Beoordeling

Boekrecensie - Windows 7 voor Dummies

Er is een gezegde dat klinkt als: "Vergissen is menselijk. Om echt dingen te verpesten heeft een computer nodig." Ik denk dat zowat iedereen die ooit een computer heeft gebruikt af en toe voelde als, nou ja, een dummy - vooral wanneer hij geconfronteerd wordt met iets dat alleen maar logisch is voor computerprogrammeurs of op hoog niveau werkende hardware-geeks. En daarom is de serie boeken van For Dummies zo populair. Deze boeken bestaan ​​om een ​​heel goede reden: om dingen uit te leggen op een manier die bijna iedereen kan begrijpen, zonder met de lezer te praten of overboord te gaan met technische dingen van hoog niveau die buiten het bereik van de gemiddelde gebruiker vallen. Windows 7 voor Dummies doet precies dat, met behulp van dezelfde luchtige formule die een standaard is geworden voor de serie. Lees de rest van deze recensie voor meer informatie over dit boek.

We weten allemaal dat het niet echt voor Dummies is

Na het standaard eerste deel waarin de conventies van de For Dummies- boekenseries worden uitgelegd, begint Windows 7 voor Dummies goed met vragen: "Wat is Windows 7 en waarom gebruikt u het?" en antwoorden "Als je bent zoals de meeste mensen, had je niet veel keus." Je zou kunnen denken dat Windows 7 voor Dummies met een dergelijk begin eraan zou zitten Windows 7 neer te halen, maar in feite doet het precies het tegenovergestelde. Er zijn zeer goede redenen om onder de indruk te zijn van Windows 7, en dit boek begint meteen door ze uit te leggen, en de specifieke redenen waarom gebruikers van Windows Vista en Windows XP blij zullen zijn dat ze de overstap hebben gemaakt.

Ik ben zelf een relatief nieuwkomer op Windows 7 en vond het een prettige suggestie om de prestaties van mijn piepende oude desktopcomputer al op pagina 16 te verbeteren. Ik hield van de titel van de tongue-in-cheek Windows 7 Stuff Everybody Thinks Je weet het al. "In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe Windows 7 de zaken ten goede heeft veranderd, " zegt het ter inleiding, "en het waarschuwt u wanneer Windows 7 de zaken compleet heeft verprutst."

Zoals de meeste boeken over alles wat er is, kan Windows 7 voor Dummies in elke volgorde worden gelezen en kunt u, als u dat wilt, de onderdelen lezen die uitleggen wat u moet weten. Het boek is echter bedoeld voor nieuwkomers in Windows 7 en het is gestructureerd volgens wat volgens mij de logische weg is voor een nieuwkomer. Elke sectie begint met de basisbeginselen en gaat over op meer geavanceerde onderwerpen, en elk hoofdstuk is boordevol praktisch advies en nuttige hints en tips. Omdat Windows 7 duidelijk verschilt van zijn voorgangers, zorgt de auteur ervoor dat elke nieuwe functie gedetailleerd wordt beschreven en vergeleken met de manier waarop de vorige versies het deden. Dit toont zowel de voordelen van Windows 7 als de functies die Microsoft om wat voor reden dan ook heeft gekozen om weg te laten. (Ik vraag me nog altijd af waarom ze Outlook hebben weggelaten!) Ik heb nooit veel om de standaardinstellingen van Microsoft gestaan, helemaal terug naar Windows voor Workgroups, en ik waardeerde de duidelijke instructies voor zaken als het aanpassen van het Startmenu. Dingen kunnen plaatsen op een manier die voor jou logisch is, maakt een nieuwe manier om een ​​nieuwe interface bekend te maken, ook al is het zeker niet wat je gewend bent. De schrijfstijl van de luchtige For Dummies- serie maakt het ook een stuk eenvoudiger. Het boek staat vol met serieuze informatie, maar het neemt zichzelf niet serieus. Noch besteedt de auteur meer tijd aan proberen slim te zijn dan aan het uitleggen van dingen zodat de lezer ze kan begrijpen, wat een probleem was in sommige andere soortgelijke boeken die ik recent heb gelezen. Ik vond de diagrammen die uitlegden wat alle nieuwe pictogrammen betekenen en de duidelijke schermafbeeldingen die me precies lieten zien hoe elk scherm eruit zou zien, met alle verschillende onderdelen gelabeld, zodat ik gemakkelijk kon zien wat dat was. Ik werk nu aan een netbookscherm en het is een groot pluspunt om te zien wat op een duidelijk gelabeld diagram in een boek staat. (En het bespaart me een sterkere computerglazen te hoeven kopen, maar dat is een ander verhaal!)

Het internet, vereenvoudigd

Het gedeelte 'Dingen op het internet krijgen' is het grootste en terecht. Veel mensen brengen een flink deel van hun tijd voor een computer door met behulp van internet op de een of andere manier, en Windows 7 for Dummies neemt een zeer grondige benadering van het opzetten van uw computer voor surfen op het web, e-mail en beveiliging. Omdat Windows 7 geen ingebouwd e-mailprogramma heeft, zijn er duidelijke instructies voor het downloaden en installeren van Windows Live Mail, inclusief een vak waarin wordt uitgelegd wat alle andere componenten van Windows Live Essentials zijn (en een opmerking die zegt dat u dat niet doet). moet een van hen installeren die je niet wilt). Er zijn ook instructies voor het gebruik van Windows Live Mail met web-gebaseerde e-mailproviders (Gmail, AOL, Yahoo! Mail Plus) maar vreemd genoeg is Microsoft's Hotmail weggelaten.

Aanpassen en nog veel, veel meer

Zoals ik al zei, vind ik het leuk om te sleutelen aan de Windows-interface, en voor mij was de sectie "Aanpassen en upgraden van Windows 7" het meest interessant. Het is meer dan wat de sectietitel u zou doen geloven - het omvat de installatie en verwijdering van het programma, het toegankelijk maken van uw computer voor mensen met een handicap en basisvoorkeuren voor gezond verstand, zoals het instellen van herstelpunten en het maken van back-ups. Er is een uitgebreide en gemakkelijk te begrijpen discussie over gebruikersaccounts en het delen van bestanden. Netwerken krijgt een eigen hoofdstuk in de sectie "Aanpassen en upgraden van Windows 7", met instructies die het vaak frustrerende deel van het gebruik van een computer een stuk eenvoudiger moeten maken.

Help waar het nodig is

Het is de moeite waard om het boek te kopen alleen voor het gedeelte 'Help!' Ik heb niet zo'n goede lijst van veel voorkomende foutmeldingen, Windows 7-problemen en -oplossingen ergens anders gezien. In dit gedeelte leer je alles wat er te berde komt, en de geruststellende tone of voice en grondige instructies zouden zowat elk probleem in korte tijd opgelost moeten hebben. Elk probleem wordt geïllustreerd met de berichten die u waarschijnlijk zult zien, zodat u gemakkelijk kunt zien of u de juiste instructies voor het oplossen van het probleem bekijkt. En aangezien het boek is bedoeld voor nieuwe Windows 7-gebruikers, is er een gedeelte dat u helpt bij het verplaatsen van informatie van uw oude computer naar een nieuwe Windows 7-computer. Ik wou dat ik dit had toen ik Windows 7 op mijn oude bureaublad installeerde.

Maar wacht, er is meer!

Het hoofdstuk "Part of Tens" aan het einde is een beetje als glazuur op de taart, met veel goede informatie over Windows 7-ergernissen en nuttige hints voor laptopgebruikers, kortom, duidelijke segmenten. De mensen die het format voor de For Dummies- serie hadden opgezet, wisten duidelijk wat ze aan het doen waren.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Ik ben al lang fan van de For Dummies- serie, want ondanks de naam gaan ze er niet van uit dat iemand die die boeken leest stom is. Het hele idee is om de lezers te laten zien hoe slim en capabel ze eigenlijk zijn, zodra ze de aanwijzingen hebben gelezen. Ze leggen alles stap voor stap uit, en doen het met een scheut goed humeur en veel illustraties. Als je een goede handleiding voor Windows 7 wilt die alles uitlegt wat de gemiddelde gebruiker wil weten, praktische oplossingen biedt voor veel voorkomende ergernissen en een glimlach op je gezicht tovert terwijl je leest, is Windows 7 for Dummies zeker het boek voor jou.