ASUS RT-AC56U is de opvolger van de zeer populaire ASUS RT-N56U - die zowel een geweldige performer als een bestseller was. We waren erg benieuwd wat het nieuwe model te bieden had, als het betere prestaties en meer functies opleverde. Is het nieuwe model een waardige vervanging voor ASUS RT-N56U? We hebben de ASUS RT-N56U Wireless-AC1200-router gedurende 10 dagen gebruikt en getest en dit is wat we hebben geleerd:
Unboxing van de ASUS RT-AC56U Router
De verpakking van de ASUS RT-AC56U is dezelfde als die van andere routers van ASUS. De doos maakt gebruik van hetzelfde ontwerp en doet goed reclame voor de belangrijkste kenmerken van de router.
Waar te kopen
Koop nu Koop nuIn de doos vindt u de router zelf, de voedingsadapter, de garantie, een beknopte installatiegids, een Ethernet-netwerkkabel, plus een ondersteuningsschijf met de gebruikershandleiding en verschillende hulpprogramma's.
Zoals u kunt zien op de bovenstaande afbeelding, heeft de ASUS RT-AC56U geen externe antennes zoals de meest recente routers van ASUS. Heeft dit invloed op de prestaties op welke manier dan ook? We waren erg benieuwd om te leren, maar laten we voorlopig eens kijken naar de hardwarespecificaties van deze router.
Hardwarespecificaties
Zoals de naam al aangeeft, biedt ASUS RT-AC56U Wireless-AC1200 ondersteuning voor de moderne 802.11ac-standaard voor draadloos netwerken, omdat deze de eerste eigenschap is die hem onderscheidt van zijn voorganger. De maximale theoretische doorvoer van 300 Mbps op het 2, 4 GHz draadloze netwerk en een maximum van 867 Mbps op het 5 GHz draadloze netwerk.
De router heeft 4 interne antennes (2 voor elke band), een Broadcom BCM4708A0 dual-coreprocessor met 800 MHz (hetzelfde als zijn duurdere broer - ASUS RT-AC68U), 256 MB RAM en 128 MB opslagruimte.
Aan de achterkant van de router vindt u twee USB-poorten: één USB 3.0 en één USB 2.0.
De router biedt ondersteuning voor alle moderne typen internetverbindingen, alle soorten codering, VPN-ondersteuning, WPS-ondersteuning en alle andere functies die u van een moderne router mag verwachten.
U kunt de details van de specificaties hier lezen: ASUS RT-AC56U specificaties.
De ASUS RT-AC56U Router instellen en gebruiken
Het instellen van de ASUS RT-AC56U-router is net zo eenvoudig als het instellen van andere ASUS-routers. Sluit de lichtnetadapter aan, vervolgens de internetverbindingskabel van uw internetprovider, zet de router aan, sluit de router op uw computer aan met behulp van de meegeleverde Ethernet-kabel en start uw favoriete browser.
Ga naar 192.168.1.1 of http://router.asus.com en volg de installatiewizard.
De wizard detecteert automatisch het type internetverbinding dat u gebruikt en vraagt naar de benodigde verbindingsdetails. Tijdens de installatie wordt u gevraagd om een wachtwoord voor de router in te stellen en ook om de draadloze verbindingen in te stellen die beschikbaar worden gemaakt. Wanneer u klaar bent, krijgt u de kans om uw configuratie te bekijken en te zien hoe u alles hebt ingesteld.
Aangezien de firmware dezelfde is als die wordt gebruikt op andere moderne ASUS-routers, is de interface die wordt gebruikt voor de ASUS RT-AC56U-router niet anders. We vinden het goed georganiseerd en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor degenen die niet zo bekend zijn met ASUS-routers. Als je in het verleden een ASUS-router hebt gebruikt, heb je de toegevoegde bonus dat je de instellingen van je oude router in de nieuwe kunt importeren, zodat je de hele installatie niet helemaal opnieuw hoeft te starten. Alleen de instellingen voor de functies die nog steeds in de nieuwe router staan, worden geïmporteerd, dus er is weinig kans dat u de boel verkloot.
Bij het testen van deze router hebben we de nieuwste firmwareversie gebruikt die beschikbaar was: 3.0.0.4.374_5656. De firmware biedt zeer gedetailleerde bedieningsfuncties voor vrijwel alles wat te maken heeft met de werking van deze router, dus nerds en IT-professionals zullen er geen problemen mee hebben om het te laten werken zoals zij dat willen. De standaardinstellingen zijn over het algemeen goed ingesteld en de meeste gebruikers hoeven de instellingen niet te wijzigen om goede prestaties te krijgen. Alleen degenen die maximale prestaties willen, moeten de instellingen van deze router in meer detail aanpassen.
Terwijl het knoeien met zijn instellingen, ontdekten we dat deze router een roaming-assistent heeft die je kunt inschakelen. Dit is handig als u een bereikvergroter en andere apparaten van dit type hebt die het bereik van uw netwerk vergroten. Met deze functie kunt u instellen dat draadloze clients worden losgekoppeld van de router en toestaan dat ze verbinding maken met de bereikvergroter wanneer hun draadloze signaalsterkte onder een bepaalde waarde komt.
Een andere interessante functie die we ontdekten, is de Tx-vermogensaanpassing waarmee je het zendvermogen kunt vergroten, zodat je een beter signaal krijgt als je problemen ondervindt met de signaalsterkte.
Op het gebied van taalondersteuning ziet het er geweldig uit, want ASUS biedt de firmware in 22 talen, van Engels tot Roemeens of Maleis.
We waren tevreden met het snelle installatieproces en met de manier waarop deze router werkte. We hebben geen vervelende bugs of problemen aangetroffen, dus zijn we doorgegaan met onze prestatietests. Laten we kijken wat we hebben geleerd.