezers, kon uitleggen, heb ik zelf ongelooflijk veel geleerd. Nu begrijp ik echt waarom de tabletcomputer zo veel mensen aanspreekt. En nu zal het idee dat je moet typen of je een computer niet kunt gebruiken, geen belemmeringen meer zijn voor mensen. Ik hoop dat je net zo veel zult leren van onze tutorials en je zult het beste uit deze tools geweldige tools krijgen: Windows Journal en Table Input Panel.