Beoordeling

Herziening van de Nokia Lumia 625 - maakt een groot scherm het een goede telefoon?

Als je al een tijdje 7 tutorials hebt gelezen, weet je dat we dol zijn op de Nokia Lumia 620. Dat is de reden waarom toen Nokia de Lumia 625 aankondigde, we nieuwsgierig waren om erachter te komen wat er nieuw is en of het een betere telefoon is. Als je er voor het eerst naar kijkt, denk je bij jezelf: "Oh, dit is een Lumia 620 met een groot scherm!" Dat klopt maar er zijn ook andere belangrijke nieuwigheden geïntroduceerd door dit model. Laten we eens kijken wat ze zijn en of dit een betere smartphone is dan zijn voorganger.

Hardwarespecificaties & verpakking

De Nokia Lumia 625 heeft een andere hardwareconfiguratie dan andere telefoons in zijn marktsegment. Ten eerste maakt het gebruik van een betere processor - een Qualcomm Snapdragon S4 dual-core draait op 1, 2 GHz. Het heeft dan een groot 4.7 "IPS LCD supergevoelig scherm, zonder ClearBlack-technologie en een resolutie van 800 x 480 pixels .Dit is het een van de grootste schermen op Nokia Lumia smartphones, in tegenstelling tot de Lumia 620 en Lumia 520, heeft het 4G LTE-connectiviteit en grote 2000mAh-batterij. Omdat het scherm groter is, is de telefoon ook zwaarder: 159 gram versus de 127 gram van de Lumia 620.

Er zijn ook specificaties die vergelijkbaar zijn met andere modellen, het marktsegment: 512 MB RAM, 8 GB opslagruimte, een VGA-camera aan de voorzijde en een 5 MP camera aan de achterzijde met flits. Als je de volledige set specificaties wilt lezen, kun je deze hier vinden: Nokia Lumia 625 hardwarespecificaties. De verpakking van de telefoon omvat: de smartphone, de hoofdtelefoon, de oplader, een USB-kabel en de documentatie van de smartphone.

Je kunt meer leren over het hele pakket, van onderstaande video.

Veel websites hebben gezegd dat de batterij op de Lumia 625 niet verwijderbaar is. Als je goed kijkt, zie je een paar kleine schroeven.

Met het juiste gereedschap kunnen ze worden losgedraaid en kunt u toegang krijgen tot de batterij en deze vervangen. U moet echter niet het risico nemen om ze los te schroeven zonder de juiste schroevendraaier.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Hoewel het eruit ziet en aanvoelt als een unibody-smartphone, is de Nokia Lumia 625 er niet één. Het heeft een afneembare polycarbonaat hoes die verkrijgbaar is in vijf kleuren: oranje, felgroen, geel, zwart en wit. In onze testen hadden we een eenheid met een zwarte dekking.

De behuizing van de Lumia 625 is niet alleen groter en zwaarder, maar ook beter bestand tegen schokken. De hoes valt niet gemakkelijk weg als de telefoon per ongeluk wordt neergezet. Ook kan het nemen van de cover off een avontuur zijn de eerste keer dat je het doet. Besteed aandacht aan de manier waarop je het verwijdert - gebruik altijd de marge aan de onderkant van het scherm, waar de softwareknoppen worden geplaatst. Anders is het verwijderen van de hoes behoorlijk moeilijk en riskeert u deze te beschadigen. De hoes is steviger en introduceert een klein nadeel: de knoppen aan de rechterkant van de telefoon zijn iets minder gevoelig dan op andere Lumias. Je moet ze een beetje harder indrukken om ze te laten reageren. Zoals ik al eerder zei, is de Lumia 625 groter en zwaarder dan andere Windows Phones. Er is echter een goede balans tussen de twee dimensies en het voelt nooit te groot of te zwaar. Tenzij je kleine handen hebt zul je geen problemen hebben om het te gebruiken. Ook is het dragen van een tas in je zak een comfortabele ervaring, in tegenstelling tot het gebruik van een Lumia 920.

Zijn uiterlijk is niet bepaald premium. Deze smartphone voelt niet zo elegant aan als de Lumia 720 of de Lumia 925. De ontwerp- en bouwkwaliteit van de telefoon vertellen je vanaf het begin dat dit een stevige telefoon is, redelijk geprijsd en met fatsoenlijke prestaties - wat precies het geval is. Wat betreft de bouwkwaliteit, identificeerde ik slechts twee problemen die ik zou willen delen:

  • Hoewel het scherm groot is, heeft het geen hoge resolutie en heeft het niet de ClearBlack-technologie die te vinden is op andere Lumias. Dit voelt als een verspilling. Ik wil een groot scherm omdat ik meer informatie en meer details wil zien. Helaas is dit niet het geval. Je ziet dezelfde dingen als op een Lumia 620 alleen groter. Ook zijn de zwart-witniveaus niet geweldig, vooral als je naar de onderkant van het scherm kijkt, waar de softwareknoppen worden geplaatst. De Lumia 620 heeft scherpere details en betere zwart-witniveaus. En omdat het scherm groter is, is de kwaliteit van de tekst niet geweldig. Je kunt dit probleem gemakkelijk opmerken in de onderstaande schermafbeelding. Na een tijdje was dit vervelend en ik wenste voor een kleiner scherm met betere duidelijkheid.
  • Een ander klein maar irritant aspect is dat Nokia u een aparte maar zeer korte USB-kabel biedt om de smartphone op uw computer aan te sluiten. Het gebruik ervan is erg ongemakkelijk op pc's waarvan de USB-poorten op ontoegankelijke plaatsen zijn geplaatst. Ook als ik onderweg ben, houd ik er niet van om twee dingen bij me te hebben: een oplader met een eigen onlosmaakbare kabel en de USB-kabel. Ik geef de voorkeur aan een oplader die werkt met de USB-kabel.

Qua zichtbaarheid buitenshuis - het scherm van de Lumia 625 is OK. Bruikbaar, maar in omstandigheden met veel licht heb je een aantal problemen bij het zien van dingen op het scherm.

De telefoonervaring op de Nokia Lumia 625

Bij het gebruik van de Nokia Lumia 625 genoot ik van een betere conversiekwaliteit dan van de Lumia 520 en 620. Dit komt omdat de polycarbonaat hoes steviger is en het geluid niet door kan gaan, zo gemakkelijk als op andere smartphones. Ook kunnen andere mensen in dezelfde kamer met jou je gesprekken niet zo gemakkelijk horen. Ook was de signaalsterkte goed en ik had er geen problemen mee. Als het gaat om de geluidskwaliteit van de Lumia 625 voor het luisteren naar muziek of het bekijken van video's, zijn de resultaten gemiddeld. Als je een audiofiel bent, zul je teleurgesteld zijn, maar als je er een bent, kun je overwegen een high-end smartphone aan te schaffen. Als het gaat om de camera, merkte ik geen belangrijke verbeteringen op in vergelijking met de Lumia 620. De Nokia Lumia 625 lijkt dezelfde 5 megapixel-camera aan de achterzijde te gebruiken die meestal gemiddelde resultaten oplevert. Als je geen goede verlichting hebt, zullen je foto's niet gedetailleerd en scherp zijn. Ook levert de VGA-camera aan de voorzijde slechte kwaliteit, maar dat is te verwachten voor deze prijs. Wat anders en positief is aan de Lumia 625, is dat bij het nemen van foto's de speciale apps sneller starten dan bij vergelijkbare Lumias en de interactie met hen is overzichtelijker. De betere processor helpt veel. De batterij op de Lumia 625 is goed. Dit betekent dat het u in de meeste gevallen een dag zal duren - anderhalve dag. In zeer lichte gebruiksscenario's kan het tot 3 dagen duren. Als je echter regelmatig games speelt, verwacht je niet dat het langer dan een dag zal duren.

De Nokia Apps voor Windows Phone 8

De exclusieve apps van Nokia blijven groeien en verbeteren, zoals verwacht. U zult apps waarderen zoals Data Sense (voor het beheer van uw data-abonnement), Storage Check (voor het beheren van de beschikbare ruimte op uw telefoon), de traditionele navigatie-apps van Nokia en vele anderen.

Een andere interessante app is de Nokia Xpress. Het helpt u kostbare MB's te besparen op uw data-abonnement, wanneer u nog maar weinig over hebt. Het is een Nokia cloud-gebaseerde browser die webpagina's comprimeert, zodat ze zo klein mogelijk zijn.

In theorie zou dit het browsen moeten versnellen, maar dit is niet het geval. Ik vond het langzamer dan Internet Explorer omdat websites eerst op de servers van Nokia worden geladen en vervolgens naar uw smartphone worden verzonden. U bespaart echter wel bandbreedte en deze browser is handig als u nog maar een paar MB's op uw data-abonnement hebt staan.

Prestaties in benchmarks

Omdat de Nokia Lumia 625 een betere processor heeft, zijn de resultaten in de meeste benchmarks beter dan die van zijn voorgangers. In MultiBench 2 zijn zowel de CPU- als de grafische scores veel hoger dan die van de Lumia 520 en 620, hoewel de Lumia 625 dezelfde grafische chip gebruikt - Adreno 305. De betere processor helpt bij het leveren van meer frames per seconde.

De tests voor geheugen en gegevensoverdracht hadden betere resultaten op de Lumia 625. Het was 21% sneller dan de Lumia 620 bij het overbrengen van gegevens van en naar de opslagruimte en 27% sneller bij het overbrengen van gegevens van en naar het RAM.

Het testset van WP Bench bevestigde hetzelfde verhaal. De processor van de Nokia Lumia 625 is 20% sneller dan die op de Lumia 620.

De WP Bench grafische test liet geen verschil in de grafische score zien. Omdat de GPU gelijk is, is de grafische score identiek in deze test. Maar de Lumia 625 deed wel snellere overdrachten van en naar de opslagruimte en de RAM.

Sunspider onthulde dat de snellere processor ook leidt tot snellere browsen op het web - 18% sneller dan op de Lumia 620.

De opstarttijd is een ander geweldig aspect van de Nokia Lumia 625. Van alle Windows-telefoons die ik tot nu toe heb getest, is dit de snelst herstartende smartphone. Het duurde gemiddeld 32 seconden om het startscherm te bereiken.

De batterijtests uitgevoerd met WP Bench onthulden een ander geweldig resultaat. De Nokia Lumia 625 duurde 3 uur en 21 minuten wanneer hij maximaal gestrest was. Veel beter dan de Lumia 520 en 620 en een vergelijkbaar resultaat als de HTC 8S.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Een uitspraak doen voor de Nokia Lumia 625 is een moeilijke taak. In sommige opzichten is deze telefoon een verbetering ten opzichte van de Nokia Lumia 620:

  • Het heeft een betere dekking van polycarbonaat die meer solide en duurzaam is.
  • Het heeft een groter scherm, een grotere batterij en een betere processor.
  • Het biedt 4G-connectiviteit en een betere gesprekskwaliteit.
  • Snellere opstarttijden en betere autonomie.

Maar er is een belangrijk nadeel: het grotere scherm biedt geen betere beeldkwaliteit en gebruikt dezelfde resolutie als de Lumia 620. Alles ziet er alleen maar groter, niet scherper en zeker niet duidelijker uit. Bovendien maakt het grotere scherm de telefoon zwaarder, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Voordat je de Nokia Lumia 625 aanschaft, is het het beste om een ​​tijdje te testen om te zien of de mix van eigenaardigheden en coole functies het voor jou geschikt maakt.